Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Šeherezada

Príspevok v téme: Šeherezada
natalia2108

Všetci asi poznáte kultový seriál Šeherezada. Mňa sa priateľ spýtal, čo by som urobila, keby som sa ocitla v takej situácii, že mám choré dieťa a jediná cesta k peniazom je vyspať sa s niekym. Ja som mu povedala, že pre svoje deti urobím všetko. No a to som samozrejme nemala, lebo je to dôvod na rozchod. Že ako by som mohla, keď mám jeho..Podotýkam, že ja mám dve deti a priateľ je bezdetný. Tak chcem vedieť váš názor, čo by ste urobili.

lost

ved ludi je dost, nemusi byt medik kazdy ;)
skor by ma zaujimal ten pomer, kolko je medikov a kolko nie..
i ked radsej som to nemal ani pisat, lebo potom by islo na medik aj totalny blazon co na to fakt nema :D i ked nase nemocince aj tak vyzeraju :)

lost

sweater*

nepisal som ze nechat dieta zomriet, pisal som ze planovanie je jedina moznost, ako zabranit takymto rozhodnutiam, tj. dieta nedostane rakovinu zo dna na den, alebo ked ho zrazi auto, alebo potreubjem naraz vela penazi tak za prve musim mat (nie len) financnu rezervu, ale neverim ze niekto v takom veku je tak brutalne single, ze nema ani jedneho znameho kto by pomohol.. ak ano, tak je to skor psychicka porucha, ako "och dostal/a som sa do neriesitelnej situacie a musim sa vyzliect och nespravodlivy zivot nespravodlivy"

kkaffik
ziadny, ale viem si zabezpecit zivot napriklad na 1 rok dopredu a to staci, ak tato rezerva (nielen v podobe penazi) je neustale udrziavana.. sakra, ved to vedeli nase babky na ktorych sa teraz mladez rehoce, ze ako vyzeraju a aky maju zivotny styl. vidiet ze sme sa dostali za horizont udalosti a teraz inteligencia nestupa, ale klesa :P

amanda23

a co tak uver, 20 tisicovy uver nemohli zobrat ? v case ked rozdavali uvery aj bezdomovcom praktikcy ? ziadny znamy ktori by sa za nich zaistili napriklad a podobne ? nepoznam ten pripad, ale neverim ze neexisutje riesenie, z toho som uz vytriezvel, ze ludia su chudacikovia ktori za nic nemozu, to je totiz stare zname "ja nic ja muzikant, zivot je nepsravodlivy". vies, pisem to preto, ze ja som tiez nieco prezil, a ak by som sa k tomu staval tak ako "joj ja neviem co robit" tak by som uz skapal a nepisal tento prispevok :D

samozrejme ze su neriesitelne situacie, ale nie v kazdej ruhej domacnosti.. su skor tak extremne ojedinele, ze nechapem preco sa to tak mystifikuje alebo co..

mna skor fascinuje, preco je lekarska starostlivost tak extremne draha, ked je na svete lidi jak sracek, tj. tisice mladych ludi co vyplakava ze nemaju peniaze na zivot a rodinu by mohlo ist studovat medicinu a zili by si ako prasata v zite, ked dostanu par tisic za jednu operaciu.. ako to ze sa trh neprisposobi podla tych vyhlasenych super duper genialnych ekonomickych teorii? kde je chyba potom? :D zeby bola cela paveda ekonomie giganticky podvod, alebo su ludia tak hlupy, ze nedokazu prejst vyskou na medicine aby sa znizili ceny za zdravostnictvo ? ved logicky, cim viac lekarov, tym menej budu ich sluzby stat.. zase neverim ze je to tak narocna skola, alebo jednoducho kazdy chce peniaze za nic a bez ziadnej zodpovednosti? :D

amanda23

Lost , Seherezada mala dbat na prevenciu dietata/ ktore umieralo na rakovinu/? No a to sa da ako predvidat, mala si snad kupit krystalovu gulu , aby predvidala buducnost? Ty vies s istotou povedat, ze ta neskoli nejaka pliaga napriek tomu tomu, ze pestujes zdravy zivotny styl? Takych uz bolo - nefajciari, abstinenti, sportovnci co roboli pre svoje telo maximum a dnes su na "pravde bozej"... Mam susedou s dietatom,ktore od narodenia bolo len v nemocnici, nutne potrebovalo operaciu , ktoru robili v zahranici, hladali peniaze kde mohli, pchali sa do telky, oslovovali celebrity, v casopisoch boli a za 2 roky sa im podarilo nazberat len 20 tis. euri, potrebovali raz tolko...Keby Seherezada tolky cas nahanala peniaze takto, jej dieta by isto neprezilo..Serial som nevidela, ale lichvarstvo od toho pana, co jej chcel pomoct za "protisluzbu",zachranit jej dieta, ked jej chcel pomoct, mal to urobit nezistne, no neni su ti chlapi /cest vynimkam/ vacsie kurvy??

sweater*

lost musim ti oponovat, ze kazda akcia vyvola reakciu je stara znama vec lenze ty nemozes dopredu na 100% vediet aka bude ta spatna reakcia, a v akej podobe. a podla mna je to celkom zbytocne to riesit co by ktora matka urobila, myslim ze kazda by urobila cokolvek aby pomohla resp. zachranila svoje dieta. btw pride mi celkom divne ze by ste radsej obetovali zivot za dieta ako sa vyspali s niekym pre jeho zachranu, to je vam zivot menej ako sex? ja som zasnacom sexu len s partnerom, ziadne take diskotekove suloze alebo nieco podobne, ale aj tak...

Iba Katka

jerevanka a ty chápeš čo je to hypotetická otázka? :D Lebo keď je hypoteticky situácia taká, tak sa nemáš čo zamýšľať nad tým, či by niekto dal tie peniaze alebo kto by povedal, že dieťa umrie. Otázka je hypotetická a jednoduchá. Ale miesto toho, aby si odpovedala, že radšej necháš to dieťa umrieť (alebo sa hanbíš priznať, že by si to spravila), tak sa máme zamýšľať nad niečim ďalším.
A ďakujem ti, že si mi "odpovedala" na tú moju, kde som napísala, že máš odpovedať len áno alebo nie.

Leela333

Ľudia, jerevanku ignorujte. Ja sama na to nemám sily jej niečo vysvetľovať. Jednoducho to doháňa do extrémnov - z jednej noci pre záchranu života dieťa z nás robí štet*y na celý život, ktoré by si dali spraviť čokoľvek pre peniaze. Proste to nechápe a radšej nechá svoje decko umrieť, akoby sa mala "pošpiniť". Tak nech sa páči.

Lulita

baby nerozculujte sa, len ten moze vidiet svetlo, kto je pri nom dostatocne blizko, stavim sa, ze dotycna brala niekedy antibiotika, navstivila lekara a nehadzala vtedy svoj stav na osud, necinnost nie je pokora, bigotnost cloveku skodi a neposuva ho vpred, vsak odcudzovat nebudem, kazdy ma svoj cas pri hladani a pochopeni pravdy :)