Intermittent fasting - prerusovany pôst

fitnessrecenzie

Pozor, tento príspevok je od používateľa, ktorý často do diskusie vkladá obchodné ponuky.

Zdravím,
určite odporúčam si niečo o fastingu naštudovať na to, aby si dostal/a plnú predstavu ako to funguje. Ale aj tak skúsim zodpovedať tvoju otázku.
Ak ti ide o chudnutie, fasting ti veľmi pravdepodobne neprinesie lepšie výsledky ako keby si bol/a na inej diéte. Jediný dôvod prečo môže byť fasting pre teba lepší ako iný systém, a dôvod prečo ho veľa ľudí robí je ten, že sú menej hladný. Nie je to kvôli tomu, že schudnú čisto vďaka tej diéte viac.
Ak by sme mali 2 úplne rovnakých ľudí, jeden by robil fasting druhý nie, a obi dvaja by jedli rovnaké množstvo živín a žili rovnako aktívny život, tak by dosiahli rovnakých výsledkov.
V praxi ale keď si hladný/á je ľahké porušiť diétu, teda lepšie výsledky dosiahneš tak, že ju nebudeš porušovať. Ak ráno nie si hladný/á ale večer ťa ten hlad dobehne, tak fasting ti pomôže neporušiť diétu, nakoľko si si ušetril/a raňajky, desiatu, prípadne obed na večer.
Naopak ak si hladný/á ráno, ako napríklad ja, bolo by lepšie pre teba nerobiť fasting.
Fasting jednoznačne neodporúčam pokiaľ sa snažíš budovať svalovú hmotu, si v objeme. Podstatne sa tým skrátiš o čas kedy môže telo budovať svalovú hmotu, lebo má bielkoviny, sacharidy,...
Ak sa pustíš do fastingu, bolo by pre teba veľmi vhodné ráno prijať BCAA. Tie zabránia rozpadu svalovej hmoty, čo je pre teba kľúčové pri diétach, výnimočne pri fastingu, keď telo nemá živiny. Neboj sa, BCAA ti neprerušia tvoj fasting, sú to len 3 aminokyseliny, ktoré zabránia rozkladu svalov.
Ak sa chceš dozvedieť viac o BCAA, určite si prečítaj tento článok, ktorý ti pomôže pochopiť ako fungujú a čo robia.
www.fitnessrecenzie.sk
Dúfam, že som pomohol a prajem veľa šťastia

BJ 2

Nic sa ti nestane, vacsina chronickych ochoreni, co ludia teraz maju, je z prejedania, nie z nedostatku potravy. Najdi si nieco o tom na nete a na youtube. Prakticky kazdy, kto to vyskusal si pochvaluje. Ja to robim uz cez 5 rokov a som si isty, ze 3-5 jedal denne, ako to bezne doporucuju, viac skodi, ako pomaha. Telu velmi prospieva, ked ma dlhe 12-16 hodinove obdobie bez jedla, kazdy den.

Len mala poznamka, keby si to zacala robit, fakt si o tom nieco zisti, kedze budes jest len 1-2x denne, tak to jedlo co budes jedavat, musi byt fakt dobre nastavene, kedze bude jedine. Napriklad, ak tam budes jedavat soju pravidelne, tak s velkou pravdepodobnostou to zle dopadne. Soju treba vylucit co najviac z jedalnicka. A takychto pasci je tam viac. Takisto ked budes jedavat ovocie k normalnemu jedlu, to sa netravi moc dobre, akoze vsetko pomiesas. Najlepsie je, zjest samotne ovocne jedlo, lebo ovocie sa travi najlepsie samotne, a potom ako druhe jedlo, zjest velku porciu zeleninoveho strukovinoveho jedla, popripade chlieb/sacharidy... nieje dobre vylucit surove ovocie uplne.

swistica

Lialiana - predtym ako uveris nejakemu pseudoodbornikovy z fora, nastuduj si odborne clanky, pripadne sa porad s vyzivovym poradcom.

Lialiana

BJ 2 a nemôže sa mi takým stravovaním spomaliť metabolizmus ? Nezačnem priberať ak budem jesť len 2 krát za deň?

BJ 2

Mam s tym velmi dobre skusenosti. Po zlepseni zdravotneho stavu, som sa rozhodol, ze ho budem dodrziavat zvysok zivota, teda jest 1-2 jedla denne, pocas par hodin, zvysok post. Je to zaroven vyborna prevencia do buducna a staroby, pred vsetkymi moznymi degenerativnymi ochoreniami.

fasting

Nie je to ziadna novinka. Minule som citala velmi trefny nazor na to:
"I love millennials so much. We turned skipping breakfast into 'intermittent fasting.' That’s so creative"
:D

Lialiana

Aj ja by som chcela sa takto stravovat ale bojím sa že začnem priberať ak vynechám raňajky, všade píšu že treba jesť pravidelne a hlavne ráno tak neviem. Ale je pravda že ráno mi vôbec nechutí jesť.

sicko

Takisto sa stravujem tymto sposobom. A Ani som nevedel, ze je to nejaky intermittent fasting. proste som metodou pokus a omyl dospel k pre mna navhodnejsiemu sposobu stravovania. Ale stale ma vytacaju ludia ktori ma poucuju ako je dolezite jest 8 krat denne a ze ranajky su najdolezitejie jedlo dna...
V skutocnosti. trva telu cca 5 hodin po jedle kym potravu stravi a zacne spalovat tuky. Dovtedy je v tele vysoky obsah inzulinu. Takze ked dodrziavate post 16 hodin tak cca 10 hodin sa spaluje tuk.
U mna to funguje.
Nejedna sa anii velmi o dietu ako o sposob zivota.
Posilnujes pevnu volu, setris cas a aj chudnes.