ahojte. som studentkou vysokej skoly a mam toho dost, nezvladam to. stres a unava ... s nikym sa ani nemam o tom porozpravat, mozem si to riesit tak akurat sama so sebou lebo ked sa zacalo s rodicmi tak sa radsej zdekovali prec a ja osm zostala sama v kuchyni, super. dobre vybehla som na nich, ale nic nijaky zaujem nula bodov...citim sa ako loser lebo spoluziacky uz porobili vsetko a ja nie a asi ani neporobim a pekne krasne toto leto ma vyhodia zo skoly. ak chcete kritizovat, ze mam cusat a nestazovat sa, ze su horsie vysky tak vas sklamem, ale som na medicine a horsie jasne podla mna taka informatiky, chemia ano, ale zvysok neviem...som uplne nahnevana na cely svet, na seba, na nespravodlivost co je na skole, na to ze ja stastie nemozem mat, ze ja si musim vsetko ako d.bil odmakat. nemam sil, nejde mi uz nic do hlavy a este k tomu sa iba prejedam, to ma stve este k tomu...na co vlastne toto pisem? lebo sa nemam komu zdoverit a tak si ulavujem aspon takto, aj ked mi to nebude velmi platne...vie niekto nejake riesenie????? ja neviem o ziadnom...zatial vidim vsetko cierne a nechem sa uz ani na intrak vratit do toho pekla :p...
Asi som sa precenila...
Pozri, hovorim o svojej skusenosti s druhakom, ktory ma takpovediac skoro zabil od nervov. Nepoznam cloveka, ktory by v druhaku nereval do vankusa aspon parkrat. Bola som hlboko deprimovana tym skokom z prvaku (nicnerobenie, plus som aj tak mala Acka) do druhaku (anatka, biochemia, imunola...). Ucenie na dennom poriadku, skola temer kazdy den. Vtedy by som naozaj nikomu toto nechcela priat! Strasne som si neverila, ze mam na to dat vobec zimne skuskove, mala som strasnu depresiu. Teraz som v tretiaku, ZS bol naozaj neporovnatelne lazoplazo oproti ZS druhaku. Teraz len fnukam nad ucenim na mikroby, ale ucim sa ich, chcem ich dat a mat pokoj. A medicina je o nervoch, kto hovori ine, klame. Ale mnohi su tu strasne sikovni a ide im to jedna radost, lebo makaju jak fretky a nestihaju moc fnukat. A ono clovek si aj zvykne na napor ucenia. Po druhaku sa mi zmwenili priority a tiez mi staci preliezat kludne, len mat pokoj a dat tie veci co najskor. Nechcem tejto skole obetovat zas az tolko zivota.. Musim aj schudnut, pocas ucenia zeriem :D
mne sa nechce citat prispevky pod sebou, precitala som len uplne posledny a poviem tolko - pokial uz na skole reves a odhovaras ludi od mediciny, asi na nej nemas fakt co hladat. pokial mas len pocit, ze je to nad tvoje sily, to je uplne normalne, ale ak uz pocas studia tvrdis, ze prichadzas o nervy a nik by ju nemal ist studovat, rovno sa na to vykasli, pretoze prax ta bud zabije, alebo z teba spravi dalsieho dementneho cynika, ktory pacientovi nema co dat. medicina je tazka a nahlavu a krasna a jedinecna 1000 krat by som urobila to iste rozhodnutie, aj ked preliezam s odretymi usami a vlastne som na nu vobec nesla sama pre seba ani z vlastneho presvedcenia. len tolko ku komentaru pod tym mojim ...
Boze moj, v tvojom pripsevku som sa nasla. som momentalne teraz tretiacka, v decembri som ukoncila 2. rocnik a teraz ma cakaju mikroby a tiez sa mi chce grcat. ale skusam mat pozitivny pristup, ze aj z2-3 tyzdne sa z hovna upletie bic a mozno to bude stacit. dam do toho vela, aby som to nelutovala a snad to dobre dopadne. mna druhak dost znicil a keby sa ma niekto spytal pred casom, ci ma ist studovat medicinu tak mu poviem ze V ZIVOTE NIE, AK NECHCES PRIST O NERVY. To pochopi asi iba medik, lebo tolko placu a nervov, co clovek ma. No aj dobry pocit, ked to zvladne. A pravda svata aj tie prispevky podomnou - skoro ziaden zivot pomimo, skola, skola, skola. A kto sa flaka, doplati velmi a spocita sa mu to neskor. Takze tolko k medicine, nech sa nam dari!
Ísť na prvý a zároveň posledný termín? Tak to máš naplánované?
