Ahojte, mám 18 rokov 170 cm a približne 72 kg ...začnem tým, že som nikdy nebola štíhla, jedine ak, keď som bola malé dieťa. Prišla puberta a ja som sa vo veľmi krátkom čase zagulatila a začala som z toho mať psychické problémy, keďže sa mi aj spolužiačky v škole vysmievali - vyslovene ma šikanovali čo ma psychicky rozhádzalo, no vždy som sa namiesto športu vrhla na jedlo a len sa to zhoršovalo. Odvtedy som vyskúšala rôzne diéty a spôsoby stravovania, no všetko mi vydrží týždeň a potom sa v záchvate strašne prejem a je to v koncoch. Ničí ma to psychicky, lebo sa nepáčim sama sebe. Doslova mám dni kedy mi je zo seba tak zle, že len plačem a potom sa zas prejem, čiže začarovaný kruh z ktorého neviem vyjsť. Pred časom som schudla okolo 7 kíl, ale pocitovo som sa dobre cítila len chvíľku.. nedokázala som to zvládať. Teraz sa mi vrátili opäť asi 2 kilá a som z toho úplne nešťastná a neviem ako ďalej lebo nič ma neposúva a nedokáže nakopnúť. Mám aj priateľa, kt. vie ako sa trápim a veľmi sa snaží ma nejako namotivovať. Znie to možno zvláštne ale celý život túžim iba po tom mať krásnu postavu, pretože ma viacero fotografov oslovovalo, nakoľko mám vraj krásnu tvár - len ako všetci povedia - škoda že na tom tele nezamakám.. a mňa by malo niečo takéto nakopnúť ale so mnou to nič neurobí a zase sa pri ďalšom strese prejem :( Chcela by som si kúpiť pekné veci na seba ako iné moje rovesníčky, no vo všetkom vyzerám strašne... zakrývam všetko čo sa dá.. aj ked je teplo mám vždy niečo dlhšie a voľnejšie nech to čo najviac zakyje brucho, boky...Dlho som si myslela, že to mám pod kontrolou.. no v poslednom čase sa už ani nedokážem tešiť z vecí... ráno plačem pretože sa na seba nemôžem ani pozerať do zrkadla keď sa obliekam.. vôbec sa nepáčim sama sebe ako žena..nechcem vyhľadávať odbornú pomoc.. chcem to dokázať sama.. prešiel si tu niekto niečim podobným? Ak je tu niekto, kto má dar motivácie.. jednoducho sa poteším hocijakej rade, pretože sama to nezvládam... Ďakujem
Neviem sa prestať prejedať, som zúfalá.
Vieš čo s priateľom je to bez chyby... ale pravdu povedia to rodinné zázemie je veľmi zlé, je to dosť náročné.. aj som nad tým premýšľala.. že sa prejedám aj keď mám doma priveľa stresu... len s tým nič neurobím, pretože z dom ešte ísť nemám kam..
hej, chapem... tak sa z tohto bludneho kruhu musis vytrhnut, fitko zjavne neni pre teba -neboj, ani pre mna - tak si najdi iny sport, napr. bicykel s frajerom.. potom by si sa mohla najest len zeleniny s masom, stacilo by na vecer obmedzit tie tuky a cukry a bola by si fajne na tom za chvilu ,ak by si zbadala rozdiel tak by si bola aj motivovana.. a hlavne vyhod z hlavy take myslienky ze nemas na to a podobne, to ti dost skodi... mas inak vsetko harmonicke v zivote, rodinu,priatela? viees, lebo mozno niekde inde treba hladat dovod na prejedanie..
Irise ďakujem ti veľmi pekne za reakciu.. len ja si prídem každý deň tak strašne unavená že sa neviem dokopať ani k tomu fitku :/ len by som jedla a spala.. chodila som istú dobu do fitka, ale stalo sa mi aj počas chodenia tam, že som sa prejedla po cvičení... a to ma vždy tak odradí že tam už ani nejdem lebo si poviem že na to nemám....
ale ved niesi tucna,mozno trosku zagulatena.. netrebalo by ti ani dietu, len pridat sport, tym sa prirodzene prestanes prejedat zhodila by si par kileciek
, a bola by si so sebou ovela spokojnejsia.. :)