Kde nájsť silu, keď človek už nemá motiváciu ani ráno vstať z postele? Už aj obyčajné rutinné činnosti (ísť si nakúpiť, či navariť, hygiena) ma oberajú o veľa energie. Kde nájsť novú silu, keď všetko už stratilo zmysel, keď sa už pre nič nenadchnem, keď ma už nič neprekvapí, neteší. Keď som sa roky snažil niečo dosiahnuť, ale nakoniec to bolo len zbytočné trápenie a strata času. Keď druhí len ubližujú, alebo vás nevidia, nepočujú..keď prídem z práce domov a tam prázdno..
Ako získať novú motiváciu žiť?
Vravím, nemôžem ísť k psychiatrovi, neodvádzam na Svk zdravotné...
Tak to je pravda, že nežijem ako by som chcel. Žijem tak ako môžem..alebo neviem ako inak by som to povedal
nieco robis zle, ked sa mas zle, to znamena zle myslis, napr. negativne, zle sa stravujes, nezijes ako by si chcel, cojaviec co ti chyba? ja navrhujem brat aspon 5 mesiacov antidepresiva a potom ti bude lahsie
A ako sa mám s týmto naučiť šťastne žiť?
deadsoul - to vyzera na uzkostnu poruchu, mne ked zacala, tak som tiez nemohla jest, bala som sa, ze umieram, po antidepresivach som chut na jedlo dostala, ale stastne zit ta ziadne tabletky nenaucia, to s amusis posnazit sam
ok, aspon viem, ze si na zive :))
toto je fakt asi choroba novej doby ach jo :(
Mimulus, Lulita :-DDD
Lulita - už si konečne uvedom, že ja sa neskrývam za prezývkami a nikdy si nemením IP!!!
Ak by som to založil ja tak by sa téma volala ...,,Ako zo všetkým skoncovať?,,
:)
S libidom je to rôzne, niekedy až moc silné, niekedy nemám vôbec chuť. S jedlom je to ako hovoríš, necítim chuť jedla. Z toho, čo mi kedysi chutilo, sa mi dvíha žalúdok. Jem len nasilu, aby som mal aspoň nejakú energiu..
Nemôžem ísť k psychiatrovi..
Aký mimulus? Ja som bol naposledy šťastný, alebo skôr spokojný, keď som mal 14 rokov. Už ani neviem aké to je..
to si ty mimulus? :)
no aj ja som to mala, ale zacala som pracovat a znovu sa ucim zit, kedysi som bola stastna, takze to je moja motivacia, byt opat
som liecena 4rok na psychiatrii a presne viem cp citis mne tazko padlo sa aj prechadzat vobec som nevladala ani vstat z postele teraz som aiesty rok od prepuknutia choroby je to ovela lepsie ak ked libido nemam uz 6sty rok.mas libido?Navstiv psychiatra a neodkladaj navstevu tak ako ja ja som az po takmer dvoxh rokoch sla na psyxhiatriu.Xim skor pojdes tym skor budes ma chur zit.Viem co citis presla aom rymistym a musela spm sa premahat z poatele chodit som nevedela udrzat rovbovahu koncentrovat ani citat viac ako rok som bola ako opita a wste ani slast z jedla som nemala lebom prestala citit zaludok ani sytost ani jedl som necitila.Navstiv psychiayra mepotrebujes ani vymenny listok.