Pravda o rakovine - VITAMIN B17

alicia

teda hlava na učenie niekedy chýba ich deťom, tak som to myslela. Potom po vyštudovaní tu máme aj takých odborníkov, bez záujmu.

alicia

Niekedy aj rodičia preceňujú schopnosti svojich detí, zrejme im stačí ak majú na ich štúdium peniaze a nie hlavu.

bambulecka23

Damian,

to si pekne vystihol s tymi vysokymi skolami.Ja poznam jedneho chalana co nebol schopny dokoncit ucnovku(skoro prepadol),teraz robi v nemocnici nejakeho veduceho udrzbarom(tlacenka samozrejme) , no a naposledy som sa dozvedela, ze sa nejakym zazrakom dostal vysku.To je sranda co? A potom to tak vyzera..... nasi vysokoskolaci.Cest vynimkam.

silviia

ozaj, ked si uz spomenul byv.prez.havla, tak mi napada, ci sa neliecil kedysi davno tiez z nejakej rakoviny? myslim pluc, a to je dost rychla a zakerna forma a myslim ze sa vyliecil. ako ho vlastne liecili, vie niekto co vsetko pre to podstupil?

damian

Veru, coraz viac vidim aj ja, co za ludia vychadzaju z vysokych skol. Vysokoskolsky titul by mal znamenat okrem odbornych teoretickych vedomosti aj to, ze absolvent je schopny kriticky a analtticky mysliet. Avsak, coraz viac zistujem, ze to nie je tak, ze z vysokych skol system vypusta lydi s "vymytymi mozgami", naprogramovanych tak, ako ich sysstem chce mat. Najlepsi priklad je zdravotnictvo.

Minule som mal na navsteve dve sestry zo SK. Prisli na prazdniny. Tesili sa, ze ich vzali na vysku (jednu na PG a druhu na politologiu). Normalne som nemohol prehltnut to ich zmyslanie a uz vobec nie to, ze cely cas stravili pozeranim americkych akcnych filmov, co si zo sebou doniesli.

A potom to tak vyzera, mame americkymi filmami kojene ucitelky a poslancov, co beru 1,2 mil SK na rok a prd robia, robia viac zla, ako dobra.

alicia

Tiež si myslím že inteligencia sa nedá získať, aj keď vzdelávanie tiež formuje človeka, ale musí chcieť. Inteligenciu dostane človek prevažne do vienka pri narodení. To píšem všeobecne, nemám nikoho na mysli. Kosa vie občas zarypnúť, ale všetci sme nejakí, ako sa povie nikto nie je dokonalý.

kosa

muc,

vsak ja uz rokami hovorim ze SK vzdelanie ( z vynimku SVST a dvoch- troch fakult?) degraduje ludi.
vsimni si kopu inginierov-zabarov.

damian

Muc, aj Kosa, aj ja zmyslame v omnoho inych dimenziach - veci vidime uplle inac, snazime sa vnimat veci ako su v zakladoch a prevdive. Ja to ale nedavam moc najavo, ako zmyslam, Kosa ano je stary disident (ale pravy disident, nie ten Havlovsky - falosny)...

damian

Bamnulecka nemaj to Kosovi za zle. Ver mi, ze ak by si ho poznala osobne, pochopila si, ze Ta neuraza.

Podobne pocity mala na zaciatku Ethel. Nakoniec sa s Kosom skamaratila a pisali si emaily. Internet vela zakryje a treba veci brat s rezervou.