chodievam po pracovných pohovoroch a mám pocit, že všade núkajú nízky plat - napríklad 2,30 eura netto na hodinu, v druhej spoločnosti 400 euro netto za plný úväzok - je to tak, že človek vezme aj málo platené miesto, lebo ďalších sto ľudí už čaká v rade
Všade núkajú málo
mimulus maluje velkonocne vajicka
8000 e - haha
0vecka -nebudem tu spomínať môj odbor ale je to niečo v zmysle poslania, umelecká a manuálna práca zároveň. Inžinieri pri nej pracujú s krompáčom a lopatou :) Takže asi tak.
A viac ako 700 euro nezarobia ani tí, ktorí majú dve vysoké školy v mojom odbore. To by museli podnikať. No vybral som si povolanie ale nemenil by som napriek tomu, že je to v podstate poslanie ak človek nepodniká. A 1000 euro som zarobil asi raz v živote a to som mal nad 300 hodín :)
2 Mimulus poznam 5 ludi ktory si nasli flek a maju nad 2000 EUR akoze ok nehovorim o nastupnom plate hned po vyske ale o tom ze clovek prisiel a isiel si hladat pracu dajme tomu jeho druhe mieste... vyssi manazment v nejakej vecsej firme ma okolo 8000 co som sa dozvedel... napr aj spoluziaci z vysky isli hned po vyske asi za 1000 EUR a to su uz tri roky... ked sa bavime o BA inak beriem ze ked niekto nema relevantnu prax ani studium tak moze ostat na tych 500 (ked je este mlady... niekto po 50tke je odpisany a musi ist za 400)
inak v akom obore si nabuchany? lebo fakt bezurazky ale ak mas 20 rokov prax v pucovani hajzlov tak sa nedivim - ale to nieje myslene ako provokacia...
0vecka - mám nejaký hádavý deň tak trošku prispejem. Mám 7 ročnú prax a vo svojom odbore som profesionál a nemám prácu už skoro 2 roky. Myslíš si že je to také jednoduché? A vôbec nehovorím o východe krajiny.
Ovecka - naco sem tahas pozicie s nadstandardnym platom, ktorych je mrte malo a bez konexii je problem sa k nim dostat? akurat co tu ludi rozdrazdis, hlavne autorku :D
tak 2000 e nastupny je prehanka, ale v IT firmach verim, ze casom tolko maju
co z toho ked pri nastupnom plate 2000 eur v cistom sa bavime o menej ako jednom percente zamestnancov. taky zakladny plat nemusi mat ani vyssi management v IT firmach po troch rokoch, poznam osobne jedneho a to riadi projekty a dohaduje ksefty doslova po celom svete. proste realita je uplne ina, tu nie su dobre zaplateni ani uplne spickovi ludia, nieto nizko kvalifikovani
suhlasim s Oveckou, moje BA kamaratky maju vsetky bohatych manzelov, na vyssich poziciach, stredne budu vzdy platene tak do 500-600 e
2 sinus1 nehovor takto vseobecne... ak ma clovek patricne vzdelanie a skusenosti tak moze zacinat na 2000 a viac... to mi zase nehovor
pre tych co tu spominaju BA mam odkaz - v BA si najst primeranu pracu k nakladom na byvanie, stravu a dopravu je dnes uz PROBLEM, to nie je ako pred par rokmi. vobec to nie je take ruzove ako si myslite. najst robotu za 400 eur v cistom kde budete od rana do vecera sice problem nemusi byt, ale problem je, ze to vam vyjde akurat na nejaky zdielany podnajom a uplne zakladne veci a potraviny, musite ratat kazdy cent doslova.