Tato tema je venovana prispevku v teme 'Den narcisov', v ktorom sa uvadza utajovany vitamin B17. Odporucam vsetkym prezriet si anglicku stranku www.worldwithoutcancer.org.uk
Pravda o rakovine - VITAMIN B17
ZDS, len zachvilu neviem ci si bude z niecoho vobec vybrat ostane nam iba GMO. Poda bude zasolena a presiaknuta chemikaliami, takze aj keby si si chcel sam produkovat, mozno by to bolo este horsie ako GMO.
Kvalita zivota sa zvysuje (auta, lietadla, mobily,...) ale kvalita potravin sa rapidne znizuje a pochybujem ze sa nieco v tomto smere zmeni. Ved staty sa nevedia dohodnut ani na ochrane ovzdusia (vid. Kjotsky protokol)...
v usa, pokila viem, si potravinarske koncerny vybojovali pravi nepouzovat na vyrobkoch oznacenie GMO a tak konzumnet nema ani moznosti si vybrat.
usa tym sa radi v mojich ociach medzi krajiny, kde je sloboda (v sirsom ponimani) coraz viac okliestovana.
myslim, ze v krajinach EU zatial sa potraviny takto oznacovat musia.
Vedec, nemám dostatok informácií, pre vedecké posúdenie problematiky GMO, resp. GMP (...potravin).
Moj pohlad nahradzam inuticiou, ktoru si musim tvrdo budovat, lebo aj ja, ako ostatni, som zaplaveni mnozstvom informacii, casto protichodneho charakteru.ô
Noazaj, ak by som mal zomriet na zapla pluc, tak si mozno zoberiem aj penicilin, ak by som mal zomriet od hladu, zoberiem si aj GMO.
Ale „zajtra“ uz nie.
GMO je coraz vacssi biznis. Ako naznacil rng, zacina to byt aj riadna „fuserina“.
Intuicia mi hovori: co nie je prirodzene, je (potencilne) riziko
Ano, ani auto, mobil, ci pc nie su prirodzene.
Pokial zijem tam, kde som, do urcitej miery ich „musim“ pouzivat.
Ale v oblasti potravin sa da vybrat.
Aj bez GMO, ibaze je to dost velka praca.
Ale oplati sa :)
Ja sa nai nebojim existujucich GM rastlin, ako tie, co planuju rozsirit, produkujuce 3rozmerne plasticke retazce a rozne exoticke chemikalie, pouzivajuc geneticke informacie z bakterii, virusov a pod. Ked sa take kultury nahodou rozsiria(pel, zamiesanie semena, nasa strava sa stane toxickou
Dosial robene geneticke modifikacie neboli podstatne horsie, nez systematicky vyber a slachtenie produkovane v minulosti.
Aspon neviem o takych, ktore by boli pre nas vyslovene skodlive.
Ale geneticke modifikovanie v nezodpovednych rukach, to dnes je vselikde, moze priniest doslova katastrofu.
Zrejme uz teraz je vonku zopar uniknutych geneticky vyslachtenych bakterii z naseho vyskumu a nasich spojencov a z vojenskeho vyskumu(biologicke zbrane), ktovie, co nas caka zo strany nasich nepriatelov...
vedec,
ci tomu tak je alebo nie, k tomu by sa mali vyjadrit aj konkretni odbornici ( v odbornych casopisoch ci studijach).
nazory sme povedali.
v teme ''mila leukemija'' klobasomil pridal statistiku, podla kotrej africke deti nepijuc mlieko maju prakticky nulovu vyskytnost leukemije.
a nezabudajme, ze tam nemaju ani mliekarensky priemysel ( vcitane kravincov)..
Urcite GMO nesuvisi s tym ze ludia su teraz viac chori....na to je viac ovela zavaynejsich pricin: znecistenje ovzdusia priemyslom, malo pohybu, konzumny sposob zivota...rozhodne GMO urcite nieje hlavny dovod toho ze ludia su viac chori a ze mame viac chorob..
vedec,
ci sa GM klony lisia od svojich prirodnych raslin ci nie, to sa da zistit vseobecne zo zdravia ludi.
Mame nielen rasliny ale aj zvierata ..( napriklad uz pred 35 rokami sa bezne studenti ucili o vyslachtenych novych odrodach raslin; slachtenie hydiny, dobytka, svin)....toto sa tu dialo uz pred 50 rokmi v SSSA. A statisticky vysledok? Viac rakoviny, viac obezity, viac kardiovaskularnych ochoreni.
A to zatial taktne pomlcim (ale aj k tomu sa budeme musiet zacat vyjadrovat) o radioaktivnom ozarovani potravin pred skladovanim...:-)))))
Podla mojho nazoru GM rastliny, sa nicim nelisia od svojich prirodnych klonov. Jedine co je navyse je gen, ktory napr ovplyvni ze rastlina bude odolna voci skodcom, t.j. ze bude produkovat nieco navyse napr. do listov ktore nebudu chutit skodcom, tym moze rastlina prijat viac energie a zivin, nielen korenmi ale aj listami (hlavne energiu na fotosyntezu). Zastupenie mineralov, alebo inych latok bude take iste ako u klasickych odrod. A aky to ma vplyv na ludske zdravie? Domnievam sa ze ziadny. Kedze gen (kazeta genov) ktory bol pridany moze byt zobraty z inej rastliny, ktora vyuziva tento gen na to iste. Navyse, akekolvek bielkoviny ktore potravou prijmame sa nam degraduje a rozkaldaju na elemetnarne AK a telo si robi svoje proteiny. Samozrejme DNA sa nam nebude ukladat a miesat s nasim genomom...:-))))
kto mate ale zaujem, tak dnes na SME je clanok a aj video ohladom noveho AIRBUS-u 380.
su tam zaujko videca, da sa pozriet.