Mám PPP anorexia s bulímiou ? neviem,prvé jedlá mavam až poobede alebo večer,ako kedy..Pokial som celý deň doma jem normálne od rána vačšinou do 17,18stej .síce potom občas vraciam lebo toho zjem moc (nie pravidelne,ale stupnuje sa to) Ale dnes sa mi stalo niečo divné.. mala som volný ,,nepracovný" deň.. tak som šla povybavovať nejaké veci von..hned v autobuse ma zrazu začali prenasledovať myšlienky..že ´´ked som dnes dopoobedia sama doma ked pojdem do obchodu nakupim si vela vela sladkého, čokolady,buchtičky..všetko možné a potom to zjem naraz a dam von´´ ...citila som z tej predstavy strašné potešenie no aj nechuť lebo už vraciať nechcem,pondelok,utorok som nezvládla tak dnes som už nechcela,no tie myšlienky boli také dotieravé...na druhej strane viem že z tolkých čokolad by som pribrala,takže som si povedala že kašlem na to a uvidím čo bude,ešte som si aj super obtiahnuté rifle kupila,a povedala si že dnes žiadne sladké aby soms a do nich aj zmestila !!.,... celý čas sa mi darilo v obchodoch odolavať sladkostiam a nič som nakoniec nekupila..až v poslednom ma to akoby tam pritiahlo a kupila som si 3 napolitanky a ešte oblatky orechové.. (maxi milky a buchty to teda naštiastie neboli,ale aj tak...)všetko som to zjedla hned po príchode a dala von... a potom už jedla ako tam striedmo a zdravo,ako aj inokedy .. A teraz premýšlam.. Bol toto môj prvý bulimický záchvat ?? budem mať teraz tieto hnusné nutkavé myšlienky pravidelne ked budem mať príležitosť byť sama?? Nechcem do toho vpadnúť..NIKDY . chcem sa ovládať.,doteraz to ako tak išlo..Až na ten dneskajšok.:(
Prvý záchvat?
Nevie mi niekto poradit dobreho psychologa/psychiatra z BA, ktory sa zaobera tymto problemom? tiez sa s tym trapim uz par rokov
Pozri, pokiaľ sa úplne vyhýbaš cukrom tak jasné, že ti to príde. Jedz ovocie, ovsené vločky a takéto pomalé cukry, pokiaľ sa nevieš ovládnuť tak choď len na liečenie. Ja keď som prestala tak som s tým veľmi bojovala, ale túžba vyliečiť sa bola silnejšia a sama som sa z toho zatiaľ dostala, takže ti neviem povedať. Nikdy som si nedovolila že veď raz a potom už nie, proste dosť, sek stačí..... Si závislá na sladkom, mozog treba odučiť, ja som potom ešte dokonca schudla, lebo cukor čo poješ sa ti uloží hneď do tukov, aj keby si rovno grcala a jedla, ten cukor už je v tebe a koluje v krvi a pokiaľ sa nevyužije, tak sa ti uloží a neviem ako by telo mohlo takú dávku využiť, to je nemožné, takže robíš si zle a ani nechudneš.
Malička, ďakujem velmi za reakciu,aspoň niekto si našiel čas mi to vysvetliť. Tak je to tak ako som si myslela,po tolko množstve cukru sa uloží do tela vo forme tukov aj ked to potom celé vydávim . Ja si ale uvedomujem že som chorá, viem že to čo robím je choré a je to cesta do pekla ,ale..:/
Mam pocit že celý môj problém spočíva v tom že vždy som sa snažila kontrolovať a sladké,tučné jedlá som brala ako zlo,že ak si dám kusok zjem to už všetko ..lebo ,,šak ked už som začala..." , preto som si radšej nedala vačšinou ani ten kusoček čokolady.. no a teraz ked mam napríklad možnosť,ked ostanem sama doma,zrazu sa vomne spusti taký spušťač,že teraz mam možnosť zjesť všetko,uplne hocičo čo chcem (mam z tej predstavy vždy neskutočné potešenie) a potom to dám von a zase som čistá.. proste akoby som mala teraz volnu cestu a môžem si dovoliť zjesť hocičo ,ved aj tak to pojde potom von..pri myšlienke žeby niekto prišiel domov a muselo by to jedlo vo mne hniť by som asi umrela radšej. Jednoducho som si to zakazovala a davala si pozor a teraz som ako z reťaze utrhnutá.
