zivot so schizofrenikom ano alebo nie?

sh

Nie, v takomto spojení skutočne iba láska nestači.Je to veľmi náročne,vyčerpávajúce a zložité. Aj keď je láska veľmi silná, neviem,či to dokáže udržať.Schizofrenici potrebujú hlavne pokoj,cítiť neustálu istotu,keď ten druhý má problémi jednoducho zabúda na túto potrebu schizofrenika,na túto nutnosť.Je veľmi dôležitá podpora okolia, najbližšieho okolia.Iba oni to dokážu pochopiť,ostatní nie.
Neviem,skutočne neviem,či to dokáže láska prekonať,nech je akokoľvek silná. Je to pre nás kruté,ale asi naozaj najlepšie je byť sám. Zas neverím,že by som v akomkoľvek stave dokázala niekomu ublížiť,moja agresivita sa skôr prejavuje slovami,ako fyz.napadnutím, ale vlastne neviem nič,neviem odhadnúť svoje konanie,myslenie.

nellla

Žila som so schizofrenikom,vedela som o ňom,že touto poruchou trpí, verila som,že láska všetko vydrží a nevydržala. Nedalo sa,bola som v bludnom kole,trpela som. Rozviedla som sa. Začal ma prenasledovať, napadol ma fyzicky, bolo to strašné. Poriadne si to zváž, či to za to stojí.

sh

tak ti prajem vela stastia, a dufam ze raz este vztah mat budes a budes ako tak ok...myslim ze kazdy ma niekde toho praveho, ci je schi ci nie

sh

ahoj leli,túžim ako každý iný,no mám za sebou škaredú skúsenosť,keď som v schizofrenickom stave,spôsobenom neistotou,strachom zo straty svojej lásky a neskutočnej bolesti,urobila to,čo som si myslela,že nikdy neurobím.Klamala som, no najhoršie na tom bolo to,že som si to vôbec neuvedomovala,nevedela o tom. Prebralo ma až uvedomenie si spôsobenej bolesti tomu druhému a zistenie,vytriezvenie z toho stavu mi prinieslo šokujúce zisťenia čoho všetkého som bola schopná, čo všetko som nevedomky dokázala urobiť. Zisťenie aká strašná je moja druhá osobnosť a čo všetko dokáže. Hlavne zisťenie akú neskutočnú bolesť som dokázala spôsobiť človeku,ktorého milujem. A to ma uistilo v tom,že je lepšie ostať radšej sama,ubližovať len sám sebe.

sh

Najhoršie je keď sa v partnerstve stretnú dvaja schizofrenici,aj keď je láska silná, je to spojenie plné trápenie a ubližovania si a pri tom,by práve on mal chápať konanie a myslenie toho druhého keďže to pozná sám na sebe.

sh

agina má pravdu. Najhoršie je že nás naša choroba ovláda a neuvedomujeme si ju ani svoje konanie a mnohí si myslia,že sa na ňu iba vyhovárame a prestanú nám dôverovať.Keď nastáva vo vzťahu nepokoj a neistota,vtedy sa to zhorši. Schizofrenici potrebujú nie iba lásku,ale hlavne pokoj, istotu a to si vyžaduje neustále uisťovanie zo strany partnera,ktoré ho vyčerpáva a raz prestane baviť.