Ako sa zbaviť akné?

Príspevok v téme: Ako sa zbaviť akné?
Oliverko

Dobrý deň,
volám sa Oliver a potreboval by som rady ako sa zbaviť akné.
Mám 16 rokov, 55kg a 174cm.
Moje akné není až také hrozné ale určitý čas som to neriešil až to zašlo do takej situácie že to musím riešiť.
Pleť si ráno aj večer umyjem prv čistou vodou a potom pleťovou. Na noc ani cez deň si nedávam žiadne krémy ani olejčeky. Iba keď prídem zo školy tak si umyjem pleť ešte raz čistou vodou. Pleťovú vodu používam Nivea Stay Clear a čistiaci gél mám Nivea Visage Young.
Nemyslím si že by som to mal v takom stave aby som užíval lieky typu Roaccutane.
Potreboval by som poradiť v týchto veciach:
1. Ako zmeniť životosprávu. Čo nejesť ako sa stravovať. Čo jesť. Hlavne by som rád vedel ktoré potraviny akné zhoršujú alebo ktoré sa prejavia na koži.
2. Aké výživové doplnky a vitamíny brať proti akné ak nejaké existujú. Počul som že proti akné je dobrý vitamín A. Predsa som počul že vlastne liek Roaccutane je silný derivát vitamínu A.
3. Treba chodiť ku kozmetičke poprípade dermatologičke? Ak áno ako často.
4. Je dobré podstupovať nejaké kúry,procedúry alebo ošetrenia? Niečo som započul o nejakom modrom svetle a podobne. Potreboval by som vysvetliť o čo vlastne ide a ako často by som tam mal chodiť.
5. Akú kozmetiku používať? Ako často a čo presne?
Na cene mi nezáleží hlavne nech to má účinok. A ešte by som potreboval nejaké krémy na noc aj deň ktoré to liečia. Poprípade by ste mi mohli poradiť nejaký liečivý make up. Hlavne nezabudnite že mi na cene nezáleží pretože moje zdravie a krása sú mi prvoradejšie ako pár stoviek eur.
6. Budem rád keď mi sem dáte svoje typy a osvedčené rady. Napríklad aj také základné ako sú že by som si pleť nemal chytať lebo si to zhorším a podobne. Som úplny laik a neviem ako si akné vyliečiť.

Vopred za všetky rady ďakujem s pozdravom Oliverko

SimonkaK

Ahoj Oliver, ja beriem prirodnu formu vitaminu A. Vola sa to AE emulzia a beriem to treti den. 5 kvapiek 3 krat denne pod jazyk. Okrem toho beriem vitamin C, mala by som brat 8g denne aj viac. Aby si odhadol svoju potrebnu dennu davku vitaminu na C den, robi sa taky pokus, resp. navysujes davky az do momentu, ked pridu laxativne ucinky. Co nieje na skodu, lebo ti to precisti creva. :) Konkretne beriem askorbat vapenaty v praskovej forme. Predtym som pila vodu s kyselinou askorbovou, ale ma to negativny vpliv na sklovinu, tak som presla na tuto horku formu a je pomerne nechutna, ale tak zmiesam si to s ovocnzmi stavami a da sa to vypit. Tak isto beriem aj magnezium a multivitamin. Vsetko prirodne vitaminy, ziadne synteticke pseudovitaminy. Mala by som brat aj zinok, co sem tam sa snazim, ale neviem si pomoct, mne je z neho na vracanie. Ked na to nezabudnem beriem ho pred spanim. Tak isto som zacala pit caje: zihlavovy, matovy a echinaceu purpurovu. Kozmetiku som pouzivala La roche, ale ziadna slava sa nekonala a je to sama chemia. Takze ju uz ignorujem a pouzivam prirodne oleje na tvar. Akurat este neviem s cim si cistit plet, pouzivala som Manna mydla, ale tie mi radikalne zhorsili plet, takze tiez pojdu do kosa. :)

Markova

myslím si že časom to bude ovela lepšie. SKus si kupit nejaký prirodny čistiaci krem a vysledok čoskoro uvidíš

odpovedam

Určite vyskúšaj prírodnú liečbu akné, namiesto liekov - lieky na akné sú ozajstné svinstvo príznaky zväačša len potlačia a nie liečia. Daj si namiešať BIO krém na mieru a výsledok máš zaručený. Nič, čo najdeš na pulte nieje 100% prirodné, lebo to obsahuje konzervanty a chemiu, ktorá to udržuje čerstvé.Na aknóznu pleť skús 100% prirodu, napr. Elysson ( jdem.cz )A po pár dňoch máš naozaj viditeľné výsledky! Mám to odskúšané aj X ďalším z môjho okolia to pomohlo.

lucia5678

čo sa týka zmeny životosprávy, mne pomohlo úplne vysadenie mlieka a mliečnych výrobkov (aj produktov kde sú zložky ako napríklad srvátka), po polroku mám pleť na nepoznanie a to som mala stredné ťažké acne papulopustulosa liečené aj u kožnej

King of kok.

Zdravím ,zdravím moje menoo je František Lízopič mám 16 rokov.Ehm potreboval by som poradit z akné mám ho už asi 2-3 rok ,nedá mi to ani spávat hambím sa zájst aj do krčmi a spit sa ako doga :D NwM si z týmto vobec rady ,skúsil som všeliaké krémiky ,mastičky ba aj vlastný moč ,ale no nezabral :/ Bol by som velmi vdačný ,keby ste mi poradili dačo z vlastnéj skúsenoti čo vážne a hlavne rýchlo zaberá :) Plííís píšte ,ide o život...

Proti Akne

Možno vám pomôže prečítať si článok o akné a antikoncepcii. Čo to robí antikoncepcia s tvorbou akné, a ako sa vyhnúť vyrážkam pri týždennej pauze.

www.protiakne.info

janeczz

Hm skusala som vsetko masticky vodicky kremiky. Chodila som na take cistenie take onake , stravujem sa zdravo, brala som aj roaccutene a nic nepomhlo a to som od teba starsia o kusok. Nechcem ti brat nadeje, ale niekedy genetika nepusti. Mne pomohla antikoncepcia ale tak to je len pre zeny.