Ahojte, som v puberte. Moje akné si žije na voľnej nohe. Teda, myslím tým, že sa ho snažím liečiť prírodnými prostriedkami. Totiž, oveľa skôr som používal farmaceutické somariny a na pleť mi to pomohlo?-nie, akurát sa mi to zhoršilo. Tresol som teda so všetkými liekmi, a teraz som tu zaregistrovaný na zdravie.sk a dúfam, že by sa tu našli rozumní ľudia, čo by mi vedeli poradiť nejaké prírodné prostriedky na akné.
Viete, moje akné je silné. Počul som už xxxx krát o Roaccutane, ale keď som počul o účinkoch, súhlasil som so svojím zdravím, že je to totálne svinstvo, a predsa, vždy mali ľudia akné a vyriešili ho. Takže, ľudkovia, prosím vás, nájdite si chvíľu čas pre trpezlivo čakajúcich a napíšte, čo by ste mi odporúčali. Mám silné akné a dúfam, že ak si každý prečítal tento článok, už tu nebude vypisovať lieky ako Aknecormin, Roaccutane a všelijaké blbosti. Mám záujem len o prírodné prostriedky.
Na všetky rady sa už netrpezlivo teším! :)
Akné - len prírodné prostriedky!
ahoj , skús si prečítať články o akné na stránke dixo.sk, sú tam popísané metódy akými sa dá akné liečiť a aj účinky.. ja som teraz začala s fototerapiou a zatiaľ to pomáha..
Moja odpoveď na tvoju otázku znie: Kapucínka! Tiež už roky- rokúce bojujem s akné, skúsila som asi všetko no jediné, čo zabralo, a to naozaj zázračne- z večera do rána a aj po dlhodobom používaní- je toto. Nemám síce tvár ako mesačný povrch, popravde mám len "stredne silné" akné, alebo ako to nazvať :D Ale moje akné je zákerné v tom, že ho mám nonstop nezávisle od hormonálnych zmien (čo je u dievčat/žien dosť neobvyklé) a zaberajú naň len antibiotiká, bežné "zaručene zázračné" mastičky, vodičky a letkvary nie (poprípade zaberajú, ale len veľmi krátko). Dlho som hľadala prírodné antibiotikum, na ktoré sa nevytvára rezistencia a ktoré by som mohla užívať dlhodobo, a potom som náhodou natrafila na kapucínkovú tinktúru a bola to láska na prvé použitie :) Je to jedno z najsilnejších prírodných antibiotík s mnohýými výhodami, skús si niečo vygoogliť, ale nezľakni sa, zrejme sa nikde nedočítaš o jeho priaznivom účinku na akné, len na močové a dýchacie cesty :) Ja som ju užívala vnútorne, vo forme tabliet (hoci to viac- menej kvôli vlasom, podporuje to ich rast), a teraz už len zvonka tú tinktúru. A inak tu majú ľudia pravdu, že zápal prejavujúci sa na koži treba riešiť aj zvnútra, nie len zvonka, a na to je fajn piť čaj z repíka (ten môžeš piť nonstop, je silne protizápalový, akurát keď sa dlho lúhuje je hnusný, tak pozor na to :D )a zo žihľavy (čistiaci čaj, ale pozor, dlhodobé užívanie sa neodporúča, pila by som ho max. týždeň, potom týždeň- dva pauzu a znova...). Obmedz mastné a veľmi korenené jedlá- u seba som spozorovala zhoršenie stavu po takýchto dobrotkách :D A taktiež by som ti odporučila užívanie vitamínov B- komplexu, ja si dávam B- komplex len tak, keď mi napadne :D To je asi tak všetko, uuf, ale som sa rozpísala, sorry :D
ja som tiež zastanca prirodných prípravkov na akne, kedže aj ja som používala krémy od kožnej, ktore síce pomáhali, ale ked som ich prestala používať pleť som mala ešte hroznu, je to logicke, ved cielom lekárov je na pacientoch len zarábať, samozrejme su aj vynimky, skoro žiadny kožný lekár nepovie, že akne zhoršuje jedlo, dá vam kremy, ktore pomáhaju natoľko, že aj ked jete sladke a nezdrave jedla, pleť bude zdrava a potom si poviete- Tá strava predsa len nema vplyv na akne... jeme dalej nezdrave,škodíme si a ked kremy prestaneme používať, sme na začiatku pritom stači upraviť stravu a používať prirodnu kozmetiku,,,,
Ja považujem za najlepšie bylinky, hlavne repik,nechtik a alchemilku- potierať si pleť, je dobra aj prhlava,ale na začiatku sa pleť zhorši,dalej biely jogurt s tvarohom nanaášať na pleť a nechať aspon 20.min pôsobiť
A z kozmetiky som skušala vzorky Dado sens pur derm, Annemarie borlind, su super ale tiež sa pleť zhorší.. chcem vyskusať niečo lacnejšie napr.Alverde alebo Lavera... momentálne používam vzorky Bioderma, ktore sice niesu prirodne, ale aspon ich mam zdarma, kedže si šetrím na niečo prírodne a poriadne.
Tiež viem, že je dobrý zinok a pupalka.
Skús si uvedomiť, že hnis, tuk, zápal, má pôvod v hlbokých častiach tela a cez kožu len vychádza na povrch. Nie je príčinou koža, ale vnútorné zanesenie zbytkami trávenia, ktoré neboli využiteľné a vylúčené obličkami ani cez tráviaci trakt, takže telo našlo cestu cez kožu.
Jedz tak, aby sa netvorili prebytočné hlieny a nejedz sladkosti, aby nevznikal zápal. Hlieny sa tvoria hlavne zo všetkých druhov výrobkov z mlieka, tučných mäsových výrobkov a nevhodných tukov vôbec.
Prebytky bielkovín nahraď obilninami a zeleninami a ďalšími doplňujúcimi jedlami, ktoré ti dodajú harmonickú energiu a prečistia ťa .
zacni uzivat vysoke davky vitaminu A, B6 a B5
Vlastná skúsenosť. Vyskúšala som tabletky, vodičky, maste, hĺbkové čistenie pleti, dokonca som zmenila stravovanie- nejem nič vyprážané, mastné, pikantné, obmedzujem cukry na minimum...Je možné že mojej pleti z časti zmena stravovania prospela, nie však k mojej spokojnosti. Momentálne tretí týždeň praktizujem urinoterapiu a moja pleť vyzerá najlepšie za posledné roky. Nové vyrážky sa prestali tvoriť a pleť sa začala konečne čistiť. Kto chce nech si o tom čosi naštuduje. 2-3 denne potrieť čerstvým močom vyčistenú pleť.Za vyskúšanie nič nedáš a sotva nájdeš niečo prírodnejšie...
uz som to tu prave dnes pisal. kozmetika ILCSI ti pomoze. robia ale len velkoobchod na slovensku,musis si najst kozmeticky salon a tam po osetreni mozes kupit aj pripravky