Emocie a city človeka...

noro

@innerworld
velmi uvedomela otazka, ale odpoved na nu asi nie je zrovna happyendova

aj ked je pravda ze iluzie cloveku nikdy nevezmu,kym sa ich on sam nevzda.

marne to nie je, len je to neraz prilis tazke, pretoze to trva dlho, kym sa najdu.
A ze ci ten sklamany by vedel opat milovat? vedel. mozno nie hned, mozno nie jednoducho, ale o to viac, pretoze by vedel o co moze prist.
Niekedy sa stane, ze sa boji natolko straty milovanej osoby,ze sa radsej vzda lasky, len aby o nu neprisiel (zvlastny paradox)...

innerworld

Suhlasim s tym,ze iluzie su jedine,co mame,ale ked uz aj tie stratime? Co nam zostane? Dokaze sa clovek vobec tesit zo vztahov,ked iluzie nema a realita je tiez nanic?

Co robit,ked si chcu k sebe najst cestu dvaja hanblivi ludia, z toho jeden je uz zo vztahov sklamany? Je to marne?

srdce3

dakujem noro:), myslim, ze uz si napisal vsetko, co ma zaujimalo:). Ale ja samozrejme este nebudem nic robit. Este chcem pockat par rokov na tu pravu:). Este davam tomu sancu:).

PS: Pre vsetkych mladych. Urcite toto neberte ako neaku inspiraciu!!! Ak vam na tom zalezi, co urcite by malo, vydrzte aspon do tej cca 30tky, ak by vas to malo tiez trapit. Nezahadujte si sny...

bla, ty si sa fakt dnes prekonal:D:D vydiet ta asi v kazdej druhej teme:D, spolu s 229 :D

noro

so zblizovanim sa so zenami nemam nejak obzvlast skusenosti, v celom mojom doterajsom zivote sa vyskytli 3 a aj tie mi privial osud v priebehu casu. nehladal som ich skratka. Do prvej som sa kvalitne zamiloval (niekedy si hovorim, ze to len preto lebo bola prva zena s ktorou som sa kamaratil, dokonca z jej iniciativy). S druhou som stratil panictvo a s tretou som momentalne vo vztahu, hoci musim dodat, ze nam to skripe uz dlhsiu dobu (z casti za to mozu moje triezvy pristup ku vztahu, bez zbytocneho zatahovania citov don)...

Odbacam od pointy co som tym chcel povedat... a to, ze v podstate som sa vzdy dal dokopy s nejakou holkou len po dlhsom case co som s nou bol v kontakte, budiz to v praci, alebo v sukromi ako kamarati.
Nevyvijal som nikdy snahu zbalit nejaku holku, ci zenu. Casom ma spoznali a vsimli si ze som iny, a bud sa zacali o mna same od seba zaujimat, alebo nebolo nic.

jedno co mi asi nejak pomohlo, tak kontakt skrz web... chatovanim.
skusal som rozne sposoby ako viezt konverzacie, flirtovanim, sexualnymi narazkami, vtipkovanim (rada do zivota: neprehanajte to s vtipkovanim). Skratka som vdaka tomu videl na co sa holky chytia a na co nie, samozrejme, ze to neplati vseobecne, co funguje pri jednej nemusi pri inej, kolko ludi, tolko povah... ale je dobre byt samym sebou, niekedy kus prehanat nie je na skodu, ale s mierou ;)

co sa tyka podcenovania sa v oblasti toho co moze panic ponuknut zenam v sexe s ohladom na kvalitu pozitku, z toho si nerob(te) tazku hlavu.
Nejde len o "velkost", ludia ako sme my - platonici - vieme zenam poskytnut nieco co vacsina "skusenych" ani netusi ;)
a celkove, pri sexe nejde o to kolko ste pretiahli bab, ale co viete :x
hold ale to je uz asi ina tema

ak sa s niekym vyspis prvykrat, da ti to urcite nejaku skusenost, nemyslim tym premenu na skuseneho borca (to s tym nijak nesuvisi), ale skratka ti to do istej miery upravi tvoj nahlad na zeny, na sex, atd.
Cassanova sa z teba nestane (ten je bud v tebe, alebo nie, no da sa k nemu dopracovat casom - pracovanim na sebe, nikoli na pocte "trofeji") ale skratka budes viac uvolneni by som povedal, ked aj budes konverzovat s nejakou zenou - hoci len nahodne, nie ked budes "na love" skratka, len tak ked dojde k nejakemu rozhovoru, ci uz v praci, abo niekde v sukromi, v bare, atd.
PS: slusne baby do barov a diskotek nechodia hladat vztahy, teda aspon nie dlhodobe ;) to len pre pripad, zeby sa nad tym niekto zamyslal

