Ako to znova roziskriť?

Príspevok v téme: Ako to znova roziskriť?
gipsy

žijem s priateľom už dlhší čas a cítim že pomaly ale isto sa stávame viac dobrí kamaráti ako milenci už ani neviem či ma ešte miluje, stráca sa tá "iskra" strašne mi chýba romantika a všetko to okolo neviem ako to priateľovi vysvetliť skúšala som mu to hovoriť už niekoľkokrát ale asi to vôbec nepochopil mám pocit že sa už vôbec nesnaží akoby som ho strácala nemá niekto podobné skúsenosti a nevie mi poradiť?

brunomars

preco potom dokazem zizat na monitor hlavou oprety o ruku a casto prichytajuc sam seba s uskrnom na tvari, ze kedy (uz konecne) odpise (aj ked to trva len minutu alebo desat)? :D alebo v realite podobne..
zvlastne a hlavne preto, lebo som si myslel ze som na toto uz zanevrel (vo veku 16 definitvne a potom este ale aj skor.. pre rozne komplexy co sa tyka zdravia a podobne..)
nuz, to je jedno :D jedine cas ukaze :)

brunomars

MultiLevel, nj, je to kompliovane :D
14 nema, nechem napisat presne, nuz rovesnicka povedzme, ale dnes ludia nevedia co chcu ani v 40tke ;) Takze pohoda uplne :D
ano, ale preco potom inicuuje rozne veci (bozk, stretnutia) ? :) to je na tom tiez zaujimave..
mne sa nahodou paci, ked napise priamo ze nevie co chce, aspon je tam ta uprimnost, mohla by na to ist pekne vypocitavo a vytazit vela (mat osobneho sluhu doslova :D kedze by som to bral ako "robim nieco pre svoju milovanu").
otazne je, co je lepsie :D par chviloksladka nevedomost, alebo hned na zaciatku "kruta pravda" :)
nuz.. neviem :D ale kazdou uvahou sa od tej druhej vdalujem, otazne je kam..
paradoxne, uvazujem skor ja, ako ona, cize kalkulujem atd :D co je zleeeeee (udajne, no kzdytvrdi nieco ine, ale nerobil som anketu, len tak z pocutia)
lahko sa niekomu povie "kasli na to"
ludia mi milion krat hovorili kasli na to.. nekaslal som.
nech kaslu oni :)
ale to bolo v inom, skola , praca, pes(!) a rozne ine malickosti ako je mobil (mam netradicny qwerty dotykovy a nikto nechape preco, nuz, ked si na nom zapisu pochopia ze je lepsi ako celodotykovy :D )..
toto sa nikdy nebude dat aplikovat na vztahy, tam neplati nic racionalne, nic logicke a nic "sablonove"
nuz... (toto som chytil od RNG :D )
nuz..
paci sa mi jeden citat kanadskeho hokejistu "You miss 100% of the shots you don't take." (Wayne Gretzky) proste neco ako nechas si ujst 100% moznosti o ktore sa nikdy nepokusis, vo volnom amaterskom preklade :)

MultiLevel

mam pocit, ze citam zenu a nie muza :D
Z toho co pises absolutne nechapem, co sa v tom vztahu deje. Viem len, ze ona ti nedokaze opatovat to, co jej ty davas. Lebo sa boji, ze ta bude vyuzivat, ci tak nejak si to napisal...
Neviem co to tvoje dievca stale kalkuluje, prepocitava, huta a vymysla, ale bud citi k tebe to co ty k nej, a teda sa neboji naplno rozvinut vztah, alebo to neciti a v tom pripade si dajte pekne zbohom.
Mas 24 rokov, ja mam o trosku viac a ver, ze 24 neznamena koniec sveta, ani to, ze uz si nenajdes dalsie dievca, ktore by ta rovnako oslovilo ako toto...Ano, ano, teraz sa ti to zda nemozne, ale ver ze to nemozne nie je :)
A ona ma kolko, 14 rokov, ked nevie co chce a boji sa, aby ta nezneuzivala? Joooj, tieto keci ked pouziva dievca, chce len velmi milo naznacit, ze si to s tebou nevie predstavit

