Ahojte potrebujem niečo súrne vedieť. Včera som musela ísť ku obvoďáčke pre papiere do školy kvôli mesačnej praxy ktorú budeme mať atď. Keď ma videla asi po roku čo som tam nebola tak ju skoro kleplo a hneď ma donútila odvážiť sa a proste mala som brutálny výsluch o jedení ako, kedy, čo....atď. Snažila som sa dajako klamať (viem nie je to správne) ale aj tak vedela čo je vo veci. Samozrejme všetko mi napísala do karty :( ..a objednala ma na krvné testy a všetky možné vyšetrenia. A jej vyjadrenie bolo že "pokiaľ nepriberiem do neviem kedy neviem koľko kg a budem mať zle tie výsledky tak ma pošle na psychiatriu na vyšetrenie a tam povie dajakej doktorke neviem jakej že nech ma nechá hospitalizovať keďže som vraj tvrdohlavá a nechcem si nechať normálne poradiť a pomocť" :-O ....mám 18.. v škole (chodím na zdravotnú) sme sa učili o takých veciach ale dajako sa z toho neviem vysomáriť pretože tam nebol uvedený dajaký presne takýto prípad alebo aspoň trochu podobný. Môže ma nedobrovolne tam poslať pokiaľ moja váha nie je nejako až brutálne nízka? Výšku mám 175cm a váhu mám 52-53 kg. Ešte pred nedávnom som mala 49 ale teraz si myslím že je to už lepšie. A naozaj nemám v pláne už pribrať ani gram tak teraz neviem. Ja sa po fyzickej stránke cítim celkom v pohode. :/
Môže ma dať na psychiatriu bez môjho súhlasu keď som už dospelá?
Agnes999 áno viem že je to choré. Lenže ja uz neviem jak sa mám stravovať normálne. Niekedy sa cítim ako schizofrenik omg že chcem niečo zjest (a áno samozrejme viem čo by som mala jest, viem aj aké veci sa mi v tele dejú keď nejem čo by som mala, a aj to ake to následky môže mať..nie som sprostá a úplne povrchná ktorá sa stará len o to ako vyzerá aj keď si niekto môže myslieť aj niečo iné..v živote ma zaujímajú oveľa lepšie veci než len váha..no začala som niečo s čím som sa sama s prepáčením dojebala a "opraviť" sa aby som bola "normálna" nie je také jednoduché ako sa zdá) veľmi kto chcem zjesť, no potom niečo mi v tom bráni a neviem čo mám robiť či to zjesť alebo nie alebo čo. A náhodou vôbec mi netrčia nejako brutálne rebrá, je ich trochu vidno ale nie čo by priamo trčali. Ako sa stravujem? Napríklad dnes som vstala a na raňajky som si dala jogurt s myskou müsli. A dokonca som aj teraz obedovala kuracie mäso s dvoma toustovými chlebíkmi. A na večeru si neviem čo dám. Oproti tomu clo som dakedy jedla čo pozostávalo:raňajky- napr. kus čokolády, obed: napr. bebe keks a večera: napr. keks, müsli tyćinka. Či tu píšem pravdu, to je už na tebe či mi veríš alebo nie. Ale kedže je to tu anonymné, nevidím vás pri tom ked to čítate alebo ako reagujete, a vlastne vás ani nepoznám tak nemám dôvod klamať. A preto som tu vlastne aj napísala lebo viem že keby som sa mala s dakým o tom normálne rozprávať tak by som klamala. A nie je i to fuk. Ale to sú už len moje pocity.
Typicka anorekticka, keby si sa stravovala normalne, tak nemas potrebu klamat. Ale to co robis sama dobre vies ze je chore. Viem si predstavit jak s takou vahou vyzeras, trciace rebra, prepadnute brucho, nohy ako palicky, velka hlava a tenucke telo. Takto sa sama sebe pacis? Ako sa vlastne stravujes? Alebo nepis nic, vsak aj nas by si len klamala. Mas 18, si uz dospela, mohla by si uz mat viac rozumu jak tie 13-rocne decka. Chodis na zdravotnu, potom dobre vies, ake zdravotne rizika ti hrozia, ako si ubliujes, ale to ti je fuk. Niektore z vas nevedia zit normalne, bud velka nadvaha alebo potom anorexia. Preco musis skakat z extremu do extremu, preco nemozes mat normalnu zdravu hmotnost? Ale pre mna za mna sa vyhladuj aj k smrti, nebudes prva ani posledna, mozno v truhle sa sama sebe uz konecne budes pacit - kostra bez zbytocneho masa a tuku.
eliii ja si tiež myslím že váhu mám celkom ok aj keď nie som spokojná ale snažím sa držať čísla 53 a zatiaľ mi to ide ... tiež som nachápala ... akože možno preto bola taká obvoďáčka lebo keď som u nej bola naposledy mala som skoro 80 kg ale tak...
antiana hej to viem že v ohrození života ale tak necítim sa ešte na umretie tak snáď....ale normálne mi odľahlo trochu .. dúfam že tie výsledky nebudú až také hrozné...:/ nezvracam vôbec .. pár krát som to možno urobila ale to bolo fakt iba zopár krát.. a mne to ani nejde :/ ... nasilu? Keď nevadí že sa pýtam tak to nasilu akože normálne si s nimi išla len si nechcela alebo si sa aj dajako bránila? Keď nechceš nemusíš odpovedať len by ma zaujímalo že či by boli schopný dakoho aj čo ja viem spútať alebo dajako prispať alebo tak. Neviem prečo ma to napadlo.. od včera furt musím rozmýšlǎť nad tým čo by som asi spravila kebyže som tam musela ísť a že či by ma dajako dokázali tam dostať... lebo úprimne ja by som sa bila s nimi jaký amok by som asi chytila ....
ahoj Walll, ak si už dospelá, tak ťa nemôže nikto prinútiť proti tvojej vôli ísť na liečenie, iba pokiaľ by si bola v ohrození života alebo mala nejaké zlé výsledky tak potom by to išlo súdnou cestou a musela by si tam ísť...ja ti preto radím ešte trochu pribrať a hlavne nevracať, lebo vtedy býva nízka hladina draslíka a to je už životunebezpečné, proste môžeš niekde na ulici odkväcnúť a je po tebe...nie je to žiadna sranda...ja som napríklad musela ísť raz nasilu do nemocnice, lebo som mala katastrofálny krvný obraz a ten draslík bol hlboko pod normou....tak Ti držím palce...
veď to máš v pohode výšku, váhu...nechápem čo rieši.