Zuby deviatky

Príspevok v téme: Zuby deviatky
milli11

Zaujimalo by ma, ma tu este niekto zuby deviatky? Ja mam pri hornych zuboch 2 deviatky. Teraz uz aspon viem, preco mam zuby tak natesno, ze mi sotva prejde zubna nit. Ako sa vam s nimi zije? Nie su s nimi problemy?

Hladala som aj na google, ale tam o nich pise akurat, ze sa jedna o endononciu (ci ako sa to pise?) a je to nadmerny pocet zubov.

Vdaka.

milli11

Mna by zaujimalo o tom nieco viac. Ako vznikaju, ci je to "chyba vo vyrobe" alebo sa "vytvoria len tak mimochodom casom" alebo ake faktory na to vplyvaju, ze vzniknu. Ked som pocula, aj videla tie deviatky, najskor ma napadlo, ci som nepila vela mlieka a neprehnala som to, ale to bude asi bl.bost, ze? :D

Stryko gugl o nich nevie skoro nic. Ani statistiku mi neprezradil, kolko percet ludi ich ma. :(

Ale ked existuje takato "chyba" musi byt takych ludi predsa viac.

milli11

Nie, su to vazne deviatky.

Osmicky mam normalne pred nimi. Zubar mi robil RTG a tam sa to ukazalo. Len na to pozeral a viackrat spocitaval. Vraj take nieco este nevidel, ze deviatky zuby.

Preto ma zaujima nieco viac o nich. Nepoznam v okoli nikoho, kto by ich mal.
A v gugli som nenasla o nich skoro nic, akurat, ze sa to vola endononcia.

dl

nemyslis skor osmicky cize zuby mudrosti? No tie zvyknu zubari vytrhavat ked zle rastu alebo nieco je s nimi ci nemas dostatok miesta pre ostatne zubky...dospely clovek ma 32 zubov, cize 8 na kazdej strane krat 4 strany. Deviatky uz nema..zle si si to asi spocitala

mate59

myslela si asi osmičky, zuby múdrosti,endodoncia je nie je nadmerný počet zubov,ale čistenie zubných kanálikov.