mne asi pomohlo v tejto oblasti zistenie, ze zeny nevedia co vlastne chcu (hoci su o tom niekedy presvedcene) - bez urazky baby, az to citate...
Na jednej strane basnia o tom, ako tuzia po ohladuplnom muzovi, citlivom, emotivnom, co by ich lubil, bol im verny, atd. ale ked pride na lamanie chleba, clovek sa nestiha cudovat ze kam sa podeli tie slova vo vetre ^^
neplati to vzdy samozrejme... vynimky sa najdu, ale nemeni to nic na tom, zial.

skratka uber(te) kus zo svojich platonickych predstav (nech su uz akokolvek cnostne, vznesene), chce to najst spravnu mieru. potom to uz ide "samo"

co sa mna tyka... zalozenie vlastnej rodiny, atd. som nikdy nejak neriesil, a cim som bol starsi a videl "zivot" navokol, tak coraz viac som si bol isty ze nechcem priviest dieta na takyto svet. No a do toho potom este prisla predstava ze by nebodaj zazival stejne trapenie, tak to ma definitivne utvrdilo v mojom postoji.

2) za takeho predpokladu, ano, bol by som s nou (mojou sucasnou) a bolo by to dokonca o to kyprejsie, ze by som prisiel o panictvo s nou a zaroven s nou mienil ostat z coho vyplyva, zeby som nemal taky triezvy pristup po emotivnej stranke.

3) chjo,...
ludske city su komplikovane, ako aj ludia sami o sebe... ked sa raz pohar rozbije, mozte ho zlepit, ale uz nebude ako predtym nikdy.
Odpustit by som jej odpustil, vlastne sa to uz aj stalo do istej miery vdaka odluceniu, atd. niektore "veci" nadobudnu iny uhol pohladu az s odstupom casu proste.
A ze ci po nej este aj dnes tuzim?
Napriek tomu, ze ju povazujem sa svoju zivotnu lasku, atd., moja odpoved je nie. Z casti kvoli sebe, aky som, akym som sa stal ako ten pohar.
Ale neberiem to tragicky, tesim sa z nej, dari sa jej, nasla svoj pokoj, atd. A navyse sme kamarati, vynimocni, ako to ona hovorieva, neradi by sme nieco take ohrozili.
Bolo obdobie kedy bola volna, ale napriek tomu sme nic nepodnikli, nechceli sme, ani nechceme, a sme s tym plne ztotozneni.
Burlive obdobie mojich citov, lasky, atd. mam za sebou, teraz si vychutnavam triezvost, oslobodenu od put sklamania, atd. :)

PS:
ze sa ti 18tka vysmeje ze si este panic, svedci len o jej nezrelosti, trust me ;)
a neplati to len pre nast-rocne.
iste, v tomto smere som mozno ja staromodny, ale nevidim nic na skodu ked kedysi do 22-25 roku dievcata neznali sex, detto chlap(c)i.
Je to ako s ovocim, ked nie je zrele, nestoji za vela ;)

srdce3

ach:D, prepac noro, asi aj maajaa,, asi ten znak v mojom nicku sa neda sem napisat, tak vsetko za nim zmaze:///,, tak som bol zvedavy, co na to zeny,, a akurat jedina co mi zrejme chcela nieco napisat, tak to zmazalo :///:(((( a velmi si vazim, ze sem tolko pises, tolko casu pri tom zabijes...

Pises, ze si sa vzdal citov vztahov, zalozenia rodiny,, ako to, ze aj vztahov, a zalozenia rodiny??
Ja by som tou vecou chcel dosiehnut, nie len to, ze by som sa uz tak netrapil nad tym, ze laskou,, ale aj to, ci by sa cosi vomne nezlomilo aj tak, aby som praveze mal väcsie sance neaku zenu ziskat, ze by som sa ich mozno uz prestal hanbit alebo nwm, ze by som sa s nimi bavil otvorenejsie, bez citu/hanblivosti,,, ktoru by som mozno tym dokazal prelomit, ja nwm,, bolo by to, ako by som tym zabil dve muchy jednou ranou,, a celkovo tak na margo, raz som neak napisal jednemu neznamemu dievcatu, ze som este nemal ziadne dievca,, a tak prislo jej to smiesne, ze som uz daleko po 18, a som este ziadnu nemal,, pricom ona mala mat coskoro 18, a uz sa na to pripravovala, ze sa odda tomu, do koho je zamilovana... cize povedal by som, ze panici celkovo odpudzuju zeny,, zeny ich nechcu, akoby chceli fakt len najväcsich grazlov, frajerov, ktory sa nestitia nicoho, ktory maju so sexom tie najbohatejsie skusenosti, ktory balia zeny v jednom kuse,,,

