mojim snom je cestovat..strasne vela...ale nemam peniaze...mam aj kopec casu, som externa studentka, ale naozaj by som chcela cestovat, poznate nejake dobre alternativy? dakujem za kazdy napad...
Cestovať - ako bez penazi?
mathuska - na tej plavbe z cestopisu a videa v podstate ani nie, teda ziadna hrozna burka, skor len mensie prehanky a sem-tam "zafukalo". teda... raz to bolo take dost blbe, ale to skor len kvoli hnusnemu dazdu a prudsiemu vetru, ale nic extra nebezpecne.
plachetnice sa totiz vydavaju na plavby HLAVNE na zaklade predpovede pocasia a vetrov. nie je dobra predpoved - nikam sa nejde.
skutocne brutalna burka ma chytila na inej plavbe, medzi novym zelandom a fiji. to sme sa museli otocit a prakticky utekat pred nou. v jej centre (na mapach to vyzeralo ako hurikan) totiz fukal vietor o rychlosti 60-70 uzlov (cca 120km/h) a to je samovrazda.
aj tak nas chytil okraj, kde to fukalo tak 30-40 uzlov a vlny boli asi 10-13 metrove. poviem ti, ze vtedy mi nebolo vsetko jedno. ale lod bola nastastie fakt pevna, ocelova, burkove plachty a veci nastavene spravne, takze sme prezili. par veci sa porozbijalo ci poskodilo, ale nic kriticke.
video z tej hrozy kdesi mam, ale este nespracovane, mozno to hodim na youtube.
sme na severnej pologuli,takže zima.Čiže nie sneh, ale dážď sa može vyskytovat.Ináč na Maspalomas, čo je len kúsok od PL.d.Inglés,ako sú piesočné duny, tak tam neprší skoro nikdy.Tieto ostrovy sú všetky zaujímavé tým, že si na juhu,je tam krásne teplo a slnko a cestuješ len pár km na sever a počasie sa úplne zmení,pršanie a zima.
Na Tenerife na pláži bolo v máji 30 stupňov a na Pico del Teide -2.Som skoro zmrzol.Ale, treba vyskúšať.
Aby si sa dostal na cenu cestuj s kamošom, inak vždy budeš priplácať,ak pocestuješ sám.
lost - tu som našiel zájazd na G.Canary na juh do Playa del Ingles na 8 dní v*** hotelíku, síce bez stravy,letecky cena kompletná 479 eur,ale ak by si cestoval po ostrove,možem ti dat tip a koncom februara je tam už fajn.
www.dovolena.cz
magy pozrela som si vacsinu tvojich cestovatelskych prispevkov na blogu aj obidve videa, musim povedat ze je to nieco UZASNE.. krasa, niektore ostrovy boli prenadherne..pocuj, za ten cas, nezastihla vas niekedy na mori burka?