ahoj, akou potravou si dopĺňate bielkoviny? Viem že sa odporúča jesť soja, tofu, tvaroh ale vôbec mi nechutia. Čím ich nahradiť? Niesom vegetarianka občas si dám kuracie mäso, tuniaka ale hladám potraviny s vysokým obsahom bielkovín kvôli naberaniu svalov. Ďakujem
Vegetariáni - bielkoviny
Sweater nulovy prijem bielkovin mas len ked nic nejes. Inac su vsade. Jedlo bez bielkovin nie je. Su v ovoci vacsinou tak do 3%. V zelenine viac. V salatoch spenate okolo 40%.
Ver mi ze zle ti nebolo z ich nedostatku skor detox. Zrazu si do tela nepchal vsetko to svinstvo a ono sa zacalo cistit. Cim znecistenejsie telo tym horsia reakcia.
Mary svaly ziskas cvicenim a niebielkovinami. Existuju veganski a dokonca vitarianski bodybuilderi..
Ja som vitarianka ale na rukach mam svaly od nosenia maleho a tazkych tasiek (nakupy ovocia). Jem len ovozel a trosku orechov.
Sweater ak chces napis tvoj vegansky jedalnicek aby som videla ze z coho ti mohlo byt zle. I ked ja sa povazujem skor za odbornika na surovu zivu stravu.
nebolo to zo dna na den, a nepisem tu ani o tonach bielkovin, ale ked tvori prevaznu cast tvojej stravy ovocie a zelenina moc sa ti ich do organizmu nedostava, a v ziadnom pripade sa nechcem napchavat takou pochybnou burinou ako je soja, zobrala sa kto vie odkial, a zrazu je to najhodbnotnejsi dopnok pre ludi nejediacihc maso, je to rovnaka blbost ako cely mliekarensky, masovy a vajcovy priemysel, vsetko je to len o prachoch a media vlastnia bohati... a nechce sa mi ani jest vytvorene umele doplnovadla a ine nezmysli pre vegetarianov, su to len marketingove tahy jak vydrankat prachy od ludi za "zdravu" stravu. a myslim ze mesiac je dost dlha doba aby sa zacal prejavovat nulovy prijem proteinov v tele, takze...
kikusssik
ďakujem, preštudujem si tu stránku. Je tam veľa potravín o ktorých som ani nepočula. Kde sa to dá kúpiť?
perkelt
chcem pribrať na zadku a poriadne cvičím už od januára a zatial som len schudla na zadku :( a tiež brucho chcem trošku vyrysovať ale vraj bez dostatku bielkovín to nepôjde.
sweater, nemohol si byť unavený z detoxu, prípadne z nedostatku b12? čo sa mi ale nezdá, že by sa prejavilo po mesiaci...
z mäsových náhražiek ešte spomeniem seitan a robi, prípadne sa naučiť pripravovať sóju a tofu chutne (uznajme, že samo o sebe to nie je bohviečo, ale s trochou cviku sa z nich dajú spraviť výborné jedlá)
osobná skúsenosť: bielkoviny absolútne neriešim, strukoviny tiež netlačím každý deň, cvičím doma s vlastnou váhou 3-4x týždenne po pol hodine maximálne, občas si idem zabehať tak 3 km, a svaly mi rastú. pomaly, ale vzhľadom na tú trochu aktivity ani nečakám, že sa z ničoho nič zobudím s postavou zory coborovej...
Perkelt tym som chcela povedat ze clovek musi pri každom style stravovania dbat o prijem zivin a nie jesť blbosti a nezdrave jedla. A nemusim hned mat nedostatok zeleza len preto ze nejem maso. Ale budiz
marry - cvičením. Kde konkrétne ich chceš nabrať a načo? Koľko máš rokov, čo cvičíš a ako intenzívne?
GoFruit - som rád že ty a "jedna pani" takéto problémy nemáte. Ale to neznamená, že ich nemajú aj milióny ostatných žien a vegetariánov.
Jedz ten tvaroh.
tak ako dosiahnut narast objemu svalov?
*väčšinu tehotenstva = t.z. ze som to parkrat porusila