Zapal moc. ciest

Príspevok v téme: Zapal moc. ciest
Kacka028

Ahojte,
mam palenie pri moceni, chodim casto a uz asi druhy den vkuse pijem urologicke caje a kupila som si urinal tablety..
Vcera som mala doruzova sfarbeny moc tak som chcela ist k obvodnej.. Dnes som ale dostala menzes tak neviem co robit lebo takto mi vysetrenie zarucene nespravi..

Viete niekto ci lekari predpisuju atb bez vysetrenia pri znacnych priznakoch alebo nie? Este som takyto problem nikdy nemala.

Lebo neviem ci prezijem vikend dost to boli.
Mate nejake skusenosti co zabera prosim?

amarica

Moč sa dá vyšetriť, aj keď má žena menzes - ja som raz tak bola na urológii, lebo ma to hrozne pálilo, vycievkovali ma - nie je to nič strašné a dali lieky. Treba ísť rovno na pohotovosť na urol. oddelenie vašej nemocnice a tam ti pomôžu. Zatiaľ môžeš užiť tabletky No-spa, tie dosť pomáhajú od bolesti. Držím palce.

RNG

Na rozne urinarne zapaly a crevne propblemy je ucinny vytazok Berberine. To je ta ucina latka, co pomaha v brusnicovej stave, az na to, ze v tej stave je jej velmi malo a naozaj ucinna davka je 2 az 3 x 1 gram berberinu.
Na viralne zapaly si treba zvysovat viralnu imunitu, pozri na rozne doplnky na ten ucel cez Goodle.sk pod rng herpes. Treba ich brat viacero a obmienat z casu na cas.

rocky23

ano chod hned na pohotovost, sú tam od tretej poobede, a v pondelok chod hned k obvodnej, z bolestivým zápalom mocových ciest nemozes ostat pár dní bez lekára

Agnes999

Ten ruzovy moc si mala asi kvoli tomu menzesu. Chod dnes ale urcite obvodnej, vobec nevadi ze mas menzes. Co ona urobi je uz na nej, ci ti moc vysetri alebo nie. Ja ked som bola v UK a mala zapal moc. ciest, predpisal mi ATB bez vysetrenia, ale tam je to normalne. Teda vzal mi moc, ale jedine co urobil, bolo vysetrenie papierikom, ktory meria pH, bielkoviny a nejake podobne veci. Urcite nie bakterie. V Nemecku mi zas vzali moc aj na obed, mali tam toaletu, kde bolo rovno okienko do labaku do ktoreho pacient vlozil vlasticku s mocom, nemusel s tym teda chodit cez celu cakaren a chodbu. Hned to na pockanie vysetrili a predpisali lieky. No u nas je to inak. Ale obvodnej urcite chod, je uz jej problem ako si s tym poradi, ci ti vezme moc hned a posle do labaku alebo predpise lieky bez vysetrenia. Ak si to nebudes liecit, moze sa to zhorsit.

orchidejka

za vseobecnou ti staci, urolog asi len v pripade nejakych tazkosti, lebo na zaklade mocu vie aj internista urcit ze mas zapal MC a da ti atb