Ahojte, som v puberte. Moje akné si žije na voľnej nohe. Teda, myslím tým, že sa ho snažím liečiť prírodnými prostriedkami. Totiž, oveľa skôr som používal farmaceutické somariny a na pleť mi to pomohlo?-nie, akurát sa mi to zhoršilo. Tresol som teda so všetkými liekmi, a teraz som tu zaregistrovaný na zdravie.sk a dúfam, že by sa tu našli rozumní ľudia, čo by mi vedeli poradiť nejaké prírodné prostriedky na akné.
Viete, moje akné je silné. Počul som už xxxx krát o Roaccutane, ale keď som počul o účinkoch, súhlasil som so svojím zdravím, že je to totálne svinstvo, a predsa, vždy mali ľudia akné a vyriešili ho. Takže, ľudkovia, prosím vás, nájdite si chvíľu čas pre trpezlivo čakajúcich a napíšte, čo by ste mi odporúčali. Mám silné akné a dúfam, že ak si každý prečítal tento článok, už tu nebude vypisovať lieky ako Aknecormin, Roaccutane a všelijaké blbosti. Mám záujem len o prírodné prostriedky.
Na všetky rady sa už netrpezlivo teším! :)
Akné - len prírodné prostriedky!
neskušla si na to použit nejake elektro? Ja použivam tuto čistiacu kefku .orava.eu plet mi pekne vyčisti, postahuje pory, odstrani suchu pokožku a plet je svieža , čista
Tabletky na akné - derminax.lv Dnes uplynú 2 mesiace od začiatku mojej liečby a účinky sú naozaj uspokojivé. Zmizli aj tie hrozné vyrážky. Veľmi odporúčam.
balicek anti akne , prirodna kozmetika happyskin, obsahuje mydlo ktore si nanesies na tvar nechas posobit 15 minut a oplachnes si tvar potom pouzijes vodicku a aj pred nanesenim mydla a potom si nakremujes plet s tym kremom ktory je sucastou balicka vela mojim znamym tento balicek pomohol
Tiež používam ten tea tree olej. Je dobrý všeobecne na hojenie, takže ho používam aj na tvár aj na telo.
Kupujem si čistý prírodný tea tree olej a ten naozaj pomáha. -odkaz odstránený-
Ja som pouzivala amicu cistiacu ta mi na akne pomohla
Tabletky na akné - track.derminax.sk
Protiakne,
ja k tomu ešte pridám cukor, lepok a varenie na olejoch. Po vyše mesiaci bez mliečnych sa mi akurát menej mastila pleť a menej upchávali póry. A keď som k tomu pridala aj lepok začali sa strácať aj zápaly.
Samozrejme je to individuálne, každý musí vyskúšať, čo je uňho hlavná príčina.
V podstate akné prospieva strava typu paleo.
Keďže problém s akné mám už niekoľko rokov, rád by som taktiež prispel do diskusie.
Každý, kto si prešiel týmto problémom vie, koľko rôznych prípravkov od kožnej ..po reklamy na internete použil. (Vážne, zamyslite sa...)
Naskytá sa tu ale otázka: Nie je cesta ako vyliečiť resp. zabrániť šíreniu akné ako takému?
www.protiakne.info
www.protiakne.info
Sú to len dva odkazy, ktoré som dal dohromady, avšak nižšie popíšem v skratke, čo sa mi osvedčilo:
- Vyhodiť mliečne výrobky -> hlavne nízkotučné mlieko, časom prídete na to, že keď už mlieko, tak plnotučné!
- Piť veľa vody -> 3l a viac je minimum. Je to taká detoxikácia organizmu nenásilnou formou.
- Stres a spánok -> Dva hlavné činitele, pokiaľ sa jedná o akné. Viac stresu = viac hormónov v pohybe a pri kombinácií s nedostatkom spánku (cca 5-6 hodín) robí veľmi, veľmi zle nie len pokožke. Vážne, viem o čom hovorím...
- Zelenina -> Samozrejme nedá sa baviť o zdravom jedle ale skôr o "relativne zdravom jedle". Zelenina má, čo sa týka funkcie, to najlepšie čo môžede to seba dostať. A pritom vám to len prospeje. Vykašlite sa na hlúposti a skúste organickú stravu.
Je toho síce málo z toho, čo je potrebné spraviť na minimálne zbavenie sa akné, ale ako vravím, začal som s týmto a o 60% zlepšie nie do 2 až 3 týždňov. Je to veľa 2-3 týždne vydržať? Spravte si z toho rutinu a pôjde to! Čas je to najdrahocennejšie aktívum čo máme, tak prečo ho neinvestovať spravne...
Najlepšia je slaná voda dáš si veľa kuchynskej soli do pohára zaleješ vodou a dáš na pleť :). Ak máš veľké problémy tak rovno aj soľ si nanášaj na tvár ako píling. Alebo tiež pomáha obyčajné Detol mydlo ktoré kúpiš v každej drogérií. Ja som si ho zo začiatku nechávala zaschnúť na tvári a potom zmyla no po čase ti stačí každé ráno a večer sa ním umyť :). tiež je dobrý cesnak na noc :D priamo na vyrážku tiež celkom účinné :). Alebo pleťová maska z: múka,trocha vody,kôra z pomaranču aj citrónu a med. Všetky tieto rady som zberala dosť dlho a každá má niečo do seba :) veľa šťastia.