Tak, ani neviem ako začať, nechcem sa ani veľmi rozpísať, lebo tá podstata sa potom medzi riadkami stratí. Ide o to, že po 7 rokoch zisťujem, že som s niekým, kto mi prestáva vyhovovať. Áno, láska je, láska bola, naozaj silná, úprimná, inak by sme pár rokov na diaľku nezvládli. A možno to boli zbytočné roky, lebo človek všetko zistí, až keď partneri začnú spolu žiť. A tak sa aj stalo. Škola bola jedna kapitola, ktorú sme zvládli aj od seba, teraz začína zodpovednejší život a tomu môjmu tá zodpovednosť asi chýba. Nájsť si prácu je preňho asi tabu. Je jedna vec, nemôcť si nájsť, lebo je situácia na trhu práce taká, aká je. A na druhej strane - nechcieť si nájsť. V podstate nehľadá si prácu, nebol ani na web.stránke profesia.sk. Ak mu treba potvrdenie na úrad práce, tak milými slovami "pošleš mi niečo?" "Hocičo". Minule som našla tri reálne ponuky, v rámci jeho odboru, vraj mám poslať na hocijakú, jemu to je jedno. A keď som sa ho opýtala, či by žiadnu nešiel reálne robiť, povedal že ani nie. Takto to už bude v júni takmer rok. A ja čakám, čakám. Ja som na hľadaní práce intenzívne pracovala, pošťastilo sa mi až o 4 mesiace po skončení školy. Plat nič extra, ale viem, že mi to zatiaľ stačí, na živobytie, nie som na nikom finančne závislá. Vždy lepšie, ako nerobiť nič. Poslednú dobu chodím domov z práce o 6-7 (odchádzam o 7ráno). Začal mi vykrikovať, že sa oňho nestarám, že mu nevarím, neupratujem! Pritom upratujem každý víkend kompletne, cez týždeň veľmi zriedkavo,keď si ľahnem tak aj o 7 som schopná zaspať. Ale to je jedno, že som unavená, starám sa o poriadok tak aby bolo čisto a ako je to v mojich možnostiach. Cez týždeň nechá /niekedy/ špinavý riad - umyjem za ním, len aby bolo čisto, ale nie som schopná večer o 7 urobiť luxusný poriadok ako cez víkend. Varenie - chcela som mu nosiť jedlo z práce, varia nám tam úžasne, domáce jedlo za pár drobných, tak že to nechce! Pritom všetky moje kolegyne to tak riešia. A nerobio by mi problém navariť, však tiež mám niekedy chuť na "svoje", je to normálne. No... tam, kde bývame (ešte nie byt, bohužiaľ), je len jedna platnička na chodbe, žiadna pracovná doska, či voda na blízku. Jediné čo tu varím sú cestoviny, omelety, obyčajné rýchlovky. Ja sa snažím, aby sme sa už dostali na byt, ale s jeho prístupom, no ťažko. A na záver, nie je na mne finančne závislý, lebo ho financujú rodičia a jemu to tak zrejme stačí..... Tak sa pýtam, má toto vôbec perspektívu? Celé dni iba preleží za NTB, aspoň čo si voláme, nič efektívne nerobí. A ja sa mám oňho starať tak výsostne, ako si on praje? Ja som bola prísne vychovaná a viem, že toto by moji rodičia netolerovali. A ja som bohužiaľ, nastavená asi rovnako. Zrejme nedokážem byť obetavá a starať sa aj o lenivca, hoci ho mám, priznám sa, veľmi rada, ľúbim ho. Som sklamaná, no snažím sa byť silná a rozhodnúť sa čo ďalej, aby to bolo pre oboch dobré ... (?)
Obavam sa, ze to nie je ono ...
