Vysokoskolsky diplom

Príspevok v téme: Vysokoskolsky diplom
Terezzza

Ahojte, mozno to bude zniet smiesne, ale uz mi ide na psychiku, ako vsetci moji kamarati maju titul. Chvalia sa, ze su inzinieri, magistri. Ja som tiez zacala studovat, ale bohuzial uz dva roky si predlzujem skolu, raz som bola v zahranici a druhykrat kvoli zdrav. problemom. Teraz ma to vsetko dobieha, ze aj doma mi davaju najavo, ze som vecny student, ze vsetci naokolo uz dostudovali, ze kedy dostudujem aj ja. Strasne ma to uz vytaca, zavidim a neviem sa cez to preniest. Uz som uvazovala aj ze ho sfalsujem, alebo nelegalne ziskam, no neviem ako. Som uz z toho zufala a zacinam sa uzatvarat. Najhorsie je, ze nemam ani podporu, zhadzuje ma vlastna rodina:(

Maoam

Terezzza: tvoj hlavny problem je fakt, ze vo svojom vnutri si neista a nestabilna, nedostatocne silna, svoju hodnotu urcujes na zaklade tvrdeni svojho okolia

Sorry, ale - uvedom si jeden fakt a konkretne: ak ta kvoli OBJEKTIVNYM DOVODOM (zahranicie + ochorenie), kvoli ktorym si predlzis studium o 2 roky (co su dva roky v celom zivote cloveka...uvedom sa) odsudzuju ludia, nebodaj sa este oni samotni zaraduju k 'studovanym', tak je to strasne ubohe, pretoze hoci su 'studovani', nie su schopni ani zakladnej logiky a pochopenia suvislosti. Ak som z objektivnych dovodov donutena prerusit studium, lebo som vazne chora ALEBO som stravila rok za hranicami, co je na tom nepochopitelne a ako ma taky clovek zvladnut studium za 5 rokov? Ti ludia, hoci su zrejme tiez otitulovani, su totalne obmedzeni, navyse ta ponizuju pre veci, ktore su absolutne normalne, ludske a hold, nie kazdeho zivot je vopred nalinajkovany a funguje podla schemy F ;-).
Skor by som rok ci kolko si bola za hranicami videla ako velke plus (aj v CV), za ochorenie zrejme nemozes. Vsetko objektivne dovody, nic viac.

Za hranicami je absolutne bezne, ze ludia idu robit aj 10 rokov, kym si nasetria na VS, pretoze nie kazdy ma za sebou tatka s mamkou, ktori ho ofukuju, vsetko financuju, dotycny ma jedinu povinnost: ist v 18-19 na VS a v 24-25 ju skoncit s tym, ze zil na intraku alebo v detskej izbe a nemal nic ine na praci (ok, mozno brigadu v lete).

Vzdy sa treba hladiet na PODMIENKY A POZADIE, za akych OKOLNOSTI dany clovek nieco dosiahol.

A mame uplne ine vysledky...

Maj ich na haku, nech si trepu, co len chcu. Mozno to raz dotiahnes ovela dalej, ako oni vsetci dokopy.

Ale musis sama sebe verit a na ich debilne komenty nedat. To je cele.

Dva roky hore dolu - neskor to nikoho nebude zaujimat. NIKOHO.

p.d.

Ja som nepovedal, ze neviem to, co ma ucili - cize teoreticke vedomosti o jazyku - lexikologia, fonetika, literatura, stylistika a pod.
My sme mali aj prakticky jazyk - jazykovy seminar a na neho kaslali vsetci ucitelia.
Heute besprechen wir das Thema - die Familie a o tyzden zase a zase a zase, ale keby si sa ich opytala ako sa povie sestrenica, tak by to studenti nevedeli:DDD Cize ani tu jednu jedinu temu sme sa poriadne nenaucili:DDD
Vsak samozrejme, ze som si to musel dobrat sam, ak som nechcel vyzerat ako absolvent nemciny na osobitnej skole.