Trpím anorexiou a jediné jedlo ktoré dokážem zjesť je sladké

Príspevok v téme: Trpím anorexiou a jediné jedlo ktoré dokážem zjesť je sladké
Walll

Chcela by som sa poradiť ohľadne jednej veci. Už skoro rok trpím anorexiou. Som chudá no nie tak výrazne že by som bola len kosť a koža no len mám už podváhu a vraj pokiaľ nezačnem jesť tak budem mať vážny problém. Ja sa snažím začať jesť no nejde to do mňa. Nedokážem zjesť ani gram pečiva, o varenom jedle môžem tak akurát snívať. Vlastne nedokážem zjesť nič okrem pár jedál. Medzi ne patria hlavne sladké (keks, kúsok čokolády, sušienky, jogurt, puding, cukríky, občas ale len veľmi zriedkavo malý kúsok koláča) a z tých normálnych dokážem jedine trochu hranoliek a kúsok pizze. Včera som vyskúšala cestoviny s kúskom syru ale mala som po nich neskutočné výčitky takže tie uz asi nemôžem. Ono, ja neviem ako to vysvetliť, ale nič iné nedokážem do seba dostať. Mäso, pečivo, dokonca uz ani zeleninu alebo ovocie. Niekedy som si dala raňajky kúsok pomaranču, obed jablko, večera kúsok müsli. Teraz? Všetko to sa obmedzilo na kúsok čokolády, keksíku, cukríkov. Chcela by som začať jest pretože je mi veľmi často na odpadnutie, mám nízky tlak, padajú mi vlasy, krúti sa mi hlava a vždy som mala problém s dehydratáciou pretože dajako sa od malička nemám k pitiu. No aj ked si poviem napríklad že zajtra si namiesto keksíku dám napríklad kúsok ryby aby som do seba dostala trochu vitamínov a niečo iné než len cukor ale keď prídem domov tak mám takú neskutočnú chuť na sladké že sa neovládnem a dám si ten keks namiesto ryby alebo niečoho iného. Liečiť sa nechcem. Bojím sa toho. Mám strach s lekárov už keď nejakého vidím tak ma chytá hystéria takze o lekároch nie je možné v mojom prípade uvažovať. Musím/chcem to zvládnuť sama a dať si život a seba doporiadku no potrebujem nejakú radu čo mám urobiť ako prvé, ako si naplánovať jedálniček, ako ho dodržiavať...proste ako začať. Lebo ja absolútne neviem. Skúšala som si urobiť plán jedenia, no nevedela som ho dodržať ani jeden deň. Mám veľa aktivít takze stále som niekde a nemám čas na jedenie a aktivít sa nechcem vzdávať kvôli jedlu. Nechcem preň obetovať aj to posledné čo mi z normálneho života ostalo. Má niekto skúsenosti s niečím takým. So samoliečbou? Prípadne rady alebo niečo čoho sa mám držať? Na čo myslieť. Čo skúšať? Proste hocičo. Som už na pokraji zrútenia a naozaj neviem čo so sebou. A viem, že pokiaľ nezačnem na sebe pracovať ja, tak mi môže pomáhať aj psychológ, psychiater, hocijaký doktor a aj tak to nebude mať na mňa účinok.