Tato tema je venovana prispevku v teme 'Den narcisov', v ktorom sa uvadza utajovany vitamin B17. Odporucam vsetkym prezriet si anglicku stranku www.worldwithoutcancer.org.uk
Pravda o rakovine - VITAMIN B17
nuz tabletka jedneho umeleho ''aspirinu'' stoji vyprodukovat mozno ani nie 5 halierov ( stoji to 1/45 p tunak v GB).
Balenie 20 tabletok ponukaju za 80p.
Polozit to balenie na policu vcitane vsetkych zakalkulovanych nakladov stoji max 20p. zvysok je profit a to je 60p.
( veru tnes tnes, kto vam tie chytaky vymysla....?)
od patentovania syntetickej salycilovej kyseliny sa zamerne zatiera rozdiel medzi prirodnym salicinom a salicylovou kyselinou. To uz je skoro 100 rokov, a ako vidim sa im to dari....
veru tak,
zdravie mame len jedno ale nepriatelov zdravia (karcinogenov) vela.
Niekolko dalsich rastlin obsahuje kzselinu salicilovu
ehm, aj ja ta musim trochu poopravit.
Vrbova kora neobsahuje salicilovu kyselinu ale salicin, ktory sa postupne absorbuje do tela, az po natraveni v crevach a az v obehu sa metabolizuje na kyselinu salicilovu. Takze jeho utok na zaludok je velmi nizky.
acetylosalicylova kyselina/acylpirin, aspirin, aspro,anopyrin .../,alebo salicylova kyselina/obsiahnuta vo vrbovej kore napr./obe maju nepriaznive ucinky napr.na zaludok, vyplyva to z ich mechanizmu ucinku-inhibovania cyklooxygenazy, v dosledku coho sa znizuje produkcia "dobrych"ale i "zlych"/zapal a bolest a niekedy aj rakovinu sposobujucich/ prostaglandinov.a tie tzv.dobre prostaglandiny su napr.potrebne k regeneracii a prekrveniu zalud.sliznice ak udrzaniu pufrov v zaludku.
...dokonca som dnes mala pocit,že kdekolvek môj pohlad v robote zablúdil-tam bol narcis....
Ahoj Damian:-) u nás v deň narcisov padli len kvety..množstvo kvetov...