ahojte... už dlho rozmýšľam ze sem napíšem no len teraz som sa k tomu odhodlala ....veľmi sa trápim a nemám ani chuť žiť.. všetko navôkol má ubíja..všetko to zacalo nástupom na strednu ( už aby skončila :( chcem ísť s tadeto preč kde má nikto nepoxna) taa veľká zmena na mňa je moc viac učenia povinnosti nový kamaráti ... je to ťažké trápi má hlavne to že nemám poriadnych pravých priatelov ktorým by som sa mohla zdoverit zo svojimi pocitmi...mam plno kamarátov no až tak veľmi sa so mnou nebavia nepatrím do ich skupiny a nemám s nimi ocom rozprávať a ani ma moc nemajú radi nikde má nevolaju ani nič skoro vôbec nechodim von sedím doma zatiaľ čo sa iný bavia a seru na mňa... môžem ... takýto život. určite je chyba vo mne som asi divna a možno má nemajú radi aj preto lebo nepijem nefajcim, nebaví má sedet za facebookom, nemám ftajera atď. ale ja som rada že to nerobím nechcem robiť čo ostatný.. preto vás prosím o pomoc... čo mám robiť ??? nevladzem takto žiť,.......
Problém v živote..
steli221,
len teraz si nastupila na strednu, nie? Ja som mal v prvom rocniku presne take iste obdobie ako ty, v skole sa mi vôbec nedarilo, mal som katastrofalne znamky, kamosi, vôbec ziadny, asi pol rok. Vsak postupne sa veci zacali lepsit:). Postupne som si tam nasiel fakt priatelov, najlepsich, akych som kedy mal:), Ktory boli podobny ako ja, nefajcili, nepili, nebolo ich kazde druhe slovo neaky vulgarizmus. 1. rocnik je fakt tazky, najtachsi so vsetkych kvôli zmenam. Neboj, ono sa to vsetko spravi :) Ten celi zaciatkom som aj ja nekonecne lutoval, ze som siel na tu svoju strednu sklolu, Ale fakt taky neskutocne dobry kolektiv sa vytvoril ze parada:D
Angela19875,
hmm myslim ze si tak skvele dievca, ze sa o teba az chalani biju:D :). Ano môze ta milovat, aj ked od teba odhana inych chalanov. Robi to najskôr preto, lebo sa boji, ze ta niekto z nich zbali. A takto môze uvazovat preto, lebo on sam ma asi nizsie sebavedomie, neveri si, ze je v tvojich ociach najlepsi, ziarli. Ale to neznamena, ze ta nemiluje. No fakt môzes sa s nim takto o tom porozpravat, co ti tym spôsobuje, ze mas rada svojich priatelov. Mohol by to pochopit. Jeho to môze casom prejst, ak uveri tomu, ze je pre teba ´´jediny´´. Proste ta nechce stratit, porozpravaj sa s nim.
A urcite sama neostanes, nehrozi:D, Pre tuto vec sa nemusis uzatvarat. Len si stretla tentokrat problematickejsieho frajera.
Ak chces pomahat tak urcite pomahaj :). Ale fakt necakaj aj z druhej strany pomoc, ci vdaku. Vsak oto viac sa môzes nou potesit, ak pride:)
A k tvojmu vyjadrovaniu- klobuk dole :P
Sú. :o)
Ale ja som písala o sebaovládaní a nereagovaní, o ceste k slobode a nezávislosti. A závislosť na krásnom je tiež závislosťou. :o) Ak sa to preženie.
Jedna z vecí, ktorú by si sa mala celý život učiť, je konať svoje činy a skutky bez nároku na odmenu..zostať pokojná a vyrovnaná pri pohľade na to škaredé,
potialto maximalne suhlasim :)
ale preco toto?
ale aj na to krásne.
hm ?
nie su veci krasne preto, aby potesili ?
Jedna z vecí, ktorú by si sa mala celý život učiť, je konať svoje činy a skutky bez nároku na odmenu..zostať pokojná a vyrovnaná pri pohľade na to škaredé, ale aj na to krásne. Neskutočne ťažká úloha, ale treba sa aspoň pokúsiť. :o) A tak pomáhaj tým druhým, keď je to v tvojej prirodzenosti , ale nezaťažuj sa myšlienkami, či si to zaslúžili alebo nie. Rob to pre svoj vlastný vnútorný príjemný pocit. Pre kamarátku sa netráp...tvor svoj vlastný vnútorný svet, aby tam si sa vracala, keď si budeš chcieť oddýchnuť, aby tam si našla tie správne rady ako konať. Jedíná bytosť, ktorá ťa naozaj potrebuje, si ty sama. Tej venuj pozornosť a tí ostatní ťa iba odrazia a sami ťa vyhľadajú. O to sa neboj, že zostaneš sama. Možno osamelá, ale sama nie. :o) Kategória pozitívne a negatívne....nuž, tvoja vlastná tvrdohlavosť ti pomôže aj na tej najhoršej veci nájsť to pozitívne. :o)))
