Dieta ihned po vysokej skole

Príspevok v téme: Dieta ihned po vysokej skole
TinaM

Zdravim vas,

chcela by som sa vas opytat, ake mate skusenosti s tym, ked ma zena dieta hned po vysokej skole (+/- mesiace samozrejme)
Zaujimalo by ma aj to, na ake pridavky ma zena narok (vzhladom na to, ze nema odpracovny potrebny cas pre ziskanie materskej, alebo ako to uz fonguje, neviem, opravte ma prosim). A ako si potom zena, bez praxe (okrem tej ziskanej pocas studia-cize vacsinou brigadnickej cinnosti) najde zamestnanie? Rada si precitam vase nazory a skusenosti.

Lulita

Tina - tak to hej, v BA ho vychovate v pohode :)

lilyanka - zial, aj takym sme si presli, ale tak maly mal vsetko, tie suche rozky som jedla ja, uz na to ani spominat nechcem, kto vedel, ze SR dopadne ako dopadne

lilyianka

ja si tiež pokladám otázku, mať dieťa, nemať? jasné, že ich chceme .. ale asi ta o dva roky .. samozrejme, že ak by prišlo skôr, necháme si ho ... prispôsobíme sa mu ..my sa uskromníme a vychováme ho ...proste to budeme musieť nejak zvládnuť .... teraz je všetko hrozne drahé, zober si len výbavu pre dieťa, kočík, postieľka, sedačka do auta, oblečenie, rôzne kremiky,stolička .. ja mám to šťastie, že toto všetko máme ... moja sestra všetko odložila, za čo som vďačná a veľmi nám to pomôže .. jasné, že kočík, sedačku a oblečko budeme mesieť kúpiť, ale v dnešnej dobe pomôže každá maličkosť

TinaM

Lulita :D

No zijeme v BA, takze je to asi to najmensie zlo v porovnani z inymi regionmi. No uvidime, ako to dopadne.

Kazdopadne dakujem kazdemu, kto sem prispel :)

lilyianka

TinaM, pozri, dnes sa mladí bez hypotéky nepohnú, je to už samozrejmá vec (bohužiaľ)... bohužiaľ aj preto, že je škoda, keď si už ľudia musia úver brať, tak aj tak ho preplatia .. nikde ti nedajú 0%úrok .. samozrejme nevravím o ľuďoch, ktorým tieto veci padli do vienka, že mali rodičov, ktorí im dali .... nám bohužiaľ tiež nikto nedal a tiež si pôjdeme brať úver, lebo budeme chcieť väčšie bývanie a samozrejme deti a tie by sa už sem, kde bývame nezmestili ....
Ono to bude možno znieť veľmi hlúpo, ale nevieim si predstaviť, že by sme ako píše Lulita jedli suché rožky ..tým nejdem nikoho urážať, všetko je to dobou, chvalabohu vždy nám všetko krásne vyšlo a ak ja budem mať dobrú prácu, tak to bude ešte o kusoček lepsie :-)) nuž ale ide o to, že človek si nikdy nemôže byť istý čo sa stane .. nechcem maľovať certa na stenu, ale je kopec prac. úrazov, nehôd a pod ... že dnes je fajn a zajtra nemusí a všetko musí tahať jeden ..šťastie je vrtkavé a tí, čo dnes v pohode finančne vychádzajú môžu byť o mesiac na tom o 90%horšie .. záruku ti nikto na nič nedá, a nedá sa určiť, kedy je ten správny čas mať dieťa....

Lulita

Tina - v inej krajine, SR je v pruseroch, iba ak ma dobre zarabajuceho muza zhodou stastnych nahod, itčkár, policia, nejaky ten pravnik...podvodnik :D

Lulita

no a neviem z akeho kraja si, ale po rodicovskej bude tazke si nieco najst, ja som bola bez prace 6 rokov, po tom ako som zacala hladat zamestnanie intenzivnejsie som sa zamestnala do cca polroka, hned sa neda, zivotopisy vacsina zamestnavatelov ignoruje, lebo je natresk, na poziciu, kde ma vzali vraj prislo 600 zivotopisov, kto to ma citat? a vzdy sa najdu lepsi atd.

TinaM

existuje vobec spravny cas na dieta? Nemyslim tym zeny po 30-tke, co si povedia, ze im uz tikaju bio-hodiny, tak uz nastal ten spravny cas...ale celkovo, ze si clovek bez vahania povie, ze vsetko klape (vztah, zazemie, financie...) a ideme "na to"?

Lulita

Tina - my sme tak zili, z ruky do ust, klepala som sa strachom vo bude, nam nema kto pomoct, ale zatial to nejako zvladame, aj mna velmi mrzi, ze nie su byty ako kedysi, keby aspon boli tak eplaty, ze si moze clovek dovolit hypoteku, ale ked das jeden cely plat na byvanie tak je to tazke, my sme mali uz take chvile, ze sme si mohli len suche rozky kupit a nic viac...neprajem zazit

TinaM

zase ani ja ani partner nie sme "povolanim deti", teda hypoteka samozrejme je na svete-inak by sme byvanie nemali (to je dalsia vec, ktora ma vie vytocit do nepricetnosti, ze ako sa asi tak maju mladi ludia osamostatnit v tomto state, ktory na nas kasle, ale to su uz uvahy na inu temu :)
Ja mam 24, priatel cez 30. Pracuje a momentalne by nas vedel uzivit, ale presne myslim na to, ze zamestnanie je v tejto dobe nestala vec. Nasi rodicia by nam iste pomohli, aspon tam je nejaka ta istota, keby prislo k najhorsiemu. Ale aj tak by ma zaujimalo, ako to zvladaju ostatne pary (hlavne zeny), ktore isli na matersku po skole (bez materskeho prospevku). No, zit z cca 210 eur na mesiac neznie ako "party zivot", asi sa budem musiet zmierit s tym, ze zivot je pes.

Lulita

ak mate byvanie a partner zarobi, tak co...hlavne, ze nemate hypoteku, to je o drzku, viem o com hovorim, my snad pokoj mat ani nikdy uz nebudeme kvoli tomu :(

ja som otehotnela v skusobnej dobe, sla som na pn a nejake peniaze som dostala vo vyske cca rodicovskej az kym som neporodila, potom som presla plynule na rodicovsky prispevok, otehotnela som v 23 a nelutujem, ver tomu, ze nikdy nebude akoze ten spravny cas, najma v tejto dobe, to by potom nikto nemal deti

Najčítanejšie články