Žiarlivosť

Príspevok v téme: Žiarlivosť
Fo

Ahojte

Napisem to otvorene, mojim obrovskym problemom je ziarlivost, uvedomujem si ju v plnom rozsahu...Bohuzial vsetko som pochopil az ked som spadol na hubu, rozpadol sa mi koli nej najkrajsi vztah aky som kedy mal(Preto Vas vsetkych co ziarlite uprimne prosim, zamyslite sa nad svojim konanim).
Teraz uz vela veci chapem,citem mnozstvo knih a prac na tuto temu,otvaraju sa mi oci a vidim ze veci co som robil,moje reakcie,obmedzovanie,...ktore som pokladal za normalne tak boli vlastne uplne chore a zvratene.Viem co robim zle a kazdym dnom toho viem viac a viac, viac toho hnusu co som robil a poviem Vam na rovinu,nedokazem sa na seba pozriet ani do zrkadla.Viem ze toto sam nezvladnem,utlmit,ovladat alebo dokonca zbavit sa ziarlivosti no neviem akeho odbornika mam navstivit, poradte mi prosim nejakeho dobreho psychologa, som zo Zvolena.Alebo co mam dalej este robit, lebo teraz nemam partnerku a velmi vela chapem,no mam strach ze ked si niekoho najdem tak sa to vrati a to uz nikdy nechcem, uz nikdy nechcem nikomu citovo ublizit...teraz som na tom tak ze radsej budem na vzdy sam ako by som mal niekomu zas citovo ublizit.Nepiste mi prosim komentare typu...ozer sa alebo ironicke a vysmesne veci,naozaj trpim uz dost zo sameho seba...Ospravedlnujem sa za diakritiku pisem z mobilu.Dakujem Vam a ziarlivci prosim este raz robte co mozte aby ste sa toho zbavili...

Fo

Sususu-mam 26 ale spravam sa ako pubertak ako si si mohla precitat...Dakujem za podporu, velmi si to cenim a dava mi to mnoho energie do dalsieho boja.Len ten strach ci sa mi to podari...:(

sususu

FO -mna by zaujimalo kolko mas rokov? Podla mna uz polovica uspechu je v tom ze si si to takto krasne priznal... to znamena ze musis byt rozumny. Verim ze to dokazes. A nikomu by sa nepacilo ak by sa jeho priatelka/ priatel opijal a robil hluposti ;-)

Fo

Este musim napisat ze expriatelka mi nikdy nedala ani najmensi dovod ziarlit....a preto sa citim este viac ako blbec...je to asi vo mne...

Fo

Ano Dadula,mas pravdu,toho psychologa prave hladam v mojom okoli...a co sa tyka pricin tak mam dve teorie...bud je to sebavedomim,mam ho nulove od detstva...rodicia ma stale pre nieco zvozili a otec vsetko riesil krikom a tiez sikana v skole...druha teoria je ze moja prva partnerka ma opustila takym zvlastnym sposobom a zo zvlastnych dovodov...a ja sa prave bojim opustenia,nevytvaram si scenare s neverou no bojim sa opustenia...od toho vztahu aj nemam rad ked partnerka pije lebo ta prva robila velke hluposti ked sa opila...
No mam strach aj z toho ze je to proste vo mne od narodenia...to je ten najtazsi pripad ktory sa neda vraj zmenit a mam z toho velky strach.

Dadula56

Urobil si zasadne kroky ku zmene a to je mozno ja to najtazsie. Vela ziarlivcov si to ani neprizna a myslia si, ze konaju spravne. U teba musi existovat pricina preco si sa tak spraval vo vztahu. Bud ti priatelka dala na to dobry dovod alebo by si tak konal nezavisle na nej, teda mas nieco v sebe, co takto konat nuti.
Najlepsia by bola navsteva psychologa, ktory ti ten dovod pomoze najst a snad to aj odstranite, minimalne sa naucis to aspon kontrolovat v ramci svojich moznosti.
A ako uz bolo napisane -treba si uvedomit, ze ak partner podvadzat chce tak to urobi, bez ohladu na to, ze ty budes mat snahu ju kontrolovat. Tou kontrolou skor dosiahnes opak, teda priam tu neveru vyvolas.

Fo

Mne ta teoria ale teda poriadne otvorila oci...viem co som robil zle a teraz som si isty ze to uz nechcem robit...len mam strach ze ked budem niekoho mat tak to zas prepukne...neviem ale som totalne smutny sam zo seba a ked citam a pocuvam ze ludia si myslia ze sa to nikdy nezmeni tak som este smutnejsi :(.vacsina ludi si to neprizna no ja si plne priznavam ze uz viac mojich vztahov takto skoncilo ale uz dost uz viac nechcem!!!som sklamany sam zo seba a mam to najpevnejsie odhodlanie nieco s tym robit...len neviem ako dalej bojim sa ze vycerpam vsetky moznosti a nepomoze to...to radsej zostanem navzdy sam...

Vojtoo

nejde o ziarlivost, ide o to, ci a ako sa vztah vyvija, mozes byt 100% neziarlivy, ak je blba, vysvetli si to tak, ze nemas zaujem..
knihy ti nepomozu, su blbost, realita nie je teoria.. ponukaju maximalne tak "otvorenie oci" ale ak to clovek nema v sebe, neni dobre.. nem dobre..
a ano vrati sa ti to, podla mna kto sa ako narodi, taky bude naveky :)
lenze, vezmi si to tak, ze paranoja je blba.. a ber to tak (ale tu teoriu si asi uz a jtak cital), ze ak by chcela za tvojimc hrbatom nieco, psravila by to dokonale aj tak, k by si bol s nou prakticky 24/7..
cize ziarlivost je blbost, ale "podla teorie" je dobre ju obas prejavit.
i ked osobne mam skor nazor, ze kde je istota, neni ziarlivost, ale istotu nemas nikdy :D
to je zacyklene, proste smola, zly system, zly matrix, chyba v systeme..

Fo

Tazka psychicka porucha...myslis vazne ze je to tak?Lebo co som doteraz nastudoval tak nieje charakterizovana ako poruch...ale ja som ochotny urobit cokolvek aby som uz nebol taky...

luciano

Žiarlivosť je ťažká psychická porucha. V každom prípade vyhľadaj kvalitného psychológa. Sám to nezvládneš.