Panicka porucha

Príspevok v téme: Panicka porucha
mari1988

Ahojte všetci...Mam 24 rokov a potrebujem pomoct.Mám príšerné záchvaty paniky.žalúdok mam stále stiahnutý, tá uzkosť sa nedá vydržať a stále si namyslam ze dostanem infarkt.tlak mam okolo 150/90 a tep mam okolo 120 a vyssie...od ráda do večera prezívam takéto stavy...vsade sa píse ze panický záchvat trvá najviac 20 min ale ja to mam stále..liecim sa na to uz vela rokov a teraz mi zmenili lieky, beriem elyceu a xanax...Najviac ma trápi ze som este k tomu strasne nervozna az tak ze ma ide doslova roztrhnut a odnasaju si to ludia ktorí za nic nemozu...rozculi ma kazda malickost a z kazdeho problemu robim katostroficke scenáre a zavery a nic ine nerobim len kricim som nervozna a mam prisernu úzkost a k tomu sa mi este aj zle dýcha...zo vsetkého mam strach,staci ked idem do obchodu uz chytím paniku ja si uz fakt neviem rady pomozte mi prosim budem vám veeelmi vdacna....
ĎAKUJEM MAJA

K0000000

!!!!!
Odporucam kazdemu, kto zaziva uzkostne stavy a panicke ataky, aby v prvom rade utekal do lekarne, kupil magnezium, calcium a vitamin D a uzival tieto po dobu aspon 1 mesiaca denne. (Calcium + vit D rano, 1x magnezium na obed + vecer). Po mesiaci sa moze calcium a vit D vysadit a 1x denne uzivat len magnezium dlhodobo. Ak po mesiaci stavy neustupia, az potom sa da potvrdit, ze naozaj ide o psychicku poruchu. Ale mozem zarucit, ze 90% psychiatrickych diagnoz je sposobenych zlou stravou, ktora neobsahuje dostatok mineralov.
Tiez som trpela tetanoiu. Bezni lekari to nezistia, pretoze biochemicke vysetrenie vam na poziadanie nikto neurobi, poistovne ho nepreplacaju. Len v specializovanych klinikach to robia a nie je lacne. Bezna reakcia lekarov je, ze ide o PANICKY ATAK a poslu vas k psychiatrovi!!!

Prezyvka55

RNG Vsetky tieto stavy si viem v pohode navodit bez ohladu na travenie spanie a podobne.

Je to jednoducho v hlave, ked si napriklad predstavim situaciu ze urcite mi bude v lietadle alebo v aute zle tak mi zle bude. Ked si budem predstavovat ze sa stane vonku nejaky trapas alebo nieco zle tak sa budem citit blbo, ale vsetko sa da v pohode ovladat.

Niekedy mi bolo zle z toho ze mi bude v dopravnom prostriedku zle doslova som stuhol ked som mal niekde cestovat 2 hodiny v buse alebo viac, cele telo mi strplo spotil som sa dostal krce do brucha. A riesenie bolo uplne jednoduche. Vnutorne sa presvedcit ze je to hovadina. Prv som to robil tak ze som nic pred cestou nejedol a vravel som si ze z coho by mi malo byt zle ked mam prazdny zaludok ze aj keby sa mi dvyhol tak nemam co vracat.
A postupom casu som uz mohol aj jest pred cestou, teraz nemam problem natlacit aj rezen v autobuse do krku a nic mi neni :)

Cely ogranizmus sa da ovladat zmyslanim a ked si z niecoho urobim stres tak potom na to reaguje cele telo ktore simuluje bolesti ktore som mu nanutil.

RNG

Problemy s travenim absorbciou vedu k stovkam roznych zdravotnych problemov, travenie si treba v prvom rade napravit.
Travenie je vec roznych enzymov, kyselin, mikrovlaknin a probiotickej flory.Co ti chyba na travenie sa da doplnit skoro vzdy.