brunomars

MultiLevel
ja som si tento pocit proste *NEVYBRAL* takze neviem
odist?
dalo by sa, ale zozieralo by ma to, ze som to vzdal, co ak je to skuska osudu? :D
to by som potom odisiel stale skor a skor, a nastal by paradox, ze dojdem za nahodnou zenou a "cau, chces si ma vziat?" a ona ze "kto si?" no nevie, lebo ma nikyd nevidela - chapes co sa snazim povedat, ked to ukoncim teraz, nabuduce to z principu ukoncim asi skor, a potom skor..
nemam aj tak nic ine na praci, urcite nepojdem lovit inde, nikdy som nelovil inde, nebavi ma vztah len preto ze by som bol sam, to by krachlo podla mna..
a preco sa snazim? este mi nepovadala jasne STOP :P (povedal som jejnech povie)
takze?
preco?
pochybujem ze by sa nasla taka konstalacia, ze by som nasiel taku, ku ktorj budem citit podobne a ona ku mne podobne, to prose nejde v mojom veku (24) a skor tiez nie - tam su zeny nevyburene (sorry zeny, ale ste :P niektore :D)
proste robil som velke nic, a zrazi ma ona oslovila (paradoxne cez toto forum, kde som si povedalze NIKDY ma nikto nespozna (lebo som trolloval fakt dost a celkovo.. neni to dobre) a toto z toho :)
a casto musim krotit svoje city, aby som otmu uplnme neprepadol, tj. snazim sa to drzat "na uzde" alebo "na retazi" ...
ale mas pravdu, ze je to idealne na oboch stranach, nuz..
co myslis, aka je k tomu sanca?
aj keby teraz pride BOHYNA, co sa tyka napr povahy, vyzoru, mala by miliardu eur mesacny plat, mala by vsetko, vedela by lietat, bola by supermanka, a povedala by mi ze "splnim ti vsetko" aj tak by som sa len maximalne pozdravil - moznotrochu sarkasticky usmiala isie ldalej.
prsote nemam zaujem :D
sranda, lebo to je totalne iracionalne..
to uz sa radsej popalim pri pripadnom rozchode, ako by som to mal vzdat teraz.
to je ako analogia, ze "zabi sa v 25tke, pretoze to je krasne okruhly vek".. :D i ked blba metafora, nuz.. lepsie sa mi nechce vymyslat :D

ale dam ti lepsiu:
"Nemysli na slona 3 minuty."

ak to dokazes, tak potom mi napis, ako si to dokazala ;-)

xdanielax

doubledog to napisal pekne.

Suhlasim. Potom su tu este rozne ocakavania, ktore ten druhy nema ako vytusit a nasledne sklamanie.
A dalej rozne nase potreby, ktore mozno my citime ale ta druha polovicka o tom tiez nemusi vediet - nie kazdy je telepat - a vlastne sa vraciame k bodu jedna..

doubledog

taketo skusenosti ma asi kazdy, kto mal niekedy dlhodoby vztah :)

no ale vztah je aj o tom znamom:
"spolu v dobrom aj zlom"

a ako to prekonat?
potrebna je zakladna slusnost a vzajomna ucta.
schopnost nezaujate sa pozriet na svoje chyby a spravanie, byt sam k sebe uprimny, rozumiet sam sebe.
a podla mna je super aj "teoreticka" priprava - vela sa da dozvediet z knih, casopisov, ale aj od roznych odbornikov.

jedna zo zakladnych chyb byva toto:

zena citi, ze to nejak upada, zacne sa "snazit", vsetko riesit a tym robi presny opak toho, co by robit mala.
muz potrebuje priestor sam pre seba, potrebuje odist, aby sa mohol vratit.
ked ho nema,´zacne mat vnutornu potrebu si ho vytvorit. pricom si to vobec nemusi uvedomovat.

muzi zas robia chybu v tom, ze nedokazu presne citat signaly zien, napr. vobec nerozumeju vyznamu toho, ked sa zena stazuje. nevedia, co maju spravit, zena sa nasere, lebo nedostala to, co chcela a je to bludny kruh.

ked to tak zhrniem, obe pohlavia maju casto zufaly nedostatok pochopenia potrieb toho druheho.

MultiLevel

brunomars, preco sa snazis o nieco u zeny, ktora ta zjavne nechce? Naco? Preco? :) Sak napis, preco to nejde....Ide. Zazila som cosi podobne. Nie je to nahodou o tom, ze si sa chytil jednej zeny a nie a nie sa pustit? Lebo si si vzal do hlavy, ze ona jedina, a len s nou a len a len ona?
Ano, takto krasne rozpravkovo by to slo, kebyze je to na oboch stranach. Ked nie je, chod prec. Nema zmysel snazit sa akokolvek o niekoho, kto nas nelubi zjavne :)
Vztah z rozumu by bol oka, ale opat len vtedy, ak je to na oboch stranach rovnako citene, myslene a prezivane. Neviem ci sa chapeme, snad ano...Ak dvaja uznaju, ze ich spoluzitie by bolo dobre, ze sa maju radi, ze sa dokazu tolerovat, nieco si dat, spolocne zdielat a pritom nie su do seba bezhlavo zamilovani, preco by to nemalo fungovat? Motyle v bruchu su fajn, ale dlhodoby vztah nezabezpecia :)