Dobrý deň.
Chcela by som Vás veľmi pekne poprosiť o názor čo Vás napadne pri slove psychiatria a psychické ochorenia.
Prípadne vlastné osobné skúúsenosti.
Pracujem na jednej práci a potrebujem anonýmne názory. Velmi pekne ďakujem.
Čo Vás napadne pri slove psychiatria a psychické ochorenia?
Sám som psychicky chorý a preto psychiatra pre mňa znamená, úžasnú pomoc. Keby nebolo psychiatrie, už by som tu pravdepodobne nebol.
..slovko problemy..
p.d. - podobne :)
Prelet na kukučím hniezdom. Teda predstava dosť blízko realite
Ja si teraz s psychickym ochorenim pripadam zdravsi ako vtedy, ked som bol "zdravy". Mam uplne iny pohlad na svet a myslim, ze ovela lepsi a nezeniem sa len za robotou...
Zdravého človeka napadne:
psychopat, šialený človek, človek, ktorému sa treba vyhýbať, lebo to nemá v hlave všetko v poriadku
Človeka, ktorý má skúsenosti s psychickými ochoreniami ako napr. depresia napadne:
smútok, neschopnosť zaradiť sa v živote, strach, sila a slabosť zároveň, ľútosť, nepochopenie zo strany ostatných ľudí
Samozrejme do psychických ochorení spadá obrovské množstvo diagnóz.. a nedá sa to globalizovať.. to je len môj pohľad na vec :-)
Ďakujem všetkým ktorí zareagujete ide o prácu pre pomoc a podporu preto prosím berte to vážne ďakujem Vám
Pri slove psychiatria? Fuu, že už som tam dlho nebola, už je to vyše dvoch mesiacov a začína mi to tam chýbať...
Napadnú ma moje dve tety, ktoré boli na psychiatrii aspoň raz za rok.