Dnes ráno sa mi stalo to isté čo včera,ranný záchvat,čokolada 240g :O ešte dalšie sladké a 3 rožky s džemom ,čo by som si za iných okolností( zjesť nedovolila (keby nemám možnosť to neskor vyvraciať)..tak v tom je moj problém,ale neviem ako si to z hlavy dostať von,ako sa namotivovať ,ako si to sladké znepriateliť,aby sa mi hnusilo a nemyslela naňho... Podla mňa by mi v tomto ani psychoš nepomohol lebo by soms a vykecala ,prišla domov a bola by som stále v tom,mňa treba asi rovno zavrieť na liečenie a celý deň ma kontrolovať,lebo hned ako som sama,začne mi peklo ..:( ...ešte že váha je zatial stále rovnaká
Ahoj mala som bulimiu 8 rokov. Teraz som polroka bez prejedania a vracania. Mas pravdu uz minule bolo neskoro ale vidim ze ta zaujimaju cukry a podobne takze predpokladam, ze ti ide o nepribratie. S tym cukrom pokial zjes sladkosti typu ako hovoris tak to v sebe rovno nechaj. Cukor sa ti vstrebava uz v ustach a pokial ho vyvratis tak uz ti koluje v krvi. Takze summa summarum vygrcas len latky zdraviu prosprsne ako su vitaminy, birlkoviny, esencialne mastne kyseliny, vlakninu, skratka vsetky veci co by si mala prijmat. Neviem co mas v hlave a ako si na tom, ci na grcani vidis nieco zle alebo len sposob, ako sa najest a nepribrat, co je vlastne kravina. Ty sa musis chciet dostat z tych sraciek a ver tomu ze viem o com hovorim. 8 rokov som nezila.... nikdy to nebudes mat pod kontrolou ked si povies ze ved grcam len obcas. Si bulimicka pozri sa do zrkadla a povedz si to. Tej osobe co sa na teba diva. Je chora. Nasledky tejto choroby co na mne zanechalava co ti mozem potvrdit su slabe zuby slabe a lamave vlasy, problem s travenim, chap problem s mliekom a mliecnymi produktami, nepravidelna menstrucia, vela skryteho tuku a malo svalov, akasi clona z obdobia ked som mala b. Nepamatam si to obdobie, len akusi clonu. Busenie srdca a anemia. Neschopnost ucit sa, vyber mandli caste choroby.... grcanim sa z tela dostava strasne vela draslika. Alebo zjednodusenie. Sposobuje to aritmiu srdca odpadavanie a zastavu srdca. Pokial sa nechas ovladat jedlom tak si beuveritelne dodrbez zivot. Nebudes vedoet mysliey na nic ine. Musis sa zbavit zavislosti co mas. Vyhybaj sa cukrom takym z ktorych mas zachvaty. Ja ti inak poradit neviem. Musis mat silu chciet
Je to tazke ale stoji to za to.....
Máš pravdu ,ja viem že to musím hned začať riešiť,už minule bolo neskoro.
Môže mi aj niekto odpovedať ako to je stými cukrami a ukladaním v tele po záchvatoch? a čo to urobí v tele? A čo jesť po záchvate? Zaujíma ma to
Tu ti nikto nepomoze!!!!nechapes? Vyhladaj odbornika.bud psychologa, alebo psychiatra! Lebo sama to nezvladnes! On uz vie co dalej.da sa to liecit ambulantne.antidepresiva a vela vela terapeutickych sedeni.alebo hospitalizacia v Pezinku.tam je liecebna zamerana aj na PPP.ja v tom lietam uz dva roky.rob nieco, kym neni neskoro.tieto zachvaty budu castejsie.s tym rataj...utekaj hladat odbornika.
Volám o pomoc :(
Dnes sa mi to stalo zas, včera som si povedala že už DOS5 že už nevraciam lebo už vraciavam každý deň skoro a hlavcne navečer ked sa dá najlepšie pri telke prejesť blbosťami.. no ale dnes ráno ma po pudingu s piškotami chytil taký nutkavý zachvat tak som bežala do obchodu, a teraz to bolo horšie,cítila som sa ako posadnutá..v tranze. do košíka padla čokolada,napolitanky,croasanty,čoko trubičky ..:( tolko peňazí som na to minula až sa hanbím.. viac ako polovicu som hned zožrala a potom asi po polhodine dala všetko uspešne von... požrala by soma j všetko ale zlakla som sa že sa otrávim tolkým cukrom ( neviem či sa to dá,no aspoň ma ten strach zastavil).
A Teraz premýšlam. Ako to je? cukor sa mi rozpustil už v ustach čiže teraz priberiem aj tak ? aj ked mam žaludok uplne prázdny? A čo dalej ,nejesť už dnes alebo jesť už zdravo len lahku zeleninku ?? čo po takomto zachvate robiť ? A kedby to chcem liečiť,čo asi chcem lebo už nevládzem,bojím sa strašne nasledkov..ako mam postupovať ? Ja asi budem potrebovať liečebnu lebo sama sa neviem kontrolovať potrebujem aby na mňa dával ktosi stále pozor ale na druhej strane nechcem pribrať ale ešte trocha schudnuť :( cítim sa tak bezmocná v začarovanom kruhu . :´( prosím pomožte mi niekto ..:(
Asi áno,cítima koby soms a prehupla ,,do dalšieho levelu" ,., už hádam od 16stich som v tom,chudnem, nejem,jem ,pred 2 rokmi som začala s vraciavaním.. A teraz toto. Bojím sa čo bude ,nechcem to už zažiť
Hej.Zacalo to.Ak chces skutocne prestat a vyhnut sa tomu, urob pre to maximum.Teraz!!!! Je fakt lahke spadnut do toho.Ale dostat sa z toho trva niekedy az roky.Ak sa ti to zda nezvladnutelne, najdi si psychologa.Neni to sranda.
Nikde žiadna bulimička ktorá by poradila z vlastnej skusenosti ? :/