Ahojte, mozno to bude zniet smiesne, ale uz mi ide na psychiku, ako vsetci moji kamarati maju titul. Chvalia sa, ze su inzinieri, magistri. Ja som tiez zacala studovat, ale bohuzial uz dva roky si predlzujem skolu, raz som bola v zahranici a druhykrat kvoli zdrav. problemom. Teraz ma to vsetko dobieha, ze aj doma mi davaju najavo, ze som vecny student, ze vsetci naokolo uz dostudovali, ze kedy dostudujem aj ja. Strasne ma to uz vytaca, zavidim a neviem sa cez to preniest. Uz som uvazovala aj ze ho sfalsujem, alebo nelegalne ziskam, no neviem ako. Som uz z toho zufala a zacinam sa uzatvarat. Najhorsie je, ze nemam ani podporu, zhadzuje ma vlastna rodina:(
Vysokoskolsky diplom
fraktal, smejes sa ako blbec, ale ten clovek ma kvoli tomu traumu a trpi a nie malo.
Suvisi to tak, ze sa ti zapalia creva, a telo v panike zacne vylucovat velke mnozstvo moci, aby sa zbavilo vseliakych toxinov a alergenov.
Je ti neprijemne, drazdi ta to, aj vela zien s tym ma problemy a ziju horor v meste, od jedneho wc k druhemu.
Poviem ti len tolko, ze smiech ta prejde... to je jedine, co viem naisto
Vsak aj ty budes mat o nejaky cas titul, tak sa chval tym, ze o nedlho budes mat titul.
Ja svojho syna poslem alebo mu odporucim, aby vystudoval nejake remeslo. Ja chcem, aby nieco vedel - ha, ha, ha.
mas 26, pracujes a si v 4 rocniku?.....a vies kolko ludi s titulom nema pracu? ani po roku od skoly si ju nenajde.. uplne zbytocne sa depkaris....
agartio, este mi, prosim, vysvetli, ako suvisia traviace problemy s curanim :-DD
zabudol som napisat, ze mal traviace problemy, ktore neriesil, som mu hovoril, ze mu to znici psychiku, nech riesi radsej traviace problemy, nez vysoku skolu a nauci sa branit proti voly inych, nepocuvol ma, zral jak prasa nadalej...
najprv zdravie a psychika, az potom tituly. Ak sa to spravi naopak, je po spase, nechcu ho ani tam, kde beru ludi bez vysky, ani za pokladnu ho nechcu s traviacimi problemami, lebo musi kazdu hodinu odbiehat na wc vycurat sa. Nikde ho nechcu, je labilny, nemoze sa sustredit, a doma ho vysavaju rodicia, ktori sa hadaju...
tak sa pouc, a nedopadni tak. vyska je ti na dve veci, potrebujes lakte, vediet sa branit, a silnu psychiku, a zdravie.
ak sa nevies branit proti zavisti a zhadzovaniu, vytlacia ta, prehras,
ostanes na urade prace ako obrovske mnozstvo vysokoskolakov,
alebo ako jeden moj kamos naliati v alkohole, vysokoskolak, jednotky mal na strednej, ked som mu hovoril, nech kasle na vysku, a nestresuje sa s tymi skuskami, ze mu to bude nanic, nepocuval ma, prehral, znicilo mu to psychiku, rodina ho odsudzovala, zacal pit, je po nom.
S vysokou skolou, titulom, a jednotkami na strednej.
titul ti bude nanic.
vebe - dakujem, si ma ukludnila, asi to fakt, len na mna dolahlo... som zacinala mat pocit, ze som neschopna :(
Terezzza, bola si v zahranici, mala si zdravotne problemy, takze v tvojom pripade nejde o to, ze nevies co so sebou. Ja som sa vela naucila od mojho syna, ktory studuje v zahranici. Je ina doba. Mnohi ludia v tejto krajine ziju systemom, ze je nejaky model spravania, ktory je povazovany za spravny, ked clovek zije ci robi veci inak, stava sa tercom kritiky a tvdri sa, ze nerobi spravne. Kde je ale napisane, ze najspravnejsie a najlepsie pre kazdeho je ukoncit skolu presne po 4 rokoch a vo veku do tych 24 rokov? Ludia v zahranici casto ani nejdu hned po maturite studovat, niektori potrebuju dozriet na to, aby mohli ist studovat. Mnohi prerusi ci idu na vymenne studijne pobyty, jeho spoluziaci su bezne o 3-5 rokov starsi. Takze nedaj sa nejako znechucovat okolim, Ty skoncis skolu tak ako ti to vychdaza, lebo mas svoj vlastny zivot a mas svoj vlastny plan. Mozno budes vo vysledku uspesnejsia ako vsetcia ti, co isli nalinkovani presne, ze matura, vyska, statnice, praca ci mnohi urad prace. Hlavne ty sama si musis verit.
tak ale pracuješ, teda tak ani nemáš stratené roky...
a ako si spomínala, že si bola aj v zahraničí,
hlavu hore, doštudovať musíš, zbytočne sa týraš takto