Zarábať peniaze mi nestačí - chcem viac

Príspevok v téme: Zarábať peniaze mi nestačí - chcem viac
zdroj

Neviem čo mám robiť: mám prácu, dobre platenú, ani sa v nej nepretrhnem. A jednako ma nebaví. Každý deň idem do roboty s väčším a väčším odporom. Viem, že nemôžem ostať doma, lebo musím predsa z niečoho žiť. Okrem toho som rozvedená a mám dve deti, o ktoré sa starám sama. Obidve chodia do školy a ešte to potrvá, kým sa budú môcť o seba starať samé.
Nejde tu o to, že by som bola nespokojná s celým životom, nechýba mi ani priateľ, ani sa necítim osamelá. Len ma už nebaví moja robota. Cítim, že ju potrebujem zmeniť, ale po prvé si neviem predstaviť čo iné by som robila, lebo jediné čo ovládam je akurát tá moja práca. A po druhé o žiadnej inej práci ani nechyrujem.
Chcem sa spýtať ľudí, ktorých tiež ich práca nebaví, ako to riešia. Čím si dobíjajú baterky...

zdroj

Nemôžem povedať že by ste nemali pravdu. Možno som sa zle vyjadrila. Ja som samozrejme rada, že prácu mám. Len je to už všetko také šedivé. Robota je stereotypná, nič nové sa v nej nevymyslí. Je to stále o tom istom. Nemyslím si, že je to správne, keď človek hodiny strávené v robote iba pretrpí. Nie je to taký krátky čas. Predsa práca by mala človeka aspoň trocha baviť. Je jedno, aká. Aj upratovanie toalety môže byť uspokojivé, zvlášť keď človek vie, že po ňom ostane všetko aspoň chvíľu čisté. Robota ktorú robím je samostatná. O všetkom si rozhodujem ja. Keby ma bavila, mohla by som zarobiť trikrát toľko ako teraz, ale nebaví ma. A peniaze pre mňa nie sú dostatočný motív. Tak to všetko iba pretrpím, robím len to najnutnejšie, aby ma nevyhodili.

Agnes999

Mala by si byt vdacna ze mas pracu a dobre platenu. Co by za to ini dali, co byvaju v hladovej doline a nemaju sancu si nieco najst. Ale niektori ludia fakt nebudu nikdy s nicim spokojni. Aj keby dostali na zlatej tacke bankovky, aj tak nebudu spokojni, lebo by chceli este viac. Ked ta praca nebavi, tak rob aspon vo svojom volnom case nieco co ta bavi. Co vlastne chces robit, ked nic okrem svojej prace robit nevies. Alebo ako tu uz bolo spomenute, najdi si miliardara, aj to je cesta.

kafe

praca ta nemusi bavit, staci ze ta uzivi. To ti nestaci? Nebud rozmaznana tava, ty ani nevies, co by si chcela robit, tak nevymyslaj! A dakuj Bohu, ze mas uzasnu pracu. Len ty o tom nevies. Lebo keby si robila poobedne, nocne, chodila z prace unavena jak 10 konov, za mizernych par susnov, ktore by ti tak akurat stacili na jedlo a deti by chodili s holym zadkom, az potom by si si uvedomila aka sprosta si bola. Ze si si nevedela vazit to, co mas. Tomu co ta bavi sa predsa venuj vo volnom case! Mas vobec nejake zaluby, alebo len nevies co od dobroty?
To, ze ta nebavi praca neni kvoli praci samotnej, ale kvoli tvojmu postoju k nej. Vdaka tvojej praci si samostatna, nemusis zobrat od rodicov ci byvaleho ziadnu stovku ani dve, aby si mohla kupit vetrovky, tenisky detom. Mozes si robit program na vikend (aj s deckami), mozes dopriat detom, co maju radi... no schvalne, skus jeden mesiac vyzit zo 400,- evri, aby si pochopila, za co vsetko vdacis svojej praci a co vsetko by si stratila, keby si robila to, co ta bavi, ale s inym platom.

kolibrikk

To bude tým že sa v nej nepretrhnes a ešte ťa aj dobre platia. Nemáš problémy, nevazis si prácu, tak sa nudis a spekulujes.

p.d.

Mas len krizu, nic viac. Prejde to. Ak mas dobre platenu pracu, tak na co by si ju menila?:) Isto na to prides aj sama. Dnes prace niet.

kolibrikk

Mňa praca baví. Ale už by to po tých rokoch chcelo zmenu. Tiež vsak neviem akú a navyše som rada že mám takú super prácu. Ešte by som mohla zarábať viac..

orol

To je hrozné, keď sa musí človek živiť prácou... P.s- nájdi si nejakého miliardára a urob z neho milionára, to je cesta.

Vojtoo

Ani mna nebavi, ale co s tym :) musime makat :D
riesim to tak ze idem na dovolenku, tam si uvedomim ze moja praca i ked ma nebavi, mi dava viac plusov ako berie minusov, cize.. potom ma na chilku zase" bavi"