Dieta ihned po vysokej skole

Príspevok v téme: Dieta ihned po vysokej skole
TinaM

Zdravim vas,

chcela by som sa vas opytat, ake mate skusenosti s tym, ked ma zena dieta hned po vysokej skole (+/- mesiace samozrejme)
Zaujimalo by ma aj to, na ake pridavky ma zena narok (vzhladom na to, ze nema odpracovny potrebny cas pre ziskanie materskej, alebo ako to uz fonguje, neviem, opravte ma prosim). A ako si potom zena, bez praxe (okrem tej ziskanej pocas studia-cize vacsinou brigadnickej cinnosti) najde zamestnanie? Rada si precitam vase nazory a skusenosti.

vebe

Ja som asi starsia ako vacsina co sem pisala, nam nic nepadlo z neba, ziaden byt sme nedostali, vsetko sme si museli sami a za svoje peniaze. Jednu vec ale mozem s istotou povedat, ze aj dnes by som sa rozhodla mat deti hned po skole. Z hladiska deti a mojho dalsieho fungovania uplne super. Po prvom som si nasla nejaku pracu na nejaky cas a potom sup druhe. Od sameho zaciatku som pracovala s detmi, aj atestacie, vsetko s nimi a islo to. Je to narocne ale clovek sa nauci. Je to drezura, ale ked si clovek zvykne, nic sa ti uz potom nezda nemozne. Nazory mozu byt rozne, kazdy sa musi rozhodnut podla toho ako to citi a ake ma moznosti. Ja som v tomto rieseni nasla hlavne vyhody.

Nela41

Plať si povinné nemocenské poistenie a budeš mať nárok na materskú. Ja to tak tiež robím pretože počas 6. ročníka by som rada otehotnela a nebudem mať nič odpracované.
Inak ak to tak nebudeš robiť tak dostaneš rodičovský príspevok plus pár ďalších.. Ak manžel alebo priateľ zarába dá sa z toho vyžiť s malým bábätkom

slnecnica

Nárok na materskú by si nemala, musela by si byť min 270 dní nemocensky poistená-platí zamestnávateľ, príp si to môžeš platiť aj sama.
Dostávala by si len rodičovský príspevok, jednorazový príspevok pri narodení ďie, ak nie ste s partnerom zosobášení, mohla by si požiadať o daľšie príspevky, zdá sa mi však, že sa tam overuje tvoja hmotná finančná situácia, dalej vek-keďže do 26 r sa o teba majú starať rodičia. No des :-)
Si mladá, nájdi si prácu na TPP, to že si kedysi brigádovala nebude po materskej nikoho zaujímať. Brigáduje skoro každý vysokoškolák.

***Wellia***

TinaM, tu si to mozes vypocitat...
ekonomika.sme.sk

Myslim, ze bez praxe ti stat neprispeje nic :/
Ja mam pred sebou este 2 roky V.skoly, no babatko by som brala ihned a a aj sa o to snazime. Ak mas super partnera, ktory je sikovny, tak sa neboj :)

lilyianka

mladým je lepšie inde ako tu ... tí by nemali váhať ani minútu a ísť hneď po škole preč .. my už na to vek nemáme, teda nepôjdeme skoro v tridsiatke ... no policajt .. neviem, napr. môj zarába viac ako taký fízel a nemá žiadnu z tvojich spomínaných funkcií, ale zase treba si povedať, že nerobí tu.... tu by zarobil o polovicu menej ....

Lulita

ja vravim, kto moze, nech odide z tejto krajiny, tu je to trapenie...pre vacsinu, ak vsak niekto mal to stastie, ze dostal byt zadara a ma niektoru zo spominanych pozicii itak, policajt, pravnik, ci podvodnik :)) tak nejak prezije, ostatni radsej dvihnut kotvy

lilyianka

Lulita, tak to je mi jasné, že sebe ste odopreli a synovi ste dali .. ako každý rodič ... veru, nikto nevedel, aká situácia u nás na slovensku bude ... a čo nás čaká do budúcna ktovie ..radšej ani nevedieť

Lulita

a uroky na hypotekach mame stale najvyssie v porovnani s inymi krajinami, nehovoriac o tom, ze tam maju 10 nasobne vyssie platy aj a urokove sadzby okolo 2% tu je to 4-5% teraz su trochu nizsie ako ked sme my brali, uz ludia nemaju za co brat uvery, tak tie vydrbane banky zisli trochu s urokmi dole

Najčítanejšie články