jasne, ja sa tiez vôbec nerozhodujem medzi panictvom a nepanictvom,, ja sa skôr rozhodujem medzi citmi, celi zivot straveny sam, a medzi znicenimi citmi, zneuctenie sameho seba tym, ze v podstate mi pride takato vec za zneuzitie zeny,,zaprenie toho, co som si vzdy velmi vazil, znicanie svojich zasad,, a vsak tak ziskat zenu,, zmysel zivota,, neverim, ze tento ciel sa mi niekedy zruti, aj keby som co spravil,, A teda ano,, pytam sa zaroven aj na to, ci si takto lahsie niekoho najdem,,,

1) ano, budem ak by som to spravil, budem vediet co robim,, a budem uz rozhodnuty, viem, ze niet cesty spät,, trniste bremeno,, ale niest ho celi zivot??,, to nie,, daleko skôr ma napadol jeden lahsi spôsob, ako sa ho zbavit,, ale to nespravim pre iste osoby, na ktorych mi zalezi
2)ale aj kebyze si sa s nou stretol, tu s ktorou si teraz,, a nespravil to v 28,, myslis, ze by ste boli spolu??,,,
no ano, vytriezvenie zvykne prist, ale o lasku sa da aj starat, aby vydrzala, aby sme z nej uplne nevytriezveli... , hmm inak zaujimave, co si napisal
3) myslis, ak by si jej to vsetko povedal,, vstko co si napisal sem,, v zmysle, ze chces od nej ,,odpustenie´´ ze si to spravil,, pretozesi v sebe jej takto v minulosti ublizil,, ak by ti zato odpustila, aj tak by si k nej neprecitil??

tu sipku si z nicku dam prec, aby som dalsieho takto nezmazal

noro

... no parada... 70% toho co som napisal mi nepridalo O_o

hodina a pol v prdeli zbytocne... hmm

...

tak v skratke:
@srdce (kamo! tvoj nick sposobil to odrezanie textu :D)
1) neberte to tak, ze zneuctite zenu/muza... ked uz sa nieco zneucti, budete to vy sami, vase hodnoty, vnimanie, nadeje.
na to by ste sa mali prv naladit, uvedomit si to prv nez spravite cokolvek, inak sa vam to moze vratit aj s urokmi a bude vas to trapit este viac.
ked sa teda rozhodnete ist do toho, nech to je uz akokolvek, tak o tom budte v prvomrade plne presvedceni, a nelutujte to, ak to tak mozno nazvat.
pretoze to coho sa vzdate, je sice trniste bremeno, ale reprezentuje nieco daleko viac hodnotnejsie.

2)ze ci by som nebol tam kde som, keby som to nespravil v 28? mal by som sucasny vztah? pomohlo mi to?

dopomoct mi to k sucasnemu vztahu do urcitej miery dopomohlo, ale len co sa tyka zmyslania/\"citov\"/\"emocii\".
keby som to nespravil onoho casu, tak by som sa zrejme ani nestretol so sucastnou partnerkou.

bol by zil nadalej sam min. do 30tky, cakajuc na slubeny bozk od mojej vyvolenej. ale co by bolo potom? nezmenilo by sa nic, nadalej by som bol sam vo svojom zivote.

casom som si uvedomil, ze to vlastne nechcem, neprislo mi to uz ciste, a ani som nechcel prist o to krasne co som zazil vdaka nej za ten cas co som s nou bol.
utal som svoju nadej, ak to tak mozem nazvat, hoci mi to znicilo cast duse/citov/emocii, no na druhej strane, som tym tak ochranil to co som uz mal.
Iluziu.
Chcel som zazit cistu lasku, zazil som ju? Ano. Co viac som mohol chciet? skor ci neskor, by doslo k sklamaniu, rozcarovaniu, \"vytriezveniu\", rozchodu... a caro, iluzia, krasa to vsetko by bolo prec.
A to som nechcel... takto do hrobu neodidem s pocitom, ze som to caro v zivote nezazil.

