Ako sa 100% chranit pred otehotnenim?

Príspevok v téme: Ako sa 100% chranit pred otehotnenim?
karamellllka

Ahojte, po par rokoch uzivania antikoncepcie (nie len kvoli ochrane ale aj zdravotnym dovodom) uvazujem o jej vysadeni. Problemy, kvoli ktorym som ju nasadila, by sa asi dali vyriesit aj inak ako HAK, ale kedze som v dlhodobom vztahu a este neuvazujem nad detmi a nechcem riesit nechcene tehotenstvo, chcela by som sa poradit o vasich skusenostiach s barierovou antikoncepciou. Citala som o pesare, no nepoznam nikoho kto ma s tymto skusenost, a aj nie uplne 100%na uspesnost ochrany ma nechava skeptickou voci tejto metode, treba ju totiz kombinovat aj so spermicidnymi gelmi, a tie su predsalen chemia, a vzhladom na to, ze zenske organy su velmi citlive, nerada by som si tam davala chemiu, aby z toho zas nevznikali mozno neskor ine zdravotne problemy. Kedze som nerodila, vnutromaternicove teliesko nepovazujem sa tu najlepsiu alternativu, a cudzie teleso z medi moze zas predstavovat iste nebezpecenstvo.
Ake mate vy skusenosti s tymito typmi antikoncepcie, resp. co by ste mi vedeli poradit?
Urcite budem diskutovat aj s gynekologickou, ale nemam uplne najlepsiu a najochotnejsiu (planujem zmenu od noveho kalendarneho roka), ale pre rozsirenie obzorov pisem aj sem. Vopred vam dakujem za vase postrehy!

ahjaj

najbezpečnejšia ochrana je jediná tabletka aspirínu. Daj si ho medzi kolená, keď si s priateľom, a pokiaľ ti odtiaľ nevypadne, otehotnieť nemôžeš. :-)

Lennyx

pre nás funguje na 100% kondóm - používame durex intense a svietiace zo superlove a za 5 rokov aktívneho a ozaj perfektného života sme neotehotneli :)

sususu

karamellllka moja sestra ma ten pristroj, merala si teplotu a plodne dni a nepriek tomu ma dnes nadhernu, takmer 3rocnu dcerku :-) neviem co robili blbo ...ale asi to tiez nebude 100% :-/

karamellllka

MultiLevel dakujem za nazor, citam si o tom pripravku rozne diskusie, a uvazujem, ze by som to skombinovala s tym meracom teploty na urcovanie plodnych a neplodnych dni, a napriklad tak ako to riesite vy by sme to robili len pocas plodnych :)
A Agnes, ty si ale slniecko.. skor to vnimam realisticky a chcem sa zodpovedne rozhodnut pre sposob, ktory telu skodi najmenej.

MultiLevel

Karamellllka, nasla si presne ten isty pripravok, co sme pouzivali aj my. Pre nas je zas blbost mysliet si, ze ak partner nevyvrcholi do mna, nie je to plnohodnotny sex :) Sam priatel povedal, ze s tym problem nema a radsej sa mi urobi na brusko, alebo chrbat, akoby sa mal urobit do mna, ked som sice chranena gelom, ale istota je vzdy vacsia ak to neostane v zene.
Je mnoho bab, ktore tento spominany spermicidny gel pouzivali s partnerom tak, ze sa normalne do nich urobil. My napriklad zas nie sme zastancom toho, dovody som vysvetlila vyssie :) Ten rok sa to dalo uplneee v pohode vydrzat, ide samozrejme aj o chlapa, ci je ochotny sa na to dat a ci vlastne dokaze ovladat svoje vyvrcholenie. Ak nie, stale je tu vo vnutri ten gel a moze sa urobit aj vo vnutri. Ale potom musis 100% dodrzat vsetky pokyny na letaciku, inak gel nebude ucinkovat :)

RNG

Na trhu su aj nelatexove condomy, na ktore nie su alergie.
Spermicidalne kremy a tabletky na vkladanie do vaginy su na trhu uz vyse 50 rokov a su znacne ucinne.
Inac spermicidne vyplachy najma octami su zname uz od cias Stareho Egypta, dnes su samozrejme ovela ucinnejsie a pouzivanu na ne velkomolekularny nonoxinol(kyselina) ktora sa v tele neabsorbuje a za par hodin je z tela von, tj neovplyvnuje chod tela prakticky vobec.
Za mladosti sme to so zenou pouzivali s velmi dobrymi vysledkami.
Dnes ale tlacia skodlive synteticke hormonalne chemikalie, lebo je v tom viac penazi.