Aká veľkosť podprsenky?

Emily opat

Samozrejme ze rec je o nasom cislovani.
Tu je konvektor.
www.brasize.com

O tom, ze moje pradlo je nekvalitne, na tom sa mozem len pousmiat. Nech si kazdy nosi a kupuje co chce :)

Fleur-de-lis

nuž neviem ako ostatné, ale ja som myslela klasické európske číslovanie.
Mám podprsenku o skoro 10cm menším obvodom ako nameraný a k tomu prislúchajúci košíček a sedí mi oooveľa lepšie ako s väčším obvodom a menším košíčkom, ako som nosievala predtým, podľa klasických tabuliek.
Nie som v nej ako vo zveráku lebo materiál je elastický takže po jednom dvoch dňoch nosenia bol obvod tak akurát.
Značka je to kvalitná, aj podprsenky čo som mávala predtým boli drahé, no obvod vždy povolí, to je proste elastický materiál. Preto je lepšie kúpiť s menším obvodom, aj keď prvý deň trošku "zviera".

PsychoPrincess

Pre zakaldateľku témy:
Keďže mám podobné rozmery ako ty, uvádzam podprsenky podľa klasického európskeho a potom aj britského číslovania. Vyšlo mi:
európske: 70 A
britské: 60 DD.
Nič nemení fakt na tom, že mám prsia jednotky :D. A Ákové podprsenky mi zvyčajne dobre sedia, no musím natrafiť na také, čo nemajú polovicu vnútra vypchatú, v takých prípadoch mi idú prsia vyskočiť... teraz predávajú veľmi veľa podprseniek s obrovskými vypchávkami... čiže vypchaté B-čko by mi sadlo, ale také push upky nenosím...

PsychoPrincess

V príspevkoch som mala zmätok, nakoľko sa v danej téme riešia dokopy podprsenky z hľadiska európskeho a aj britského číslovania, čiže sa tu splietajú akoby hrušky s jablkami :D.
Pre porovnanie:

www.protivna-blondyna.cz

Vo väčšine obchodov teda predávajú podprsenky podľa európskeho číslovania, kde pri veľkosti napr. 70C číslo 70 určuje približne skutočný obvod pod prsiami a písmeno veľkosť košíčka. V prípade podprseniek podľa britského číslovania je tam riadny rozdiel - uberá sa cca 5 až 10 cm od skutočného obvodu pod prsiami, čiže ak si žena s rovnakými parametrami chce vybrať správnu podprsenku, mala by jej pasovať veľkosť pod prsiami 60 až 65 a písmeno by bolo podstatne väčšie. To ale zas nemení fakt, že z jednotiek sa stávajú hneď štvorky :D. pri britskom číslovaní je to inak, britské Ačko nezodpovedá európskym jednotkám, britské Déčko nezodpovedá európskym štvorkám ani náhodou... ešte že som si to vygooglila :D.

gabika234

Ja si asi idem objednať 65C, veď prinajhoršom vrátim a prídem len o pár eur za poštovné, inšpirovala ma k tomu hlavne toto:

www.spravnapodprsenka.cz

tá premena tej s Ačkami keď si dala 60D!!!

Emily opat

PsychoPrincess ja mam obvod pod prsiami 75 a podprsenky si kupujem s obvodom 65, niektore 70. Zalezi od materialu. Rozhodne sa citim pohodlne. Vsak ak chces pozri si video na youtube co som tu dala, jedna predavacka Ceska to dobre vysvetluje. Ty si presvedcena, ze jej radime zle, hlavne, ze si mensi obvod nevyskusala.

Fleur-de-lis

ak obvod vybehne na chrbte vyššie než je vpredu spodná časť kostíc, tak je príliš voľný. Musí byť vodorovne. Inak nič nedrží.
@PsychoPrincess, väčšina žien nosí priveľké obvody a primalé košíčky. Ono sa to zdá, že to sedí, keď si to človek oblečie na predajni. Ale keď to má na sebe chvíľu, a obvod vzadu vybehne hore, a vpredu sa všetko začne hýbať a potom možno aj odstávať, tak je očividné, že tam niečo nesedí :)
Veď si pozri tú stránku čo tu bola odporúčaná, je tam aj obrázok ako má vyzerať "otisk" správne sediacej podprsenky. Tam je to pekne vidno.

PsychoPrincess

Nerozumiem týmto vašim meraniam... na margo príspevku od zakladateľky témy - ja mám taktiež obvod pod prsiami 68 (a to patrím medzi veľmi štíhle osoby), nosím veľkosť podprsenky s obvodom pod prsiami 70... 65 by som asi nezapla (alebo ak náhodou aj áno, myslím, že by som sa v nej cítila ako vo zveráku), tak nechápem, prečo jej odporučujete dokonca veľkosť 60.

Emily opat

asdfjkl: skusila by som obvod 60, 65 mozno, ale zavisi od typu podprsenky a materialu.

zoeeee: ano problizne ano, zober si ze napr. kosicek 60D a 75A bude takmer totozny.

problem je, ze vacsina obchodov drzi malo velkosti, uz velkost obvodu 70 byva niekedy problem.

Pricom ako som sa docitala, tak existuju uz velkosti od:
obvod: 55-90
kosicky: AA-K

Circa 90 roznych velkosti!