Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Hučanie v ušiach

Príspevok v téme: Hučanie v ušiach
slaninasunka

Dobrý deň prajem,

mám taký problém - občas v noci sa mi stáva (keď je úplne ticho) že v ušiach počujem dunenie/hučanie , nemôžem kôli tomu niekedy ani spať. Neviem či je to nejaké ochorenie alebo počujem nejaké zvuky zvonku - to fakt neviem - ale niekedy to trvá aj pol hodinu plus/mínus (kedy ako). Vždy je to rovnaký zvuk a frekvencia sa nemení, jednoducho taký ťahavý dunivý zvuk. Je to nejaká choroba ? prosím poraďte mi. (mám len 15 rokov - je to normálne ?)

fjbcjss

ked počuvaš hudbu v sluchatkach tak že to počuju všetci okolo teba, tak sa nečuduj... z hluku, poškodenie sluchu, ale môže to byť aj z nízkeho tlaku,.. - to mam naprilad ja..

amicus

Dunivý zvuk v ušiach môže byť spôsobený aj tým že niekde nejaké zariadenie produkuje infrazvuk. Jednoducho sa to dá overiť tak že keď počujete dunenie v ušiach v uzavretej miestnosti treba vyjsť von a ak to dunenie vonku nepočujete tak je to zapríčinené infrazvukom. Infrazvuk je zvuk pod prahom počuteľnosti ale malé percento ľudí ho dokáže zachytiť a vnímať, pôsobí na všetkých aj čo ho nepočujú, šíri sa na veľké vzdialenosti až do 20km graduje v uzavretých miestnostiach, šíri sa konštrukciami a spôsobuje rôzne zdravotné problémy lekári to nazývajú civilizačné problémy.

Noelani

aha ja myslela ze tie atb si zacala neskorsie. no ne uska potrebuju trochu viacej casu viem to z vlastnej skusenosti. mne aj mesiac potrvalo ( ale ja mam zapaly stredneho ucha na oboch stranach za sebou to je ine ) co ti este mozem poradit homeopaticke kvapky vyskusat...ale inak trpezlivost a nevsimaj si to to je najdolezitejsie aj ked to lahke nie je

HuV

Dakujem za odpoved.. ja som tie ATB zacala brat hned... len na to ORL som sla az po tyzdni z vlastnej inicitivy, kedze obvodna ma tam neposlala a nadcha neustupovala, naopak sa zhorsovala. Na ORL mi vravela, ze tie usi chvilu potrvaju, kym sa daju po riadky... ale tri tyzdne sa mi uz predsa len zda dlho :(

Noelani

tinnitusu sa nezbavis, ja s tym zijem uz viac ako 30 r aj dneska som mala trvalo pol dna. uzdravenie usi trochu potrva mala si si ihned zacat brat tie atb a nie cakat, musis byt trpezliva. urcite ta to prejde. lekar dobre robil ze ti dal atb. pockaj este par dni mozno ta to prejde. ale ako som uz vravela to potrebuje cas

HvU

Mne huci v usiach uz treti tyzden. Zacalo to zalahnutymi usami pocas silnej nadchy. Na ORL mi predpisali antibiotika, s tym, ze to bude virus. Nad tym som len pokrutila hlavou, kedze ATB su proti bakteriam...ale kedze som sa citila naozaj mizerne po tyzdni choroby som tie ATB predsa len zacala brat, aj dobrala. Nadcha presla, v usiach mi odlahlo az tak po 2 tyzdoch ale zostalo mi v nich hucanie a aj tep obcas pocujem. Mam pocit, ze sa to pomaly zmiernuje ale naozaj strasne pomaly...Mate niekto podobnu skusenost? Bojim sa aby mi to uz nezostalo (tinnitus).

RNG

Moze to byt aj nasledok poskodenia vnutorneho ucha privelkym hlukom, co dnes mnpohi mladi maju pocuvanim prilis hlasnej hudby.
A moze to byt poskodenie aj z infekcii stredneho ucha.

anavi951

Neviem, možno ten zub tlačí na niečo v tom uchu, čo vyvoláva také hučanie. Ale niesom doktorka, a tiež by ma zaujímalo čo to vyvoláva, dúfam že nič vážne. Ale v najbližších dnoch sa chystám ísť na ušné aj ku doktorovi s chrbticou.

slaninasunka

tak tie zuby múdrosti sa mi prerezávajú už možno druhý-tretí rok ... možno to môže byť spôsobené tým ... ale žeby to bolo až tak počuť ?

anavi951

Ahoj :) Tak to sme dve. Ja som tu tiež tento problém písala asi pred týždňom. Tiež mi hučí (alebo čo to je, proste zvláštne dunenie), ale len v jednom uchu. Väčšinou ráno alebo večer. Možno si to len vtedy uvedomujem, lebo je úplné ticho.
Aj sa dosť obávam z čoho to môže byť, prečítala som si o tomto probléme dosť a príčiny môžu byť takéto:
1) prerezávajúci sa zub múdrosti
2) problém s krčnou chrbticou
3) stres
4) zatlačený ušný maz
Skús porozmýšľať, či to náhodou nemôže byť niečo z týchto prípadov.