Ako získať novú motiváciu žiť?

Príspevok v téme: Ako získať novú motiváciu žiť?
deadsoul

Kde nájsť silu, keď človek už nemá motiváciu ani ráno vstať z postele? Už aj obyčajné rutinné činnosti (ísť si nakúpiť, či navariť, hygiena) ma oberajú o veľa energie. Kde nájsť novú silu, keď všetko už stratilo zmysel, keď sa už pre nič nenadchnem, keď ma už nič neprekvapí, neteší. Keď som sa roky snažil niečo dosiahnuť, ale nakoniec to bolo len zbytočné trápenie a strata času. Keď druhí len ubližujú, alebo vás nevidia, nepočujú..keď prídem z práce domov a tam prázdno..

hanuska

Mimulus ja som neni psicholog, tažko ti dačo mudre vymysliet, ale jeden mdry človek mi raz povedal, že si dokážeme pozliepat svoj zivot aj z rozbitých kuskov a na pevnejšich základoch. U mna je to jednoduchšie o to,/ teraz nechcem nič nanucovat / že mám vieru. Teraz sa na mna Admin bude hnevat,ale potrebovala som ti to napisat. Lieky by ti určite pomohli, pomahaju ako palica o ktoru sa možeš opriet, v dnešnej dobe to využiva množstvo ludí.Skoda že neviem o tebe viac, takže iba všeobecné rady. To mi pripomina brata, ani od neho sme nič konkrétne nevedeli a vyriešil to podla seba.Verím Ti, že ti je tažko, ale su na smrt chorí ludia, ktorí by najradšej zomreli a nemožu. Ty oproti nim máš dve zdravé ruky, inteligenciu, si ešte mladý.Porozmýslaj.

Mimulus

hanuska - otázkou stále ostáva čo vlastne to dno je a ako sa od neho odraziť. Všetci vieme, že sa na dne môžeme ocitnúť kedykoľvek ale čo ak človek nezistí že je práve v tejto fáze? Čo nasleduje potom?

Fyzická aktivita, krúžky, záľuby alebo starí priatelia a spomienky vôbec nepomáhajú. Dokážu na chvíľu zmierniť bolesť v srdiečku ale nepomôžu.

hanuska

V živote asi musime padnut až na dno,aby sa mali od čoho odrazit. S tou rodinou by som to predsa len skusila.Možno budeš prijemne prekvapený. Aj moj brat skoncoval zo životom,ani nemusím písat ako nás to bolelo, všetkým nám velmi chýba.

deadsoul

No skúsil som to 5-HTP, nijak to na mňa nepôsobí.
Nemám už dávno dievča. Aj to je jeden z dôvodov, prečo sa ta cítim. Chýba mi ten pocit, že tu je niekto, kto ma má úprimne rád. Kto zaplní to prázdno vo mne.

Ako tak uvažujem, že čo mi život dal a čo vzal, moc toho na tej debetnej strane nie je. Rodina? Už od detstva sa cítim ako by som do nej ani nepatril. Odcudzili sa mi. S niektorými som sa nerozprával a nevidel už veľmi veľmi dlho. Ani mi nechýbajú a nemyslím, že je to len mojou vinou.

Priatelia, tí sú na Slovensku, majú už svoje životy, pomaly na mňa zabúdajú.

Kedysi som chcel byť úspešný. Chcel som si vybudovať kariéru. Teraz v tom nevidím už zmysel, dokonca cítim k tomu odpor. Snažil som sa vzdelávať, pracovať na sebe, ale nejak ma to nenapĺňalo, zhnusilo sa mi to.
Mňa skôr bavia umelecké veci, hudba, filmy, ale z toho nevyžijem.

Dám si ešte také dva mesiace, dovtedy ešte skúsim niečo so svojím životom spraviť. Ak neuvidím ani náznak k lepšiemu, aspoň trocha šťastia cítíť, tak tu končím.

Ale každopádne ďakujem za rady..

pompom

stanov si priority co je pre teba dolezite zapis sa na nejaky jazykovy kurz rozvyjaj zaujmy a navstiv psychiatra moze ist aj o lahsiu depresiu z uzkostou.

hanuska

Možno mi neuveris, ale aj ja som mala obdobie ako ty.Teraz odstupom casu nad tým iba pousmejem. Nevedela som kam a ako dalej. Myslela som, že by to bolo najlepsie zabalit. Potom sa mi dostal do ruk jeden clanok v ktorom tiež taky istý nestastnik opisoval svoj zivot a čo mu vlastne pomohlo. Z učtovnickej terminol.debet,kredit. Na jednu stranu debet čo mi život dal, na stranu kredit,co mi vzal. Na jednu stranu rodičov, priatelov,rodinu, na druhu stranu straty životne. Nakoniec prišiel na to ,ze -podla rebrička jeho priorit- je na strane debet stale toho viac, ako na tej druhej. Uznal, že ma za co a pre koho žit. tak hlavu hore . A ako to tu už bolo pisane treba v to dobro verit, lebo inak to zlo neodide.

Neo Ned

jj, zmysel života sa hľadá ťažko, ak niekto vníma mladosť napr., ako stratený čas..., ale aspoň, že si niekam odišiel do zahraničia, bo boli taký, čo to plánovali, že začnú nový život, ale bilančná samovražda ich predbehla...

igy017494

deadsoul, ak si to este nevzdal :)
chapem spravne, ze nie si na Slovensku?
je jedna skupina ludi - mozes si ju vygooglit - noetis sa volaju, posobia v Cechach aj na Slovensku a na ich webe by si sa mal doklikat ku tel. kontaktom ...
ak si niekoho z nich vyberies, skus mu zavolat a vysvetlit situaciu, ze si 'dole' a ze ci s tym vedia nieco spravit aj na dialku - myslim, ze sa to da...

a ak aj neskusit toto, urcite to nevzdavaj, proste sa skus poobzerat vo svojom okoli a urcite najdes nieco, preco sa oplati rano vstat z postele :) no impulz treba hladat v sebe, vzchop sa! to zvladnes ! :)