Môže sa psík nakaziť od človeka

Príspevok v téme: Môže sa psík nakaziť od človeka
petra.

Dobrý večer, chcem sa spýtať na jednu vec. Mám chrípku aj s nádchou. Tento večer som si špinavý kapesník položila vedľa vankúša na posteli. No a kedže mám teplotu, vytmolila som sa z postele a išla uvariť čaj a zobrať tabletku. No a psík, ktory spí vždy so mnou v posteli sa premiestnil, ľahol si ku kapesníku a položil na neho hlavičku a asi aj lízal. Skoro som odpadla, ked som to zbadala. Snažím sa ho držať v mojej chorobe trošku dalej odo mna, aj ked on by sa tulil...a teraz toto. Je starší ale malinkého vzrastu a tak sa bojím či sa môže nakaziť. Ja som nádchu nemala hádam aj 6 rokov, preto som si nemyslela, že havino toto urobí. Aj horučka urobila, že som nedala pozor. Môže sa nakaziť psík ludskou chorobou ? A ak áno, ako zistím, že je chorý ? Ešte nikdy chorý na takéto veci nebol...bojím sa o neho.

VivianV

Áno môže sa nakaziť. Samozrejme to záleží od plemena a imunity. Príznaky sú väčšinou: suchý nos, únava, neje, nepije...
Je lepšie hneď navštíviť veterinára ako potom ľutovať

Sobik

Ja si myslím že je to o imunite psa. Môj je stále chorľavy. Tiež mi zjedla sople z vreckovky a kasle. Neviem či Nachladla von teraz je december alebo odo mna. Inak keď sú iné vírusy medzi ľudmi a zvieratami prečo potom ľudia testujú choroby na zvieratách, psoch. infikujú ich zámerne a testujú . Asi preto lebo sme podobný.

Matyo

dobra vila, tak k tomu veterinárovi už nikdy nechoď lebo je to diletant a diplom z veteriny si asi zaplatil. Jediná choroba priamo prenosná z psa na človek je besnota (pri pohryzení). Chrípky, nádchy atď. prenosné nie sú, keďže ľudské a psie vírusy sú odlišné...

dobra vila

Psik sa moze od cloveka nakazit, ked ma nadchu/chripku. Moze, ale nemusi. Takze virusy z cloveka na psika su urcite prenositelne. Nam to potvrdil veterinar, ked sme psika k nemu raz brali, bol malantny, mal suchy nufacik, nepil, nepapal, mal horucku. Vtedy som bola chora aj ja, psik odo mna chorobu "jednoducho", chudacik, chytil.

Hlupe?

Môže sa zviera nakaziť od človeka? Môže sa rastlina nakaziť od človeka? Môže sa človek nakaziť od rastliny alebo psa? Môže sa infekcia preniesť vzduchom cez pol Zemegule?

Laara

z osobnej skusenosti viem, ze sa nakazit moze..tiez som mala nieco podobne, nadcha, horucka, kasel a mala to dostala v podobe horucky..nastastie ju to len lizlo, dostala nejaku injekciu od veterinara a bolo po chorobe :) drzim palce