sny su na to aby sa snivali, pretoze sa moze stat, ze ak sa nam naplnia, uz viac nebudu snami, a zistime ze nemame sny a tie co boli, zmenili sa na prach.

niekedy su iluzie to jedine co mame.
a ta moja bola prilis krasna na to aby som riskoval ze o nu pridem.

aj ked to malo svoje negativne nasledky na moje buduce vztahy, ak teda neostanem sam uz zvysok zivota.

3) bol by moj sucasny vztah krajsi, keby som sa tak nezachoval?

urcite ano, bol by krajsi, keby som nebol \"dusevne/emocionalne kastrovany\"... teda ak teoreticky pripustim, ze by som nesiel don stylom:\"idem si znicit svoje sny a nadej(a la dusev.kastracia)\" a namiesto toho nechal ho vyvijat sa svojim tempom, zapajal don city, emocie, atd.

noro

@maajaa
ano, vystihla si to hodne presne...

...mno... tak som sa rozpisal zase... sorry za sloh :O

popravde povedane,
neviem, ci som zrovna ten spravny koho by ste sa mali pytat.
kedze som sa svojim sposobom vzdal zivota, minimalne co sa tyka oblasti lasky a vztahov/zalozenia si vlastnej rodiny.
u mna sa totiz z toho hodne odvija v mojich rozhodnutiach, takze ked to aj budete citat dalej, berte to na zretel.
je totiz ine chciet najst partnera/-ku a zalozit si rodinu, atd. a uplne ine mat niekoho v zivote po svojom boku, "len" preto aby ste nebol sam a mali koho objat, zatial co na zivot budete nazerat skepticky, chladno, bez ocakavani so syndromom vyhorenia.

ked som sa ja rozhodoval ci sa vzdam svojho pristupu/vnimania/snov na margo lasky,tak som si nevolil medzi panictvom a nepanictvom, ale medzi citmy a chladom.

Pisem to preto, lebo niektori co tu hladate odpoved, hladate skor odpoved na otazku, ci si najdete lahsie partnera/-ku ako panic, alebo ako nepanic, co je kus o inom tema nez som ja pisal.

@srdce

maajaa

noro- ono je to bohuzial vo vztahoch bezne, ze opadne pociatocna zamilovanost a prichadza bezny zivot. alebo v niektorych pripadoch zamilovanost nie je ani na zaciatku. a taka ta rojkovska laska ako ju ty opisujes moze byt asi len platonicka alebo uplne prva, ked mas v sebe este kus dieta, veris a si trochu naivny. celkovo mam pocit, ze cely zivot prichadzame o iluzie, neviem cim to je. ale malemu dietatu staci velmi malo a vie sa tesit. aspon ja som to tak mala, neviem ako dnesne deti. ked som bola mala a kupili mi casopis, tak som sa z toho tesila takmer cely den, teraz je to pre mna len casopis a co s nim, pripadne radsej ani ziaden nekupujem.

srdce

srdce<3

Noro, ja sa prave tiez asi len kvôli tym dievcatam trapim, posledne roky som mal z toho silne dlhe depresie, pretoze nesmierne niekoho chcem mat, raz mat, a viem ze sa to vobec nemusi podarit. Beriem to ako svoj jediny zmysel zivota, po nicom inom som nikdy netuzil. Som nato rovnako ako si bol ty, ziadny vztah, ziadne randenie, bozky, nic a len kopec platonickych lasok za sebou. Sice niektore dievcata o tom vedeli, ale nikdy na nic viac som sa nezmohol. Hambim sa ich.

A preto som aj rozmyslal, keby som to spravil, ci sa mozno konecne ich prestanem hanbit, tym, ze si ich ,,zneuctim´´...

A keby si to vtedy v 28 rokoch nespravil, myslis, ze by si nebol kde si? Myslis, ze by si nemal terajsi vztah? Pomohlo ti to po tejto stranke?,, A ak by si mal tento vztah ktory mas, aj bez tej veci v 28, myslis, ze by to bol daleko krajsi vztah?

stotozneny s tym v ziadnom pripade niesom, ale ja uz nwm ako dalej, vidim kam spejem, zatial len do hrobu...