mam 24 a mam trocha strach komunikovat s ludmi lepsie povedane s rovesnikmi vseobecne.....nemam vela kamosiek....no chcela by som sa zoznamovat s ludmi a tak normalne...ale nejako ma to vzdy zabrzdi ked je daka ta prilezitost...neviem nahodit normalnu temu alebo skor mam strach ze to bude "trapne" neviem sa ani nijako zapojit ked sa ma dakto nieco spyta tak som ticho alebo poviem nejaku blbost....aj ked sa zoznamim s niekym tak je to na nic..asi nemam to vyzarovanie co maju zase iny..dam priklad...idem von s clovekom ktoreho poznam a ten sa pripoji k napr jeho kamosom a ja som vzadu neviem kecat o nicom...a potom posobim ako ticha a divna baba...no ja viem komunikovat len musim spoznat viac tych ludi...no a pokial sa mne niekto neozve sam tak som ticho...neviem preco to tak je a stve ma to....:/
Strach alebo...?
Priprav si nejaké všeobecné témy dopredu. Počasie, šport, filmy, víno, najnovšie vedecké objavy a podobné veci, o ktorých vie veľa ľudí veľa informácií. Každý človek má niečo do seba. Aj ty. A nemusíš byť veľmi komunikatívna. Stačí ak budeš pri ľuďoch a nie vzadu. Stačí ak sa zasmeješ spolu s nimi a nemusíš ani rozprávať.
Brenda
naozaj to nie je nic ine iba nizke sebavedomie, mala by si si uvedomit, ze nikto nie je dokonaly, ze vsetci maju rozne prednosti a slabosti, ze su to tiez ludia ako Ty a Ty predsa tiez mas vela kladnych vlastnosti, tak preco mat strach zacat komunikaciu?, moze sa stat, ze obcas nevies odpovedat na nejaku otazku, ale predsa nikto nevie vsetko, toto ked si uvedomis, mala by si postupne nadobudnut istotu pri stretnuti s neznamymi ludmi
ano mas pravdu v tmto ze musim zacat od zakladou..a nevidiet vsetko len cierne...hej mm zlu skusenost..no a nieje iba jedna...
Možno to u teba vychádza z nejakej negatívnej skúsenosti z minulosti. Musíš začať od základov. aký máš dôvod obávať sa že ťa niekto nepochopí alebo odmietne? nie je na to žiadny dôvod. čím viac sa totiž obávaš a si z toho v úzkych, je aj väčšia šanca, že to tak naozaj bude. Nesmieš tak uvažovať že "tak ja sa ani neozvem lebo čo ak nespravím dojem alebo sa strápnim", je to nesprávne. Musíš si viac veriť, veď predsa poznáš samu seba, si si vedomá svojich hodnôt, aj ty si v niečom dobrá, tak predsa nikto nemá dôvod myslieť si o tebe niečo zlé, ak sa zapojíš do debaty alebo nahodíš nejakú tému. Nežiješ predsa v sociálnej izolácii že nemáš schopnosť komunikovať, je s tebou o čom sa baviť
hej presne neistotu...alebo skor to ze ma ti ludia nepochopia..ze ma budu povazovat za cudacku alebo tak....samozrejme ze nie s kazdym si musim sadnut..ludia su rozny...ale niektori sa vedia rychlo zoznamit a vydrzi im to a su u tich ludi "oblubeni"...no ja nechcem byt priamo oblubena ale nechcem mat strach z toho co som uz napisala...
Brenda-máš strach z neznámych ľudí, cítiš neistotu alebo obavy pri zoznamovaní? alebo sa bojíš spraviť prvý krok? čoho sa obávaš?
Mexy mas pravdu mam nizke sebavedomie ale snazim sa na nom pracovat lebo uz nevladzem tako dalej byt...ze sa vsetkehi bojima tak...a ja by som sa rada zoznamovala s ludmi teda bola by som rada keby ze sa naskytne taka prilezitost a ja si viem poradit viem co povedat a tak...
nie v tom urcite nie...mam dost vysoke sebavedomie... ide to, ze ked sa proste necitim v spolocnosti niekoho proste neozyvam sa, Nerada pritahujem pozornost ludi ktorych nepoznam.... a neviem to prekonat
Asi bude problémom nízke sebavedomie, málo si veríte, musí to mať nejakú príčinu vo vašej minulosti, ak vás to teda trápi a obmedzuje
lebo niektorí ľudia sú jednoducho takí, málo komunikatívni a nemajú o to ani záujem, ale to asi nebude váš prípad
sususu
tak to vobec neviem...preco je to tak...ale hneva ma to...