Viac ako kamarát, menej ako priatel

Príspevok v téme: Viac ako kamarát, menej ako priatel
Coco44

Poznáme sa cca 3 mesiace. Na začiatku som mu povedala,že možeme byť priatelia , ale nechcem vzťah , lebo som mala za sebou jedno sklamanie . Povedal,že to chápe a nebude ma do ničoho tlačiť.
Potom sa to však začalo zamotávať , stále mi kupoval malé darčeky , písal krásne smsky , chodili sme často spolu von , padli bozky na asi 2 stretnutiach . Stopla som to a povedala mu ,že mu nechcem ublížiť , že ho mám rada ako kamaráta a že to tak chcem nechať. Chvíľu to bolo čudné , držal si odstup,pýtal sa ,že čo pokazil ,že veď na mňa so vzťahom atď netlačil .. TO nie , netlačil ,ale neustále romantické smsky , darčeky , večere atď sú tak trochu tlačenie ,nie ?
Nehovorím ,že sa mi to nepáčilo , bolo to príjemné ,len som sa cítila hlúpo,akoby som to využívala ,keď mu neviem dať ja viac - vzťah,lásku ...
Chvílu to šlo , ale potom s tým pomaly znova začal ... nechala som to plynúť , že to skúsim , pustím si ho bližšie a možno preskočí iskra.. Boli bozky , k niečomu viac nikdy nedošlo. A trvá to doteraz ...

Možno to vyznie hlúpo ... ja len neviem ako to mám brať.Keď mu o tom začnem rozprávať , začne sa pýtať čo pokazil a podobne ..
Je mi s ním naozaj dobre , je to pekný chalan, slušný ,milý , pozorný .. chodíme na výlety , vieme sa o všetkom rozprávať , smejeme sa spolu , možem sa na neho spoľahnúť .. čo viac by som chcela nie ? Veď vždy som dúfala,že stretnem niekoho ako je on.. ale nepreskočila tam tá iskra,že by ma mrazilo ,keď sa usmeje , je mi krásne , no nič viac. Neviem či sa to dá pochopiť .
Možem to neriešiť , veď vie ako sa cítim a prehliadnuť občasnú až prílišnú zamilovanosť , ktorú na ňom vidím ,aj keď to popiera ...Užiť si s ním ,veď nám je obom dobre.
Ale zožiera ma pocit,že mu neviem dať viac a on sa tak snaží ... Viac chcem priateľstvo ,no bojím sa akoby to dopadlo ,keby to znova vytiahnem . Ja mu len nechcem ublížiť ...

PsychoPrincess

Píšeš, že sa spolu viete o všetkom porozprávať, zasmiať sa... No z tvojej strany tam nie je chémia... a povedzme si narovinu, chémia je veľmi dôležitá... myslím, že práve to je aj v tvojom prípade to, čo tomu chýba. Ty sa ho zatiaľ snažíš brať ako kamaráta, lenže on ťa rozhodne len za kamarátku už nepovažuje, určite od toho očakáva viac. Pozri... neraz som zažila podobné situácie ako ty, len s tým rozdielom, že ja som si daných chlapcov nepripustila až natoľko blízko k telu, skrátka keď som na nich videla, že by chceli viac než len kamarátstvo a z mojej strany k nim nepreskočila iskra, v niektorých prípadoch som to definitívne stopla, bohužiaľ, čo ma aj mrzelo, nakoľko sa jednalo o naozaj fajn, inteligentných rozumných ľudí (a podotýkam - naozaj som sa nenazdávala, že by sa na mňa "namotali", ale to tu nejdem rozoberať... - nešlo o to, aby som si ich "namotávaním" zvyšovala ego, to v žiadnom prípade...jednalo sa o iné záležitosti...), len skrátka... nepriťahovali ma... a príťažlivosť je základ vzťahu... Prerušila som s nimi všetko, čo sa prerušiť dalo, nemalo zmysel stretávať sa s nimi a byť naďalej v kontakte, keď bolo jasné, že oni ma už vnímali inak... nechcela som im ubližovať a dávať zbytočné nádeje... Pre niekoho možno príliš kruté, ale bohužiaľ... považovala som to za jediné riešenie... Skús sa zamyslieť nad tým, ako by si sa cítila na jeho mieste... ak by si bola do niekoho naozaj zamilovaná a on by sa k tebe choval tak, ako ty k tomuto chlapcovi...

plesne

ale nechcem vzťah , lebo som mala za sebou jedno sklamanie

to je cele?

alebo

Veď vždy som dúfala,že stretnem niekoho ako je on.. ale nepreskočila tam tá iskra

?

tak co, sklamanie alebo iskra ?