prosím vás ,pomôžte už nejaké rady,lebo sa idem zblázniť,mám vkuse zapálené hrdlo asi dva roky ..už nevládzem s menšími prestávkami samozrejme ...
stačí mi ,že sa napijem studenšieho a už mám zapálené,bolí ma ,škriabe a nemôžem prehltať atd,potom idem k doktorke,šupne mi hned ATB roznych druhov,oni mi už pomaly ani nezaberajú...stále jem vitamíny,obliekam sa práveže príliš opatrne,teplo aby mi stále bolo,pijem stále zázvorový čaj,všetky výsledky mám v norme,bola som na výteroch asi 5 krát počas tých rokov,NIC negatívne nálezy..imunita nie je znížená,proste nič mi vraj nie je ..ale potom prečo ma to bolí ?nemám práveže ani nádchu ani nič ..ja už vážne neviem ..poradte prosím vás
Stále zapálené hrdlo, ja už nevládzem
no par mesiacov to trvalo nepamatam sa uz presne. ale to ani rychlejsie neislo ved som mala tvar samy vred. islo mi to az na krk pod bradu a pod licami. potom som este robila take masaze proti tym jazvam co sa mi porobili. teraz je to uz fajn. a ty mas aky problem?
ok,skusim jej napisat
a za aku dobu ta toho zbavila?
ano, ona je trieda, jasne ze mi pomohla. len sa k nej neda lahko dostat. ked by si napriklad napisala ze boli ma hrdlo alebo nieco podobne tak ti asi len slusne odpise ze sa mas obratit na niekoho ineho. jej treba napisat ze mas fakt velky problem s tym. a ze si sa s tym uz dlho liecila a nieco take proste aby z toho bol dojem ze je to komplikovane. mna tiez nechcela z mojimi akne zobrat ved som mala vtedy 16 rokov a to akoze je normalne mat vtedy akne.ale mala som to strasne a hlavne mi doktor hned ponukal roacutane a to som nechcela brat hned hormoni. az mamina to u nej vlastne vydupala. a ked uz som potom prisla tak videla ze to mam na celej tvari tak uz potom neprotestovala. hlavne sa k nej musi clovek nejako dostat. jej ked zavolas tak to ti nevezme to je zbitocne treba poslat mailik.
prvok
aka je Albertova,pomohla ti?
no to ze si nechas davat stale predpisovat nove ATB je chyba D.r ale aj tvoja ze to robis. preto uz neucinkuju ziadne. Nespominas ze by ti robili testy na antiDNAzu alebo ASLO co su dolezite merania. Obliekanie s tym nema nic spolocne. ake vitaminy jes? musis byt v tom konkterna lebo je vela syntetickych ktore su len kyslimi cukrikmi.
no vsak nejaku pricinu to mat musi. co keby si sa dala vysetrit u albertovej v bratislave? len neviem ci ta ona vezme s takou prkotinou mozno ked jej vysvetlis ze ti lekar nevie pomoct a stale sa ti to opakuje. lebo ona hocikoho nezoberie do liecby. ja ked som chcela z mojim akne tak ju hned zaujimalo kolko mam rokov a ked som povedala ze 16 tak nemala velmi zajem to riesit. az ked mamka vysvetlila ze to mam fakt hrozne ma zobrala.
Problém sa dá ľahko vyriešiť stravou. Hlavne sa vyhýbaj dôsledne sladkostiam a mliečnym výrobkom. Vylúč aj ovocie, to je často spúšťačom problému svojou fruktózou a ovocnými kyselinami. Nejedz povzbudzujúce a aromatické látky. Surovú zeleninu nahraď varenou. Zázvorový čaj nepreháňaj, daj si napr. skorocelový, repíkovy, z myšieho chvosta a pod.