Tato tema je venovana prispevku v teme 'Den narcisov', v ktorom sa uvadza utajovany vitamin B17. Odporucam vsetkym prezriet si anglicku stranku www.worldwithoutcancer.org.uk
Pravda o rakovine - VITAMIN B17
Podla toho, co sa vie, tak rakovinove bunky vznikaju aj u kazdeho zdraveho cloveka. Nikto nie je vynimka. Tie by mala znicit imunita (ako to presne funguje neviem). Ked je ale imunita pretazena, alebo nedostatocna, tak k tomu nedojde.
Zdrave ludske bunky maju "naprogramovanu" dlzku zivota. Cize , aj keby clovek nezomrel na ziadnu chorobu a ani ho nezrazilo auto, tak nakonie zomrie na "starobu". Niektore bunky, ale tuto dlzku zivota urcenu nemaju a medzi ne myslim patria aj rakovinove bunky. To ale neznamena, ze sa nedaju znicit.
radca, hmmmmm, snaha vytvorit novu-zdravu bunku?to je rakovina?to mi pripada ako prehnana imunitna odpoved a vtedy treba potlacit imunitu by sa prestala snazit vytvarat nieco na nepodarene na obranu co vlastne zabije a nie ju podporovat-tu imunitu myslim, ci nie? a pri rakovine sa zatial imunita ma podporovat/teda myslim/...
ale i tak, ked ma tak malo ATP-energie tak co je tak agresivna nechapem
Silvia,
je to dobra otazka, preco sa tie rakovinove bunky tak rychlo mnozia. Niektory tvrdia, ze to je vlastne snaha vytvorit novu-zdravu bunku, teda, ze sa jedna o akysi nepodareny porces hojenia.
Ciste vylucit cukor asi nepomoze, pretoze bez glukozy clovek zit nedokaze-upadol by do hypoglykemie a zomrel. Ak aj clovek uplne vyluci cukry zo stravy, co by pri onemocneni rakovinou mal, v krvi sa uroven glukozy musi stale udrzovat na urcitej urovni.
ATP je zlucenina povazovana za zasobu energie pre bunky, ako uz napisala lizanka.
sk.wikipedia.org
silvia, oni by boli nesmrtelne, len za hypotetickych idealnych podmienok...jasne ze bezne nie su nesmrtelne, ked na ne vplyvaju dake vonkajsie vplyvy...ich "nesmrtelnost" spociva v sposobe transkripsie DNA...
radca, to ty si spominal ze niektore bunky su nesmrtelne? napr. kvasinky? ved kazdy clovek ich ma,len obcas sa niekomu pomnozia a robia problemy, ako to teda ze potom aj same mozu ustupit spontanne-napr. taka candidoza, mykoza. a co ich vie uspesne vyhubit?nechapem jak moze byt nieco zive nesmrtelne a vecne
a ked ma teda rakovina bunka len 2 ATP/teda malo energie?/ tak potom co je tak agresivna ? ked nirmalna bunka ma navrch!teda myslim energie-32 ATP
:):cosi take, ale aspon priblizne si pamatam nieco z biologie chvalabohu :D
skor by som povedala, ze ATP je zlucenina, kde su makroergicke vazby, ktorych rozstiepenim sa uvoni energia..