Ja by som určite vyuzila všetky termíny, aj keby som sa nič neučila. Aspoň by som videla, čo býva na skúške. Človek sa aspoň zžije s tou tematikou a môže pár slov pokecnúť so spolužiakmi a udržať aspoň minimálny sociálny kontakt a navzájom si pofrflať. Ale máš celkovo zlý pristup. Stále píšeš ako to neurobíš, nedáš, ako nemáš čas, priateľov, nervy.. Veľmi zlý prístup volíš. To, čo bude ak to nedáš, budeš musieť riešiť tak či tak až keď sa tak stane. Dosiaľ hľadaj spôsoby, ako to dať. Uč sa. Už bude chladnejšie, bude to lepšie. Rob veci pre seba. Nie pre iných, nie pre rodičov, nie kvôli uznaniu. Ale pre seba. Preto aby si mohla žiť svoj život a robiť lekárku. Tých 6 rokov bez vzťahov, či minimálnym počtom priateľov za to stojí. Mne ubehla škola ako voda. Nájdeš lásku aj priateľov potom, v práci. Utečie to ako voda a toto bude len spomienka.
ja som v martine, a s tou skolou to nie je osud je to teraz v tvojich rukach
takze patfyz mas este teraz v juni a v auguste patolu, ja som spravila v juni patfyz a take tie male skusky a uz som potom nestihala, takze som patfyz robila v auguste, ale ja proste chcem vsetko vzdy vediet a nechcem riskovat, ale skusky su vzdy aj o stasti a riskovat obcas treba, neboj ja mam kamaratku, co robila v auguste v stvrtaku v priebehu jedneho tyzdna dala neurolu aj farmu, takze da sa vsetko
to s tym priberanim sa stava aj mne, cez skuskove, mam malo pohybu, jedavam aj veci, ktore inak nejem a potom sa nejake tie kila na mna nalepia, cez semester potom zhadzujem a zas cele dokola, takze toto je moj vecny boj
drzim palce
vyspim sa a zajtra budem dufam uz na svetko inak pozerat...
planujem sportovat cely jul...sportovala som od februara aj som pochudla, ale teraz mam krizu a prejedam sa a to mi este pridava k zlej nalade...
ano patfyz, patanat...dakujem a no idem sa snazit...ze nebudem mat prazdniny s tym som aj ratala, ale necakala som, ze cez prazdniny nebudem ani vediet ci pojdem dalej...mikroby som robila este v lete iba teraz a patfyz som nedala na prvykrat a nestiham ani vsetko vediet a bojim sa, ze ked ju nedam pojdem do augusta s tym, ze hop alebo trop, ale dost stazovania budem sa snazit a ak mi je sudene tu skolu dostudovat tak aj dostudujem...som v ba
ano poznam to aj ja studujem medicinu, piaty rok a viem co to znamena pokaslany zivot kvoli skole, aj ja som uz bola mnohokrat zufala, ako fakt velmi velmi zle a doma to nikto nechcapal, ze na co sa tolko snazim, ked som z toho psychicky uplne mimo a najlepsie moja sestra, co vystudovala historiu, lebo podla nej skola nic nie je, no vsak podaj by bola, ked tam ani chodit nemusi, ani moj zivot sa mi nepaci, lebo som prilis vela obetovala skole a tak som prisla o kamaratov, lebo som sa musela ucit a potom som bola este aj cez prazdniny sama, ale nevzdavaj to,
este mas cas, neviem kam chodis do skoly, ale niekde sa daju robit skusky aj na prvy termin v auguste, aj ja som par krat nestihla v juni, tak som si ich dala v auguste,ano bolo to hrozne ked vsetci mali prazdniny, len ja som sa v lete ucila, prip aj v oktobri sa da, ale neboj sa zvladnes to, co mate teraz patolu, patfyz, hlavne to nevzdavaj, ak to nestihnes teraz v juni, skus sa opytat na studijnom, co sa da robit, vzdy sa to da vyriesit, len to nesmies vzdat
hlavne sa poriadne vyspi, veď vieš ako sa hovorí, ráno múdrejšia večera ..nechaj si to všetko uležať v hlave a skús aj trošku pokalkulovať ohľadom toho augustového termínu a aj termínu na budúci týždeň ...
tak so sebou niečo rob, teraz v lete sa dá vymyslieť veľa vecí, začni napr. športovať, teraz sa dá robiť kopec vecí, vyvetráš si hlavu a prídeš na nové myšlienky ... uprac si všetko v hlave a potom môžeš teda začať riešiť prípadne aj nejaký vzťah .. ale vieš, že takéto veci prichádzajú hlavne nečakane :)
gratulujem tak si to super postihala :)!
no neviem ci pride...kym nezmenim moj pohlad na seba a nezacnem aj pracovat na sebe, nezdvihnem si sebavedomie tak ziadeneho chalana ku sebe nepustim...
budem musiet si rozmysliet ako to so skusami vymyslim ci pojdem tento tyzden este a potom na opravak keby nahodou buduci tyzden alebo ci si necham jednu moznost do augusta alebo neviem...neviem ako to mam premysliet ...
kamosky mam, ale momentalne sa necitim na to ist vobec von a bavit sa...potrebujem prekonat ten moj pocit zlyhania a najst silu...
ja som také obdobie ako ty mala aj niekoľko týždňov, proste sa mi nič ohľadom školy nechcelo a všetko som nechala na poslednú chvíľu ... tento rok sa mi podarilo porobiť skúšky už na zač. júna, čo je môj rekord, vždy som ako správna študentka ťahala až do poslendého skúškového dňa :D
máš možnosť urobiť skúšku v auguste,..tak sa uč v lete, nech ju spravíš, teraz sa sústreď na to,a by si urobila ešte jednu a mohla ísť do ďalšieho ročníka ...
a to, že budeš naštvaná na celý svet ti vôbec v nijakom smere nepomôže .... nemáš žiadne kamošky, s ktorýmni by si išla von? ide leto, treba si ho trošku užiť a prísť na iné myšlienky, vykecať sa ... to, že nemáš priateľa neznamená koniec sveta, veď raz ho nájdeš ..nezúfaj, všetk má svoj čas ..