lane87

Panické ataky som mavala takmer celý život a posledné štyri sa to celé neuveriteľne zhoršilo, pritom som mala aj veľa iných problemov, bušenie srdca, dýchavičnosť, pocity na odpadnutie, kožné problemy, bolesti chrbta a svalov, tiky, bolesti hlavy, problemy so štítnou žlazou, nepravideľnu menštruáciu, pocity úzkosti a podráždenosti atď... nikdy som nebrala lieky, lebo často moj stav ešte zhoršili a stále som hľadala príčinu ... začala som mať podozrenie že je to jedlom ... dala som sa testovať a vyšla mi intolerancia na pšenicu, kukuricu, vajcia a kvasnice ... mesiac som na prisposobenej GAPS diete (podobná Paleo diete) ... a všetky problémy sú preč ... tuto možnost treba zvážiť aj ked nemate žiadne gastro problemy ... najsilnejším alergenom je pšenica, takže za pokus stoji napr. vypustiť múčne výrobky na cca 2 týždne ... u mňa bol rozdiel badateľný už po pár dňoch, cítila som vnutorný pokoj aký som už veľmi dlho necítila...a ešte jedna vec, niekedy ak sa odstráni spuštač a telo začne s detoxifikáciou, niektore problemy sa mozu zhorsit, ja som mala problemy s tlakom v hlave cca týždeň ...ale všetko postupne prešlo:) ...prajem teda každemu, aby našiel svoje riešenie

RNG

Nuz menovana davka hypericinu a hyperforinu ucinkuje uz po dvoch hodinach, a trva vyse 8 hodin. Nie je navykova ani nema ziadne skodlive postranne ucinky, ked ju neopakujes castejsie, ako raz za den.
Ucinok tychto latok je SSRI, SNRI a dokonca aj na Gaba receptory ciastocne. Taky liek s tak sirokym ucinkom ziadny neexistuje.Preto o nom nechce farmacia ani pocut a kde sa da ho ociernuju.Ale samozrejme bez uvedenia dokazov alebo studii, lebo tam by nepochodili.

fitlopta

Nóóó neviem ake lieky si brala predtým...asi nejaké slabšie...eSCITALOPRAm teda elicea je jeden z tých lepších liekov na PP , xanax je istota pri náhlom ataku...musíš vydržať aspoň 4 týžne pri elicea.....no escitalopram učinkuje niekomu už po 8-10 dňoch....najsilnejší zo skupiny SSRI je SEROXAT teda má najmohutnejší účinok skús si vypýtať tento prípravok ak máš možnosť...xanax si nechaj pripadne rivotri...

emily

ahoj mari, bože, si ešte strašne mladučká na panickú poruchu. ja som to schytala po 3 traumatických zážitkoch po sebe, k tomu agorafobia-nevedela som ani na balkon ísť- teraz som na seroxate- antidepresívum, xanax. ale vieš čo mi najviac pomohlo? syn si kúpil štena a ja som zbadala,že ked som s ním vonku tak je to iné. tak som si zaobstarala vlastné štenulo, dnes má desať rokov, fakt je, že sa dostanem dakam len autom, ale už sa nebojím sama v obchode atd.. no ved vieš o čom hovorím odporúčam ak si môžeš dovoliť z časového hladiska psíka a odporúčam fenečku a útulkáčku- to sú tak vdačné stvorenia že budeš štastná už len z pohladu na jej radosť

RNG

Ked odstranis vacsinu stresu a napravis si spanok,travenie, potom to bude ovela lepsie kontrolovatelne.Pozri ako na to cez Google.sk pod rng.nazory, kde mam uvedene hromady lekarskych navodov ako na to bez pouzivania chemickych patentovanych liekov skodlivych a casto navykovych. Hladaj najma pod temou stres, spanok a travenie.
Dobry ukludnovac je napr L-theanine, 2 x 400 mg, co je vytazok z ukludnujuceho zeleneho caju. Ludom v strese odporucam pouzivat aj extra vitaminy B, napr zmesy pod menom StressB, co jasne naznacuje, ze v strese clovek potrebuje tieto extra, lebo sa rychlejsie spotrebuvaju.
Niekedy treba aj narazovu davku hypericinu(3 mg) a hyperforinu(30 mg) co najdes v niektorych vytazkoch z lubovnika bodkovaneho/hypericum perforatum=St John's Wort, napr toho, co vyraba firma Paradise. Zialbohu drviva vacsina vytazkov ale neobsahuje hyperforin a preto su podstane menej ucinne.

bejoprecoo

aj ja som nechcel uzivat lieky a vobec chodit k psychiatricke ale proste uz sa to nedalo vydrzat a pomohlo mi to...vobec nieje pravda ze tam choduia len cvoci :) normalne aj kvoli nespavosti chodia ludia k psychiatrovi,netreba sa bat a treba ist cim skor....homeopatika niesu dobre,posobia ako placebo..niekedy sa musia aj uzivat antidepresiva,co narobim hlavne ze mi je fajn....konecne sa tesim s malickosti zivota :D

Lulita

aj ja ju mam a straaasne mi komplikuje zivot :( ja lieky neberiem, len homeopatika a ta uzkost najma vecer a v noci je hrozna