Ahojte, mame jednu 2 rocnu dcerku, ktora sa nam s manzelkou stala vsetkym. Druhe dieta nemame. Sme tridsiatnici. Mame ju velmi radi, lenze teraz pozorujeme u nej spravanie ktore nie je velmi prijemne ani pre nas a asi ani pre nu. Chce mat totiz vsetko po svojom, a ak to nedosiahne, vzdy sa bud hodi na zem, alebo uhryzne, alebo da facku. Uz sme z toho nestastni, pretoze nevieme co mame roit, skusali sme jej to vzdy vysvetlit, ale ona len to svoje, a je jej jedno, ci sme prave doma, albo na ulici. Skusali sme to aj s "par po zadku", niekedy to pomohlo, niekedy ani to nie. Je to len prechodne vyvojove stadium, alebo mame si robit starosti a vyhladat odbornika? Ma z vas niekto podobne skusenosti?
CO S VYCHOVOU?
Tiež ju mohli vydať skôr. Ja keď som ju začala praktizovať na mojich chalanoch nestačili sa čudovať:)Ako príručka pre rodičov je výborná
Lillianka, pekný, asi si ju prečítam. Len či nie je neskoro? :)
Pišta, že tá kniha má pekný názov?
Zaujima ta to alebo sa len opieras o klavesnicu? Alebo ak bol ten prispevok mooc od veci, no ja fakt neviem, co na tuto stranku napisat.
...!!!, jasné, ty sa brániš? :)
???
Mars a Venusa dokopy... len to nie. Caro spociva v tom, ze dodrziavaju urcitu diskretnu zonu, lebo inak by to mohlo dopadnut len... dvomi sposobmi.
Možno si to ani neuvedomujeme, ale u detí vzniká závislosť na bielom cukre. Preto sú niekedy deti nervózne a upokoja sa napr. čokoládou a my sme tiež spokojní.
Napr. jeden malý chlapec, ktorého poznám, ak denne nevypije 1l coly, tak je zlý ako čert !
(to je už kombinácia s kofeínom : ((
.
Zmeniť tento stav je o to ťažšie, lebo sme všetci pod vplyvom časového stresu a – reklamy.
Ale dá sa :):
Hlavná línia : ovocie, zelenina a šťavy z nich – SUROVÉ.
www.zdravie.sk
Ak sa vám podarí aj u seba, je to dvojnásobné plus, pre všetkých zúčastnených :))
Správanie našich detí je výslednicou viacerých „síl.“ Pripájam výživovú „silu“:
Tých výživových faktorov môže byť viac. Myslím však, že v popredí dominuje .- cukor, „rýchly“, biely cukor:
- ako bežné sladidlo, v čokoládach, keksíkoch, cukríkoch, v pečive, v bielej ryži, chlebe, piškótach,
-v mliečnych „fajnotách“ (kúpte si čokoládu plnú mlieka, čokoládu plnú zdravia!“ - ???)
-v detskej výžive (!!!)
- takmer všade...
Biely cukor rýchlo metabolizuje. Dostáva sa bez časového zdržania do krvi – a odtiaľ do mozgu. Mozog je silne „závislý“ na glukóze. Preto si glukózu odoberá hlavne on.
Ak je glukózy veľa, môže sa to prejavovať hyperaktivitou detí, nevysvetliteľnou neposlušnosťou, nezvládnuteľnosťou.
reata, to s tym ohybanim by som v sucasnosti brala trosku s rezervou, dnesne deti su ine, inak vnimaju bolest a podla toho s nou aj narabaju. A to s tym, ze ani s nami sa rodicia nemaznali a aj tak ich milujeme... hm, tak to ako kto. Existuje aj taka ta cierna kronika a rastie.