Ahojte potrebujem niečo súrne vedieť. Včera som musela ísť ku obvoďáčke pre papiere do školy kvôli mesačnej praxy ktorú budeme mať atď. Keď ma videla asi po roku čo som tam nebola tak ju skoro kleplo a hneď ma donútila odvážiť sa a proste mala som brutálny výsluch o jedení ako, kedy, čo....atď. Snažila som sa dajako klamať (viem nie je to správne) ale aj tak vedela čo je vo veci. Samozrejme všetko mi napísala do karty :( ..a objednala ma na krvné testy a všetky možné vyšetrenia. A jej vyjadrenie bolo že "pokiaľ nepriberiem do neviem kedy neviem koľko kg a budem mať zle tie výsledky tak ma pošle na psychiatriu na vyšetrenie a tam povie dajakej doktorke neviem jakej že nech ma nechá hospitalizovať keďže som vraj tvrdohlavá a nechcem si nechať normálne poradiť a pomocť" :-O ....mám 18.. v škole (chodím na zdravotnú) sme sa učili o takých veciach ale dajako sa z toho neviem vysomáriť pretože tam nebol uvedený dajaký presne takýto prípad alebo aspoň trochu podobný. Môže ma nedobrovolne tam poslať pokiaľ moja váha nie je nejako až brutálne nízka? Výšku mám 175cm a váhu mám 52-53 kg. Ešte pred nedávnom som mala 49 ale teraz si myslím že je to už lepšie. A naozaj nemám v pláne už pribrať ani gram tak teraz neviem. Ja sa po fyzickej stránke cítim celkom v pohode. :/
Môže ma dať na psychiatriu bez môjho súhlasu keď som už dospelá?
Ja pisem mozno hnusne tym, ze ti menujem vsetky hrozy, ale ja dufam, ze raz v sebe tu odvahu (? neviem ci je to o odvahe, casto je to len zufalstvo) najdes. Uz psycholog je dobry zaciatok. Ty mozno ani psychiatra nepotrebujes, mas pravdu v tom, ze psychiater je skor len na predpis liekov. Aspon co som pocula, osobne nemam skusenost, teda sa pripadne poinformuj. Chciet tu pomoc, byt pripravena makat na sebe, postupne sa s tou diagnozou zzit a uvedomit si limitacie, ktore ta budu sprevadzat to je to, co musis dosihanut. Bez toho ten psycholog bohuzial vyznam nema.
Vynechava ti uz menstruacia?
Ale momentálne toho mám už pokrk..už nemôžem..nemôžem ..furt na to myslím a ... už mi to strašne lezie na nervi..všetko okolo..všetko ohľadom jedla a všetko proste..normálne neviem či sa mám ísť opiť alebo dakoho zmlátiť alebo seba zmlátiť alebo čo..oooochh!!
Dadula56
Ja viem a toho sa bojím že ho stratím :/ .. a to by ma naozaj už dorazilo úplne....a nie že by som nimi pohŕdala ale raz som mala tú česť praxovať na psychiatrickom oddelení keď som si nahrádzala prax a zopár vecí mi zostalo v mysli a .... proste ich len nemám rada lebo sa ich bojím...ja viem že to môžu myslieť dobre ale aj tak...ale..to mám akože len tak zájsť za dajakým doktorom alebo len tak povedat že "dobrý, prepáčte že vás ruším ale som pravdepodobne anorektička ktorá sa už z toho dlhší čas nevie dostať a je z toho všetkého úplne mimo tak som prišla že či mi neviete dajako pomocť lebo sama si už asi nepomožem" .... na dačo také naozaj odvahu nemám..aj keď som dosť výrečná ale v tomto som s akoukoľvek verbálnou komunikáciou v koncoch...a ja to chápem že potrebujem pomoc..ja len neviem či ju naozaj chcem, či by som bola schopná ju dajako prijať a riešiť to normálne alebo ju chcem len tieto posledné dni...