Schovaj mu notebook. Možno si všimne, že za oknami sa aj niečo deje, možno dokonca pôjde zistiť čo.
mala si ho nechat ist nakupi ty, kym budes robit vsetko, akokeby si bola sama a bez reptania, nic sa nezmeni, na tvojom mieste by som mu laptop zaklapla medzi prsty a poslala ho nakupit
jj povedz ze mas kramy a ti je zle :}}}
a este jedna vec by ma napadla skusit u jeho rodicov ci by tie prasule nejak prestali davat ci tie prasule pouzivas aj ty ako spolocne ich minate ?
By ma zaujímalo, čo ma on take dôležité na práci že nemôže ísť nakúpiť:) kým ho budú rodičia živiť, nepohnes s ním. Mala by si sa s nimi porozprávať. A drahemu povedz, že ty nie si jeho mama. Asi je ešte malý a nerozumie tomu:)
... idem skočiť do obchodu, zase to na mne ostalo :) Ach, no nič, všetko má svoj koniec,... raz to skončí... neskôr sem ešte dôjdem.
vidím, ze sa tu všetci zhodneme na jednom, ako majú byť povinnosti rozdelené, a ako prirodzene pomáhať jeden druhému. V istých okamihoch som si myslela, že som fakt neschopná, keď mu nedokážem splniť všetko, čo má na očiach, no teraz aspoň viem, že to prirodzené, čo mi hovorilo, že je potrebné pomáhať jeden druhému podľa možností (podľa toho, kto pracuje, kto má viac času a pod.) je to správne. Vidím, že naozaj chce mať doma taký servis, aký mu zabezpečovali jeho rodičia, kde nemusel ohnúť prstom a mal všetko, okrem tých základných potrieb aj tie nadštandardné. Je mi to trošku ľúto, jeho rodičov mám rada, sú naozaj milí, starostliví, ale všetko má svoje hranice a po ich prekročení vznikajú negatívne dôsledky. Budem intenzívne premýšľať nad všetkými vašimi radami, pokiaľ sa naozaj neuvedomí, jednoznačne končím a to sľubujem... nechcem si pokaziť život, som ešte mladá,v podstate :) ...
Chápem že ťa upratovanie baví, ale existujú aj príjemnejšie činnosti na odreagovanie sa :) inak sa môžeš sťažovať do aleluja, že upratujes, ked chces upratovať. Nakoniec ti tvoj drahy ešte povie že neupratuje, aby ti nekazil radosť.
Tak potom sa s ním rozíď. A najlepšie hneď, inak sa k tomu neodhodláš. Henten život mu závidieť? Skutočne neviem o ničom, čo by sa mu dalo závidieť. Je to nesamostatný, lenivý egoista, ktorý keby mu neupraceš by len hnil vo vlastnej špine. Toto mu máš akože závidieť?
Jednoducho, keď si nedá povedať, kopni ho riadne do zadku a nezahadzuj s ním život. Nájdeš omnoho lepších chlapov, nie sú všetci alkoholici ;)
Zanetttta - tak ako pisu ostatni a aj ty sama. Jedna vec je situacia na trhu prace, a druha jeho postoj. A ten je, mierne povedane, otrasny.
Budes musiet zrejme spravit velmi raznu ciaru za minulostou, nech je akokolvek pekna. To, ze ste spolu cosi prezili este neznamena, ze ho to ospravedlnuje z jeho nedospeleho a nezodpovedneho spravania dnes.
Pokial nedokaze to, ze je nezamestnany, kompenzovat aspon tym, ze sa postara o domacnost, tak mu musis dat na vyber. Bud zacne do vasej domacnosti a vztahu prispievat ferovym dielom, alebo pojde kade lahsie.
Ty nie si povinna niekoho zivit, obskakovat a este mu utierat zadok, lebo to nedokaze sam.
A bude horsie. On bude "skusat" kam moze zajst dovtedy, kym mu ty povolis.
Vzdy som tvrdil a tvrdit budem, ze vztah dvoch ludi je o rovnovahe.
Pozri sa na svoj vztah sama. Myslis, ze on ti dava to, co ty jemu? odplaca rovnakou mincou? je vdacny a dava to najavo skutkami (nie zaliecavymi recickami)?
ak nie - niet co riesit.