Žiarlivosť

Príspevok v téme: Žiarlivosť
Fo

Ahojte

Napisem to otvorene, mojim obrovskym problemom je ziarlivost, uvedomujem si ju v plnom rozsahu...Bohuzial vsetko som pochopil az ked som spadol na hubu, rozpadol sa mi koli nej najkrajsi vztah aky som kedy mal(Preto Vas vsetkych co ziarlite uprimne prosim, zamyslite sa nad svojim konanim).
Teraz uz vela veci chapem,citem mnozstvo knih a prac na tuto temu,otvaraju sa mi oci a vidim ze veci co som robil,moje reakcie,obmedzovanie,...ktore som pokladal za normalne tak boli vlastne uplne chore a zvratene.Viem co robim zle a kazdym dnom toho viem viac a viac, viac toho hnusu co som robil a poviem Vam na rovinu,nedokazem sa na seba pozriet ani do zrkadla.Viem ze toto sam nezvladnem,utlmit,ovladat alebo dokonca zbavit sa ziarlivosti no neviem akeho odbornika mam navstivit, poradte mi prosim nejakeho dobreho psychologa, som zo Zvolena.Alebo co mam dalej este robit, lebo teraz nemam partnerku a velmi vela chapem,no mam strach ze ked si niekoho najdem tak sa to vrati a to uz nikdy nechcem, uz nikdy nechcem nikomu citovo ublizit...teraz som na tom tak ze radsej budem na vzdy sam ako by som mal niekomu zas citovo ublizit.Nepiste mi prosim komentare typu...ozer sa alebo ironicke a vysmesne veci,naozaj trpim uz dost zo sameho seba...Ospravedlnujem sa za diakritiku pisem z mobilu.Dakujem Vam a ziarlivci prosim este raz robte co mozte aby ste sa toho zbavili...

perkelt

Usudzujem tak z tých pár viet, ktoré som si od teba prečítal. Výstrel na slepo...
Psychológ/psychiater ti to povie s určitosťou alebo sa otestuj sám similarminds.com

www.4degreez.com

Fo

Perkelt- V tomto mas pravdu som impulzivny a prepadam emociam,mnohokrat reagujem bez premyslenia si toho a potom ma to mrzi.Naucit sa ovladat reakcie to ano to je fajn na to aby som to navonok zakryl,ale vo vnutri sa tym budem trapit...bojim sa ze ta pricina je v nejakej poruche...napis mi prosim z coho usudzujes ze nevyzeram na paranoika?

perkelt

V mojich očiach na paranoju nevyzeráš.

Tvoj problém nie je žiarlivosť, ale práve to neexistujúce sebavedomie. Psychológ pomôže.
Hlavne už prestaň žiť v sebaobviňovaní. DOSŤ. Teraz už na sebe makaj. Zdá sa mi, že si impulzívny a dosť prepadáš emóciám. Tie sa musíš naučiť kontrolovať. Keď sa ďalšia frajerka nahodí a pôjde si s kamoškami vyraziť von, nemôžeš reagovať podvedomým výbuchom emócií.

Musíš analyzovať svoje pocity a vedome meniť svoje reakcie na ne štýlom: zase cítim neistotu. Bojím sa, že ju stratím. Lenže sme spolu, vybrala si mňa. Pretože jej je so mnou dobre, som chápavý bla bla bla. Takže ak taký budem, nebude mať dôvod ma opustiť => "Vyzeráš výborne, chalani sa pôjdu zblázniť a vôbec sa im nečudujem. Trochu sa toho aj bojím, ale verím ti, pretože ťa milujem. Tak si to poriadne uži, teším sa ako mi o tom budeš štebotať".

Najprv analýza, potom reakcia. A k tomu ešte neustála analýza partnerky - prečo ne/robí to a tamto, prečo ne/chce to či tamto. Keď zistíš, prečo si potrebuje
vyraziť s kamoškami, budeš pokojnejší a tvoje reakcie budú rozumné - nie impulzívne.

Fo

Ahojte
Tak dnes som zahodil za hlavu vsetky predsudky voci vsetkemu zacinajucemu na PSY...a u obvodnej som poprosil o vymenny listok k psychologovi...naozaj neviem ci mi to pomoze,nemam s psychologom osobnu skusenost no teraz mam v hlave chrobaka ze co ak je ta moja ziarlivost spojena s nejakou psychickou poruchou o ktorej neviem,napr.paranoidna porucha...ako nemam pocit ze ma chcu zabit alebo ze ma prenasleduju no ma to viacero priznakov a teraz ked si o tom vsetkom tak citam tak skoro vo vsetkych diagnozach vidim priznaky ktore na mna mozno sedia...mam strach ze pridem o vsetko,pracu,sny,skolu,...nebranim sa liekom keby bolo treba no bojim sa toho...

Fo

Agnes-vzdy po rozchode som si povedal ze taky uz nebudem,ze uz si dam na to pozor no vydrzalo to chvilu a bolo to spat...nejak podvedome sa to vratilo ked som vo vztahu zacal byt spokojny,zacal mat nejake istoty...
Tento posledny vztah bol najkrajsi aky som mal a teraz ked je koniec tak uz len dufam ze ten koniec bude pre mnadostatocnym impulzom na to aby som za tymto mojim spravanim urobil hrubu ciaru...

Fo

Sususu ja viem ved je to priridzene,teraz mi to pride uplne normalne no vtedy som sa bal ze by sa niekomu zapacila aj ked viem ze ma milovala a nikdy by to neurobila...boze co som to za cloveka?:(
Agnes dakujem ti za tieto slova,nezostava mi nic ine len bojovat no ja uz neviem ako...moje sebavedomie vlastne ani neexistuje a ani nikdy neexistovalo moj otec je ziarlivy...to je ta horsia kombinacia.ja uz neviem co robit aj ked velmi chcem velmi...

sususu

No ale na druhu stranu komu by sa pacilo ak by jeho priatelku niekto balil a ona ho HNED NEPOSLALA PREC??? To sa mi zda uplne prirodzene ze si s tym mal problem teda... kazdy by mal... co sa tyka tych ostatnych veci tak ako, pokial sa niekto oblecie pekne sexi ale NIE vystredne tak nie je dovod nieco odudravat... vsetky zeny chceme byt sexy ;-)

Agnes999

Fo: ale pozitivne u teba je, ze si to uvedomujes a ze si ochotny na sebe pracovat. Ono to nejde zo dna na den, nikdy nic tak jednoducho nejde. Ze dnes si poviem, od zajtra som iny a naozaj budem. Je to beh na dlhsiu trat, viac krat sa stane, ze sa vratis k tomu spravaniu, ako si nauceny. Ale ak to nevzdas a budes stale na sebe pracovat, tak raz pride ten den, ked sa preprogramujes a ked sa naozaj zmenis a uz nebudes taky, ako predtym. Resp. bude sa ti to stavat cim dalej, tym menej casto, az nakoniec vobec nie. Preto si tie neuspechy zas tak strasne nepripustaj, je to len cesta. Je skoda, ze si stratil svoju lasku, ale tak co mozes urobit, ze druhu uz nestratis.