Príprava na leto - opálenie

Príspevok v téme: Príprava na leto - opálenie
suns

Ahojte kočky :)o 4 mesiace sa vydávam a keďže mám bledšiu pokožku, uvažujem nad vitamínmi.. je BETAKAROTÉN v tabletkách účinný ? Keď ho začnem užívať dostatočne skoro ? Minulé letá som zvykla pár krát do solárka - s mierou a ochranou a naozaj sa pokožka krajšie opaľovala na slnku :) viete poradiť ? Budem samozrejme aj stravou sa snažiť :) Diky za rady :)

zuzi74

urcite zalezi od typu pokozky...lenze predtym ako zacnes navstevovat solarium, nevies ci to nieco na pokozke casom zanecha a mna prave to solarko lepsie opalovalo ako slnko. Pigmentove skvrny na rukach sa mi vobec neobjavili.

suns

ja viem, ja len aby to tak nevyzeralo :D prečítala som zopár diskusií, a asi fakt kašlem na chémiu, vraj z toho sa aj tak vstrebe iba 7%.. skúsim to ovocie a zeleninu, už som si aj našla, v čom je toho betakaroténu najviac :)

joan1

ja som ti nepisala, ze si prihlupla blondina. Neviem kolko betakarotenu by si musela "pozrat" :) aby sa dostavil vzhlad opalenia a neuskodilo ti to.

suns

Joan, ja viem :) nie som typ prihlúplej blondýny, snažím sa sa o telo starať, aby mi dlho vydržalo :) ale predsa, svadbu mám raz za život - dúfam :D tak som si povedala, že začnem intenzívne cvičiť, nakúpila som si zdravé veci a varíme si zdravo :) fakt sa to oplatí, taká celková regenerácia a to opálenie tam musí byť, svadobná cesta bude asi Egypt a tam nechcem plakať celý týždeň od spálenia a viem, že keby som dovtedy pokožku nepripravila, stalo by sa to aj s 50 faktorom :( dúfam, že to bude ok :) ďakujem za rady :)

joan1

obidve moznosti vela skodia aj uzivanie betakarotenu aj solarku. Jedno je umelina a druhe sposobuje predcasne starnutie koze a tvorbu vrasok. Ja som tiez bleda a niesom blond takze si vies predstavit ze sa moja bledost este viac zvyraznuje, ale kaslem nato. Pacim sa sama sebe a to je podstatne. Blondinam bleda tvar pristane takze nevidim problem u teba.

suns

Zuzi, možnože zaleží individuálne od pokožky.. ja som si minulé leto povedala, že nechcem byť bleduľa a mali sme aj veľa akcií, tak som chcela byť pekná hnedá. Tak som si kúpila krém do solárka aj po opaľovaní a začala som 5 minút, potom 6, potom 8 nakoniec 10 minút. Takto som bola asi možno 10 krát a keď sme šli na wellness, pokožka bola pekná dohneda :) teraz to vidím aj z fotiek. Dôsledky solárka vidím v tom, že sa mi objavili na rukách malé hnedé pigmetové bodky, ale to sa urobí asi každému, kolegyňa je cez leto ako čokoláda a v zime jej tieto hnedé pigmenty svietia bielych rukách. Ja nechcem ísť do extrémov, viem, že moja koža nie je na opaľovanie zvyknutá, ale do šiat chcem byť hnedá určite, aspoň nech tam je minimálny kontrast :D Tak rozmýšľam nad tým betakaroténom teda.. hmm

zuzi74

tiez som si hovorila, ze vsetkeho vela skodi a preto som to so solariom neprehanala, ale myslim, ze tej bledej pokozke to proste neprospelo...

zuzi74

ja som uzivala betakaroten dlhodobo kedze mam tiez bledu pokozku, ale nemozem hovorit o nejakych vysledkoch...zo solaria som bola tiez kedysi davno unesena lebo na slnku ma nebavilo vylihovat a nikdy ma pekne neopalilo, ale uprimne lutujem tie navstevy solaria...strasne vysusuje pokozku, okrem toho sa mi na tvari uz pri prvom jarnom slnku tvoria pigmentove flaky a k tomu mam solarnu alergiu...a to som ani velmi casto solarko nenavstevovala ale verim, ze je to aj tym podmienene.
Snad za tie 4 mesiace to solarium vela neplechy na pokozke nenarobi ale dlhodobo nie je urcite vhodne. Ono v mladom veku si to tak clovek neuvedomi, ale pokozka vekom starne a meni sa.