Ďakujem , no veľké dievča s veľkým srdcom s niekedy ako citlivosťou malého dievčatka. Kamarát je na vozíčku a ja tu riešim takéto banálne veci , kt. treba dopriať svoj čas , pretože čas nám odveje prach , kt. nám zakrýva to , čo by sme mal vidieť , zakrýva nám tu správnu cestu . ˇPresne to viem a vždy si to hovorím , ľudia , kt. v mojom živote chcú byť , kt. ma majú radi sa ma nevzdajú len tak chýrom prachu. Pravda je , že mi je 18...ale tá citlivosť na úrovni malého dievčatka..Také drobnosti ma dokážu niekedy rozhádzať , ale to je asi pravdeopdobne preto , lebo od malíčka sa moji rodičia hádali, raz mamina askončila ii v nemocnici a keď to vidí malé 7 ročné dievčatko , na ňom to dosť zanechá , keď som bola malá každý si ma hýčkal...lenže teraz ťažko si zvvyknúť na krutú realitu , mám zvyk každého objať , pre každého tu byť len niekedy je to ,podaj niekomu prst , zhltne ti celú ruku a na toto si vždy odpovedám , že mojee šťastie je v mojich rukách a budem sa mať vždy tak , ako si to zariadím , preds netreba sedieť nad rozliatým mliekom , ale utrieť ho ale skúsiť si ho naliať znova..že pomáhaj iba tomu , kto vieš , že to nezneužije a pomáhhaj s tým , že druhý ťa zradí rátať vždy s tým horším, ab yom sa tešila keď príde to lepšie ...Lenže som tvrdohlavá , ťažko počúvnem ten svoj rozum a taktiež sedím nad tým rozliatým mliekom .. Trápi ma aj najlepšia kamarátka , teraz má priateľa , a mám niekedy pocit , že o ňu prídem , že sa stane to , akoby nebudem potrebná už pre jej život a stále vidím všetko negatívne , niekedy je Ťažké nájsť na tom to pozitívnee. Ďakujem za odpoveď
Podľa problému , ktorý riešiš by som ťa odhadla na veľmi mladučké dievčatko a ako také máš predsa nárok byť spokojná a šťastná a užívať si život a nie sa trápiť s nejakými chlapcami, ktorí ťa *ľúbia*. Pravda je, že ak by ťa naozaj ľúbili, ani jeden z nich by sa nechoval tak, ako sa chová. Jeden by ti nebránil stýkať sa s druhými a ten druhý by sa ťa tak ľahko nevzdal. Ale ak sa teda rozhodol, že ťa už nechce kontaktovať...tak ho rešpektuj a zbytočne sa kvôli tomu netráp. Nikde nie je napísané, že raz aj tak spolu neskončíte. Maj rada všetkých a nikoho, užívaj si mladosť a bezstarostnosť.:o) Vždy sme zodpovední sami za seba a nie za konanie tých druhých..za to si musia zodpovedať zase oni. Tak nevymýšľaj s nejakým ubližovaním si, tým sa nič nevyrieši...problémy sa riešia pochopením ich príčin. Tak hlávku hore a buď sama sebou a hlavne buď nad vecou. :o) Riaď sa zdravým rozumom a nie nejakými emocionálnymi záchvatmi.;o)
Dobrý deň , často krát som oporou iným , často krát si pomôžem a vysporiadam sa s problémami sama , no dnes , mám taký pocit , že budem potrebovať radu , ukázať svetlo , či smer , ktorým mám kráčať ďalej ,pretože s mojou dnešnou psychickou labilnosťou ,mám pocit ,že sa toho na mňa napriek jednému problému zvalilo minimálne 100, týka sa to o medziľudských vzťahoch , mám kamaráta , kt. ma ľúbi a chce ma za každú cenu ,odháňa odo mňa kamarátov s kt. trávim čas. Má kamaráta,s kt. ma zoznámil dávnejšie , mám problémy , ja som mu poradila pomohla, bol mi vďačný a povedal mi ,že on bude stále pri mne stáť , i keď nie som naivná a niekeyd možno som ,len si to nepripúšťam alebo nechem pripustiť ..a včera , teda dnes mi poslal sms že mu ten kamará , kt. ma lúbi vynadal a povdal mi , že má dať odo mňa ruky preč a že bude najlepšie , keď sa nebudeme stretať , kontaktovať , proste vôbec akoby sme sa nepoznali..ma to dosť ranilo , začala som sa trasť potiť , zle mi prišlo , slzy , myšleinkkové pochody utiecť pred problémom a nie mu čeliť , ostať doma zavretá , aj keĎ viem , že na toto vždy pomáha obliecť sa s ísť medzi spoločosť, pretože to ťa odreaguje a nebudeš myslieť na problémy a po každej búrke vyjde slnko , vždy som sa týmto povzzniesla a išla ďalej ,no dnes mám už ten pocit , že by bolo najlepšie sa šetriť a troškuu si nechať pomôcť ...potrebovala by som radu a smer , čo mámrobiť ..ja nechcem prísť o toho kamaráta , kt. ma lúbia tiež neviem , ako muu povedať , že sme iba a budeme iba kamaráti a že ho mám rada iba ako kamaráta nič viac , aby som ho neranila , lebo už sa pokúsil o sebe vraždu kvôli dievčatu , keď som bola malá , riešila som problémy tým , že som psychickú bolesť zabíjala fyzickou a teraz mám chuť zmyznúť alebo si tiež nejko ublíížiť , to e hlúposť mojej citlivosti v mojom srdc , ale môj rozum mi vraví , problémom nemôžeš utekať ,ale im čeliť ,len neviem nájs´t smer a spôsob. porebovala by som nasmerovať ...ďakujem ...
ďakujem za to že ste mi odpísali.. určite si od každého zoberiem nejakú radu :) verím že to bude lepšie..... je to dosť ťažké neprestajne sa trápiť....
Rob vsetko tak ako doteraz. Je dobre, ze vies co chces, nenechavaj sa stiahnut prudom. V dnesnom svete ma skutocnych kamaratov malokto a aj to len zopar.
Skus sa prihlasit na nejake kruzky, kam ludia chodia travit cas zmysluplne, mozno si tam najdes ludi, ktori budu mat podobne zaujmy ako ty.
no keby od teba dostávam takéto rady tak sa idem asi rovno zastreliť.