Musím ale povedať, že na druhej strane im takmer nemám čo vytknúť. Starajú sa o mňa, nehladujem atď...ale stále tu je tento problém. Rodičia pijú. Často. Každý víkend, sviatok, voľno....skrátka vždy, keď sa dá. Otec ani veľmi nie, kdežto mama je na tom podľa mňa dosť zle. Oni vedia, že to viem. S mamou sa o tom aj dosť hádame, párkrát som aj použil dosť silné slová. Nepohlo to s ňou. Rozčuľuje ma najmä pasívny prístup môjho otca. Vie, že to je problém, ale nechce tomu zabrániť. Mama mi dosť často vraví nepekné veci, psychicky ma deptá. Najmä vtedy, keď nemá alkohol. Mrzí ma to. V našej rodine je kopu alkoholikov. Ani neviem, či prosím o nejakú radu. Mám 16.
Rodičia sú alkoholici
ta3: Presťahovať sa asi ťažko...je to zložité. Ale ďakujem.
Vieme a je dokazane
-ze vino, pivo, palenka su v malom mnozstve vybornym liekom, a mali by byt v kazdej domacnosti - domacej lekarnicke.
-mnohokrat zachranili cloveku zivot
Pri nich je ale velmi dolezite DAVKOVANIE, pretoze pri nespravnom davkovani si moze clovek vazne poskodit zdravie, spachat kriminalne ciny, peklo v rodine, resp. odlucit sa od spolocnosti.
mas to tazke, ale ak otec nechce v tom nic podniknut, Ty asi vela toho nezmenis, mama je uz asi za hranicou kedy by sa mohla este spamatat aspon koli Tebe, mas iba 16 co je malo na osamostatnenie, tak asi tam nie je moznost ina iba vydrzat kym nebudes zarabat a budes sa moct osamostatnit, mame sa radsej vyhni ked nema vypite a je voci Tebe neprijemna, alebo sa odstahuj k starym rodicom, ak taka moznost tu je, dufam, ze tato situacia je odstrasujuca a ze Ty nikdy nieco take svojim detom nepripravis
alkoholom riesia svoje problemy...A bohuzial su velmi slabi, aby sa im postavili zoci voci. Alkoholom je len hlupy prostriedok, ktory im ma akoze pomoct zabudnut, znasat situaciu. Blbost samozrejme...nic ine, okrem liecenia im nepomoze. Treba sa porozpravat. Povedz im, ako ich mas rad (ak ich mas rad) a ako velmi si prajes, aby sa vsetko vyriesilo. Aby sa dali dokopy obaja. Nikto nemusi zit tak, ako zije. Zvycajne si to kazdy dobrovolne vybera. A to tym, aky postoj k danemu problemu zaujme. Ked sa k niecomu postavis pasivne a celu tvoju mysel zamestnaju negativne myslienky, nic ine ako negativne z toho nebude....
Je sice fajn, ze sa o teba aj napriek vsetkemu staraju, ale takto dlho zit nemozu. Bud budu oni sami chciet, aby sa to zmenilo, alebo....
Zasnem, že veď nehladujes, tak buď spokojný...celková kvalita vášho života vďaka tomu klesá, nehanbis sa snáď za nich pred ľuďmi? Chodíte spolu na výlety, dovolenky? Máte harmonické vzťahy, posedite, pokecate, zasmejete sa ? Máte doma poriadok ? Peniaze minute na alkohol vám nechýbajú na iné, dôležitejšie veci? Ľudia by sa mali snažiť stúpať, nie klesať . Prečo pije a prečo je to otcovi jedno?
A skusal si sa s nimi o tom porozpravat-s obidvoma naraz? Ako dlho sa to deje?
orol: Zle som to asi podal. To nie je pitie nepravidelné, občasné, že ich decko vidí opitých raz za čas. Navyše mama má krátku pracovnú dobu, takže "upíja" si takmer stále. Často je aj preto cirkus a nepohoda. Navyše keď sú opití, zvyknú byť občas hnusní.
No aspoň že tak kvôli tomu alkoholu nezanedbávajú všetko ostatné, že sa o teba starajú...môj tato zanedbal všetko.
A co je podla teba miera ??
A o co ti ide, aby vobec nepili ??