Zuby deviatky

Príspevok v téme: Zuby deviatky
milli11

Zaujimalo by ma, ma tu este niekto zuby deviatky? Ja mam pri hornych zuboch 2 deviatky. Teraz uz aspon viem, preco mam zuby tak natesno, ze mi sotva prejde zubna nit. Ako sa vam s nimi zije? Nie su s nimi problemy?

Hladala som aj na google, ale tam o nich pise akurat, ze sa jedna o endononciu (ci ako sa to pise?) a je to nadmerny pocet zubov.

Vdaka.

adia

Mne sa pokozalila dolna osmina, este ani cela neprerezila z dasna tak urobili sekciu a o roka nato som sa zacudovala, vysiel mi tam cely zub zdravy, devina

Vmmark

Nic si stoho nerob ja mam tiez dve deviatky navyse jednu hore a druhu dole je to pozostatok zo starsej DNA mam tri RTG odstupom 2 roky a ich velkost sa nemenila tak by som to neriesil. Pri najhorsom ked budu tlacit nehas si vytrhnut osmicky a casom ked deviny dorastu (nepravdepodobne) budes z nich mat nove osmicky ;) dobrych zubov nikdy nieje dost mohli by rast aj 4 krat zazivot . A ten prispevok o kvalitnej strave ma naozaj pobavil :))) ked niekto bude chciet kvalitnu stravu moze sa odstahovat do dzungle

milli11

lost, skor vlkolak. :D

Ako mala som byvala namesacna a bezne chodila hore-dolu po byte, prisli na to rodicia, ked sa so mnou pokusali hovorit, preco nespim, ze je vela hodin a ja nic, nereagovala som a dalej som si chodila to svoje. Az sa cudujem, ze som do nicoho nenarazila. 2 v 1, clovek sa aj vyspi, aj ma pohyb. :DDD

Ale dobre pisali v tom clanku, su to take minizuby oproti ostatnym.

philips

Je to tu iba strašne okrajovo spomenuté.
zivot.azet.sk

"Zaujímavé však je, že v posledných rokoch sa u niektorých ľudí zjavujú deviatky. Za osmičkami sa objavia zuby, ktoré sú síce malé a nedokonale vyvinuté, ale sú tam. V poslednom roku som mal troch takých pacientov. Možno je to vplyv dobrej výživy alebo tlaku na sánku v detskom veku pri nevhodnej polohe v spánku... Nie je to už taká rarita ako kedysi."

philips

Čo som ja raz čítal v Živote, tak 9 môžu byť, ale má ich strašne málo ľudí. Ak nájdem ten článok, kde to spomenuli, tak to sem dám podrobnejšie.

nirv

to bude geneticke.mozno si "zhltla" svoje dvojca :)) a ostali ti z neho len geneticke predispozicie na dalsie osmicky.