Ahojte, mozno to bude zniet smiesne, ale uz mi ide na psychiku, ako vsetci moji kamarati maju titul. Chvalia sa, ze su inzinieri, magistri. Ja som tiez zacala studovat, ale bohuzial uz dva roky si predlzujem skolu, raz som bola v zahranici a druhykrat kvoli zdrav. problemom. Teraz ma to vsetko dobieha, ze aj doma mi davaju najavo, ze som vecny student, ze vsetci naokolo uz dostudovali, ze kedy dostudujem aj ja. Strasne ma to uz vytaca, zavidim a neviem sa cez to preniest. Uz som uvazovala aj ze ho sfalsujem, alebo nelegalne ziskam, no neviem ako. Som uz z toho zufala a zacinam sa uzatvarat. Najhorsie je, ze nemam ani podporu, zhadzuje ma vlastna rodina:(
Vysokoskolsky diplom
aspoň sa bude tešiť titulu jeden deň :D
a potom bude naň nadávať :DD
No veď jasné :) Nech doštuduje :) Určite by to boli vyhodené peniaze a energia.
mimulus
bohužiaľ tak to je, ja poznám kopec osôb, ktorý majú titul, a robia prácu, ktorá si ani nevyžaduje titul, ale nenašli si inú, nemali šťastie a ani známosti
ale tererza je už 4tačka, takže nebolo by odveci to doťiahnuť :D, teraz to nechať len tak by bola menšia hlúposť, potom by to bola zbytočná energia a totál zbytočne vyhodené peniaze
Terezzza - ja som mal kamarátku, ktorá mala titul a zarábala minimálnu mzdu... Všetko je to o zahraničí alebo o známostiach a peniazoch. Ak nemáš ani jednu z týchto vecí tak ti je titul s prepáčením na....
pche aj mne sa tak smiali a teraz mam najlepsiu pracu. staraj sa o svoj zivot. to co si myslia ini o tebe je ich vec, nie tvoja.
p.d, prepac, ale nezda sa ti, ze to bola tvoja chyba? Na vysku chodia dospeli ludia, nie deticky z meterskej skoly ci ZS, ze co povie pani ucitelka, to sa pekne naspamat naucime.
Vyska je do znacnej miery taka, aky mame k nej postoj a ako sa k veciam staviame. To je prace ten casto scestny postoj, ze caka sa na to co povie, nadiktuje a vyskusa ucitel. A co tak vlastna inciativa a zaujem o veci?
p.d. to bola dobra skola :-) kde si to studoval??? :-D
Tvoji rodicia terezzza ziju tiez v urcitej scheme, ktora ale uz nemusi platit a nemusi byt pre kazdeho spravna. Odporuc svojim rodicom aby si uzivali zdavia a naplno zili svoj zivot a nech menej riesia tvoj zivot. Ty si dospela a snad si schopna niest dosledky svojich rozhodnuti. Rodicia si casto myslia, ze to co si oni myslia, je to najlepsie pre ich deti. Ale ako hlboko sa casto mylia, to nie su schopni si priznat. To je ako ta reklama, ze "clovek vie najlepsie co maju radi macky" (reklama na Wiskas). Pre boha ako clovek moze vediet co je pre macky najlepsie a co maju radi? Tak je to aj s rodicmi, ako mozu vediet co je najlepsie pre ich deti, ktore budu zit v dobe o 40-50 rokov? Co bolo dobre v ich mladosti, moze byt nie optimalne dnes
Ja som studoval na vyske jeden jazyk. Po skonceni vysky som mal horsiu nemcinu nez pred nastupom. "super"
terezzzz ja ta chapem, tiez som vo stvrtom a teraz som to musela prerusit na jeden rok a tiez mam z toho obrovske stresy a pri pomysleni ma boli zaludok..studujem popri praci v zahranici a moja pracovna doba je teraz pevna. Kedze som nova tak nemozem vynechavat pracu... ale na druhej strane skusenosti ktore si nadobudla urcite budu mat odozvu... ja mam momentalne pracu ktoru ani vysokoskolaci nevedia mat...takze to je jedno s druhym... hlavne ak mas jazyky tak uz si vyhrala ;-)