Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Čo Vás napadne pri slove psychiatria a psychické ochorenia?

theshoutka

Kym som sa nestala psychiatrickym pacientom sama somso predsyavovala cloveka nebezpecnejo pre spolpcnost blazna kt nevie rozlisit realitu od snov proste clovela s kt by som nechcela byt ubytpvana v kefnej hotelovej izbe alebo mat ju za spolukolegynu cakat kedy ma napadne alebo nieco jej preskoci v hlave ako cloveka kt je nevyspytatelny a moze ma ohrozit.

Iba Katka

Pri slove psychiatria ma napadne budova plná šialencov ako z nejakého zlého filmu.
No pri slove psychické ochorenia ma napadne jedno z tých častých ako je napríklad depresia a schizofrénia, nenapadne ma hneď nejaký šialenec.

p.d.

Ja som bol pred ochorenim absolutny egoista, ja som videl len seba, len som sa hnal za peniazmi, robil som od nevidim do nevidim, syna som vobec neregistroval. Niekedy mam chut sa za to sam prefackat. Po tom zruteni mam uplne ine hodnoty, viac sportujem, viac si uvedomujem, ze ma syn bude potrebovat v buducnosti, lebo doba je tazka, netrvdim, ze som sa zmenil na altruistu, ale nie som ten brutalny egocentrik, ktorym som byval.

Mimulus

Možno to, čo sem teraz napíšem sa bude zdať niekomu ako nezmysel ale ja by som už nechcel byť takým akým som bol predtým, kým som bol ,,zdravý,,
Už vidím teraz tie reakcie ale depresia mi dala oveľa viac ako som si myslel. Uvediem sem pár príkladov - predtým som videl jednotlivé farby, teraz vidím aj ich odtiene, predtým som videl len smiech alebo plač, teraz vidím a cítim emócie, predtým som vnímal len to, čo vidí ,,obyčajný zdravý človek,, a teraz vidím viac. Nikdy by som toto už neobetoval. Je zo mňa lepší a vnímavejší človek. Nevedel som vám odpovedať prečo som stále podľa vás,,v kruhu,, ale už viem. Nikdy by som to bez depresie nebol ja - možno sa to ťažko číta ale nevymenil by som ju ani za celé materiálno tohoto sveta a tí, ktorí tvrdia, že by im bolo bez depresie lepšie sa podľa mňa mýlia. Nenarodili sme sa predsa všetci rovnakí a ja som veľmi vďačný tomuto svetu, že môžem byť iným, lepším, citlivejším...
Možno niekto pochopí čo som napísal, možno nie ale dúfam, že som aspoň trošku pomohol.

p.d.

Ja mozem povedat len tolko, ze su velmi neprijemne a naucil som sa nebat a vycibril som si trpezlivost cakanim, kym to prejde:)

ta3

co ma prve pri tych dvoch slovach napadne? sucit s tymi, ktori maju psychicke problemy a liecia sa na psychiatrii a zaroven velka radost, ze ja tam zatial nepatrim a dufam ani patrit nebudem

ninajenina

Psychicke ochorenie - nasledok dlhodobo pretrvavajuceho nedostatocneho pohladu na realitu Psychiatria - miesto kde sa tieto nasledky pomenuju, definuju diagnozou a miernia liekmi