ahojte, viem, ze takychto tem uz tu bolo, ale nejak som tu nenasla co potrebujem. ja vlastne ani neviem co chcem vediet,asi sa chcem len vyrozpravat. som uz na kraji zo silami, nervy ako sa hovori v kybli. mojej mamine pred dvoma rokmi diagnostikovali rakovinu.nasla si hrcku v prsniku, podstupila radu chemo, operaciu, znova chemo a ozarovania, vraj pre istotu. toto trvalo rok. potom mala rok pokoj, vysledky v poriadku. min.rok v novembri ju pochytil strasny kasel, samozrejme obvodny lekar tvrdil, ze zapal pluc. po vsetkych moznych vysetreniach,kruta realita, metastazy na plucach a peceni. kasel ju trapi uz 5 mesiacov,do toho voda v bruchu,strasna bolest v oblasti pecene. kazdy den a pytam preco, preco prave ona musi takto trpiet. prosim ak mate niekto nejaku radu ako jej ulavit, napiste. viem, ze je toho plny internet,aj sme toho vela vyskusali,ale nic sa nemeni. niekedy ma lepsie dni, no tie horsie stale prevazuju. a ja som uz v koncoch.
Metastazy na peceni
Ano, prachy a prachy a tie ich protesty u nas na Sr, ze maju male platy. Do vazenia ich nastrkat, co ludom nepomahaju, ale ich zabijaju. Ro, presne to som simyslela, ze pri mamke to bude problem s tymi kvapkami... Je to strasne, ze nechce spolupracovat a viac myslis na jej zdravie ty ako ona. Skus sa jej pytat stale, ked neche, ci by ona teba nechala tak, keby si bola chora ty. Nech jej vzrastie to pochopenie pre teba, ze do akej situacie ta dostava. Musi sa premoct ona sama, lebo ak si sama nebude chciet pomoct a dopovat sa tymi zabijakmi rakoviny, co potom..
ro: dufam že som ťa nevystrašila.. nemysli na najhošie, mysli na to, že je všetko dobre a hlavne nech tvoja mamka nema žiadne stresy, pretože to zdraviu neprospieva
Ale teraz jej je už dufam dobre.. Keby sa ma takto ďalej trapiť, to by už asi nezvladla. Ďalšie chemoterapie a neviem čo ešte.. Ešte k tomu epilepsia a schzofrenia.. Ale to sa jej len par krat stalo, že mala nejake halucinacie. Inak bola uplne normalna. Neviem z čoho to mohlo byť.
Az taku tarchu na srdci citim, ked som si to precitala, ako si sa ani nemohla s nou rozlucit. A ten telefonat z jej cisla, to je koniec... Najhorsie na tom je to, ze vdaka tym sviniam doktorom takto zbytocne umieraju dennodenne ludia. A vedia dobre, ze po tej ich chemoterapii pacienti zomieraju, lenze nepriznaju z toho vooobec nic.
samozrejme, že im ide len o peniaze.. ich tí ľudia nezaujimaju..
však vtedy čo som vrieskala po lekaroch vravela som im, že keby to čo je mojej mame bolo napr. ich dieťaťu, tak by mali k tomu iny pristup.. v tej chvili mi bolo už všetko jedno, bolo mi jedno čo si o mne myslia..
preboha mirka mne az slzy vyleteli, ked som to precitala. to nemyslis vazne?? to co je za pristup? ja by som asi zmlatila vsetkych okolo keby mi toto urobili! po+rani doktori, o nic ine im nejde len vytazit co najviac do svojich penazeniek, a pacienti su na druhom mieste samozrejme. boze kde to zijeme?
vitali ja by som to aj objednala,ale ja uz teraz viem, ze to nebude chciet. keby mozem, to do nej aj nalejem, ale neda sa to. mam nakupenu aj raviolu aj reisi aj vsetky mozne pripravky co zevraj zabijaju rakovinu,ale keby ju nenutim tak si nic z toho neda. niekedy si da aj sama ale to minimalne. a mna uz nebavi ju do toho tlacit, potom sa na mna nahneva, a mne je to luto.a takto stale dokola. ale ja chcem len pomoct nic viac. uz som psychicky na dne. viem, ze aj ona to ma tazke,ale keby je na mojom mieste tiez ma nenecha len tak. boze je to tazke, nikomu to neprajem, aby sa mu rakovina vplietla do zivota.
A tie svine ma nechceli ani nechať pri mame. Šla som za ňou do nemocnice. Bola som pri nej a sestričke som povedala nech mi zavola lekara. Lekar o chviľu prišiel a povedal mi, že mam už isť preč. Ja som plakala a s mamou som sa nemohla ani rozlučiť. Sla som tam, zobrala tašku a šla som preč. Nikdy nezabudnem na ten mamin smutny pohľad. Potom mi lekar rozpraval, čo vlastne s mamou je. Na druhy deň volal lekar, že mama zomrela....
Toto nikdy tomu lekarovi neodpustim...
Ešte najlepšie bolo na tom.. Že par hodin po tom, mi niekto volal s mamineho čisla. Ja som vtedy nechapala čo to ma znamenať. Myslela som, že mi vola mamka, že lekar sa pomylil a ona žije. No bola to sestrička a pytala sa ma ako sa volam a či je to mamin mobil.. Toto si ta sestrička fakt mohla odpustit.....
Mirka, to mi je velmi luto. Uplne ta chapem, ze ich neznasas. Ja mam tiez odpor k doktorom. Som na tom podobne, moja starka tiez zomrela len kvoli nim.
Ro, myslim si, ze aj tie dve chemoterapie mozu tvojej mamine viac zhorsit stav, nie zlepsit. Ona potrebuje poriadne vzpruzit vsetkymi tymi zdravimy vecami, chemoterapia ju len zoslabi a zabije aj to dobre... Objednaj to mms co najskor, dobre si to prestuduj, lebo to nie je len tak, ako hodit do seba paralen :) No budes musiet maminu presviedcat, aby sa do toho dala. Treba ratat s tym, ze jej bude z toho aj zle, napr. ze by zvracala, ale to je uplne, uplne normalne, to sa len cisti telo a tie detoxikacne prejavy znamenaju to, ze telo potrebuje zo seba vylucit skodliviny a parazity.
boze tak to mi je naozaj luto. ja tiez nie som nejaky zastanca lekarov, aj ked niekedy vidim aky maju pristup k ludom. pre nich su pacietni ako keby len cisla alebo ja neviem. ja by som chcela vyskusat vsetko co moze mame pomoct, nie sa len spoliehat na chemo. zaujimave, ze napr.ked chodila na krvne testy, vsetko mala vzdy v poriadku,hlavne hladinu cervenych krviniek, lebo kazde rano pila trosku cvikovej stavy.a to je chudokrvna, ta cvikla velmi pomohla. a ked par dni vynechala, hned to bolo vidiet. ale ked sme sa na to spytali lekarov v nemocnici, tak odpoveali, ze to s tym nema nic spolocne. jasne. treba ju napchat chemiou a tabletkami, to jej pomoze urcite.