Ibaze aj tvoj priatel ma svoje limity. Vas vztah moze prave touto anorexiou utrpiet. On nie je trenovany na zvladanie anorektickej pacientky. Nikto ta nemoze prinutit brat lieky (pokial viem na anorexiu ani lieky nie su), nikto ta nemoze prinutit zostat v nemocnici. S pacientmi s PPP nie je rec az dokial na to vsetko sami nepridu, ze takpovediac volia kazdym jedlom medzi zivotom a smrtou. Teraz sa mozno citis (fyzicky o psychickej pohode nemoz ebyt ani reci)dobre ale neskor...Zaklad u teba je pochopit, ze sama to nevladnes. Ze bez odbornika (ako ho tu ty pohrdavo nazyvas "odbornik") sa z toho nedostanes. To, co sem pises, ze raz sa z toho chces dostat a raz nie je typicke. Tieto vlny mava kazda anorekticka. Sami o sebe su velmi vycerpavajuce, na nic ine ti sila nezostava. Nemas normalny zivot a uz ho ani mat nebudes pokial sa nerozhodnes pre liecbu.
Tak ja mám problém s jedlom už dlho ale nemyslím si že by som musela byť niekde hospitalizovaná kvôli tomu. Nejem normálne niektorý už to tu písali lebo v minulej téme som písala aj aký som spravila cirkus kvôli obedu ale nie som na tom až tak zle. Už som dokonca začala chodiť k psychologičke aj keď zatiaľ mi dajako do rozprávania nie je ale chcem sa dať dokopy. No psychiater nikdy! Lieky v žiadnom prípade! Možno niekomu pomohly a možno by pomohly aj mne ale ja žiadne lieky do seba pchať nebudem!
Dadula56 ...ja viem že to bola neprimeraná reakcia..a že nie som tak celkom v poriadku ... no ja neviem čo chcem..raz to chcem riešiť a zbaviť sa toho a o 5 minút na to nie...:/
Maoam...ja viem že sa tým úplne dodrbem..a ja sa úprimne snažím ...ale ja neviem :/... raz chcem raz nie..najradšej by som bola keby to tak rýchlo odišlo ako prišlo..
nyx... no veď práve ja si to dajako chcem vyriešiť sama bez nejakých "odborníkov", priateľ mi v tom veľmi pomáha .... až mi je ho niekedy ľúto čo musí robiť ...:( úprimne ja tým nechcem nikoho zbytočne zaťažovať...
amethyst... Nerada to zas hovorím ale viem že nejem normálne..a tak to aj vyzerá....ja práveže teraz už nechcem pribrať..pribrala som zo 49 na 53 a už viac nechcem..chcem si to len dajako udržať no bojím sa že zas priberiem..:/..
Ale ďakujem za odpovede ...všetkým...ja neviem ale keď si to takto čítam tak si vážne myslím a som presvedčená že to musím dajako riešiť, že to nie je v poriadku..no potom príde niečo..čo moj názor zas zmení..
Nyx, prosim ta, nedala by si mi na seba mail?:(
ale tato mušia konstrukcia vazila predtym 80kg :-DDD
k ničomu ta nemože nutit,myslíš že zle ti chcela alebo máš strach z toho že by si mala pribrat 4kg.Máš normálnu váhu podla mna su mušie konštrukcie s tenkými kostami aj ja mám taku,málo vážiš.Ked nechceš pribrat jedz maso ovocie zeleninu a pečivo uhlohydráty minimalizuj
ak normálne ješ a dopraješ si všetko na čo máš chut tak je aj nizka váha v poriadku, problém by bol keby si si odopierala jedlo a nejedla normálne, teda obed ,pritom možeš byt na diete ale jest všetko v malých dávkach.
A chutí ti alebo nie si na jedlo, nie každý je na jedlo su typy ludi ,ktorý su sýty z mála a stačí im,jedia ako myšky.